דירת הקבלן שופצה עבור זוג פנסיונרים

ככה יוצאים לגמלאות: דירת הקבלן הורחבה ושופצה לכדי חלום של בית

בני הזוג הפנסיונרים החליטו לעבור מבית הקרקע שלהם בגליל לדירה קטנה ופרקטית יותר - מבלי להתפשר על העיצוב. בעזרתה של מעצבת פנים, רכשו דירת קבלן בת חמישה חדרים ששופצה מהיסוד והפכה לבית רגוע המשקיף אל הים

פורסם: 28.06.22, 12:29
היציאה לגמלאות היא הזדמנות לעבור על רשימת המשאלות מתקופות לחוצות יותר בחיים, ולהגשים חלומות בנחת. פעמים רבות היא מלווה בדרישה להפוך את מרחב המחייה לפרקטי יותר, לצמצם שטחים ולהעדיף יעילות על נראות. זה היה גם המקרה של זוג פנסיונרים מהגליל, שביקשו לעבור מבית הקרקע שלהם לדירת קבלן. אך במקרה שלהם – הם לא היו מוכנים להתפשר על עיצוב המקום.
19 צפייה בגלריה
בית ביערית
בית ביערית
דירת הקבלן שופצה עבור זוג פנסיונרים
(צילום: אורן עמוס)
"בני הזוג פנו אליי עוד בשלב חיפוש הדירה", מסבירה האמנית ומעצבת הפנים מירב יציב, שסייעה לשניים לבחור את משכנם החדש. היא מספרת שבהמלצתה, התבססה על בחינת נתוני הדירה, אפשרויות התכנון שהיו גלומות בה, וכמובן על היכולת לשנות את קירות הפנים ללא הגבלה. "הם ביקשו להצטמצם מבחינת מרחב מגורים, אך בו בעת למקסם את שטח הדירה הנתון ולהתאימו לצרכי היומיום שלהם".
דירת הקבלן שנבחרה, 145 מ"ר גודלה, ממוקמת ביישוב יערית, הנמצא בסמוך לקיבוץ ראש הנקרה, היישוב הצפוני ביותר לחוף ימה של ישראל. ממיקומה, בקומה העליונה של בניין בן שלוש קומות, אפשר לראות את קו הים, וליהנות מנוף מרהיב ועוצר נשימה מרצועת חוף אכזיב ועד חיפה. מכיוון שהחלל המרכזי צופה לכיוון דרום, הדירה שטופת אור טבעי משך מרבית שעות היום. המעצבת הסבה את דירת 5 החדרים לדירת 4 חדרים, כשהיא מעניקה לדיירי הבית חללים מאווררים ורחבי-מידות.
19 צפייה בגלריה
בית ביערית
בית ביערית
מבט אל הכניסה. סביב הדלת הותקנו סרגלי עץ בצורת מסגרות
(צילום: אורן עמוס)
"באזור הכניסה היו שירותי אורחים שהעדפתי לבטל, לטובת הרחבת המטבח והחלל המרכזי כולו, וחדר שינה נוסף בוטל לטובת סוויטת שינה גדולה שבה מתחם חדר ארונות", היא מסבירה. התכנון הניב דירה מעוצבת בקפידה, שבה מעברים מרווחים, גישה נוחה בין חלל אחד למשנהו, וחדרים פרופורציונליים בגודלם, פונקציונליים ונינוחים. הסגנון שנבחר הוא מודרני, עיצוב בקווים נקיים ובסגנון אירופאי. "בעיניי זה מזכיר עיצוב ברלינאי. קווים נקיים ופשוטים עם נגיעות נוסטלגיות", מסבירה יציב.

השטיח שעושה את החדר

החלל המרכזי, שאליו נכנסים ישירות מדלת הכניסה, מכיל מטבח, סלון, פינת אוכל, פינת עבודה וספריה, ומשרת היטב את בני הזוג ואת אורחיהם. סביב דלת הכניסה, שנשארה ללא שינוי, בחרה המעצבת להתקין סרגלי עץ בצורת מסגרות, ואלה נצבעו בלבן, מעניקים רקע להדגשת פריטי הריהוט והאלמנטים השונים שלצדם. מצד ימין מבואה שהוגדרה בעזרת קונסולת עץ עם מראה במסגרת פליז. "היא נותנת ערך נוסטלגי ומשדרת נעימות, מרגע הכניסה לבית, למרות שהחלל הציבורי נחשף כולו", אומרת המעצבת.
19 צפייה בגלריה
בית ביערית
בית ביערית
מבט משולחן האוכל אל מבואת הכניסה שמוגדרת באמצעות קונסולת עץ
(צילום: אורן עמוס)
19 צפייה בגלריה
בית ביערית
בית ביערית
משמאל לדלת הכניסה: החלל הציבורי
(צילום: אורן עמוס)
יציב שילבה בין גוונים עמוקים וכהים לבין גווני פודרה ולבן, והכניסה פריטי עץ, שמזכירים קצת את הסגנון הנורדי. בנוסף, הקפידה לשלב בין פריטים ישנים ושמורים לבין פריטי ריהוט חדשים, כמו מחרשת עץ ששולבה בקיר הטלוויזיה, ושטיח שנתן את הטון בחדר המגורים. "השטיח ניתן להם במתנה לפני שנים על ידי קרובת משפחה. הם לא חשבו שאפשר יהיה לשלב אותו בעיצוב, והיו מופתעים כשהכרזתי בפניהם שהוא הולך להיות בסלון", מספרת בחיוך המעצבת.
19 צפייה בגלריה
בית ביערית
בית ביערית
מבט מהסלון אל שולחן האוכל. מאחוריו פינת עבודה וספרייה
(צילום: אורן עמוס)
19 צפייה בגלריה
בית ביערית
בית ביערית
פינת העבודה מובילה אל נישת ספרייה
(צילום: אורן עמוס)
יותר מכך, עיצוב החלל הציבורי תוכנן בהתאם לשטיח עז-הגוון, כשסביבו גוונים בהירים ורכים ופריטי עיצוב עכשוויים שמבליטים את נוכחותו הארגמנית בחלל המרכזי. נגיעות אדומות מהדהדות על המזנון הלבן והמחורץ, בדמות אגרטל מעוצב, ובנוסף שולחן צד, בסמוך לספה וכרית נוי, וניכרות גם בגווני ריהוט העץ, שמבליטים את הפן המהגוני, ומחמיאים לאדום. יצירות אמנות חושפות אף הן גווני אדום, כמו ההדפס שתלוי בפינת האוכל, ויצירה נוספת בסמוך למטבח.

חלל שהוא יצירת אמנות

יציב, 49, המתגוררת בקיבוץ יחיעם שבגליל המערבי, לא רחוק מיערית. היא בעצמה אמנית יוצרת, שמשווקת הדפסי אמנות וקולאז'ים, אותם היא משלבת גם בפרויקטים השונים שלה, בהתאם לנתוני החלל ולדיירים. בפרויקט הזה היא שילבה צילום שהודפס ומוסגר, והציבה אותו במעבר המסדרון. בסוויטת השינה היא תלתה הדפס קולאז' ממוסגר, מיצירותיה האחרונות, שלדבריה מכניס נימת שובבות ושמחה לחלל.
19 צפייה בגלריה
בית ביערית
בית ביערית
השטיח בעל הגוון העז נותן את הטון ליתר עיצוב החלל
(צילום: אורן עמוס)
19 צפייה בגלריה
בית ביערית
בית ביערית
מבט מהמסדרון אל הסלון
(צילום: אורן עמוס)
גם גופי התאורה שבחרה עבור הסלון, מאותה "משפחה", משדרים ייחודיות וסטייל. "גוף התאורה המרכזי וגוף תאורה עומד נוסף נרכשו ביוון וקובעים את הטון בחלל. התאורה המרכזית היא רוחבית ושוטפת את החלל באור, והתאורה העומדת ממוקדת ומתאימה כתאורת אווירה", היא מסבירה.
19 צפייה בגלריה
בית ביערית
בית ביערית
המטבח משלב גוון כחול מעושן ועץ אלון מולבן
(צילום: אורן עמוס)
19 צפייה בגלריה
בית ביערית
בית ביערית
ארונות אחסון לבנים "מקלילים" את המראה הכחול הדרמטי
(צילום: אורן עמוס)
המטבח, שנחשף מיד עם הכניסה לבית, משלב בין גוון כחול מעושן לבין עץ אלון מולבן ומגוון בהתאמה אישית. המעצבת שילבה בין ארונות תחתונים בלבן, לבין קיר ארונות עם חזיתות בכחול-מעושן, ובין מדפי עץ פתוחים לראווה, לבין ויטרינת אחסון עם דלתות זכוכית. במרכז החלל אי שתחתיתו מגירות אחסון בגוון הכחול המעושן, ומעליו פלטת עץ אלון. סביב האי כיסאות בר בגוון ורוד-פודרה, שמתכתבים עם גוף התאורה המשולש שממעל, שאחד מאהיליו בגימור זהב-ורוד.
19 צפייה בגלריה
בית ביערית
בית ביערית
סוויטת השינה הזוגית
(צילום: אורן עמוס)
19 צפייה בגלריה
בית ביערית
בית ביערית
מול המיטה: קיר מחיצה שמאחוריו חדר ארונות מרווח
(צילום: אורן עמוס)
סוויטת חדר השינה הורחבה, כאמור, בעזרת חדר נוסף שקירותיו נשברו. על הקיר שבגב המיטה הותקנו סרגלי עץ, כמו אלה שסביב דלת הכניסה, שנצבעו בגוון הקיר ויוצרים עניין וממד בחלל. מול המיטה הזוגית תוכנן ועוצב קיר מחיצה בעבודת נגרות, אשר משמש כקיר טלוויזיה וכיחידות מידוף מעוצבות לאביזרים משלימים. במרכזו נקבע פתח שמוביל אל חדר הארונות המרווח, שבו חלון ושטיח שכמו מרפרר לשטיח האדום שבסלון.
19 צפייה בגלריה
בית ביערית
בית ביערית
מבט אל חלל המיטה. הטלוויזיה קבועה בקיר המפריד שמאחוריו חדר הארונות
(צילום: אורן עמוס)
19 צפייה בגלריה
בית ביערית
בית ביערית
בורדו יין בחדר הרחצה הזוגי
(צילום: אורן עמוס)
19 צפייה בגלריה
בית ביערית
בית ביערית
אריחים בצורת משושה בגוון שיש לבן מחפים את הרצפה
(צילום: אורן עמוס)
גם בחדר הרחצה, שעוצב בקווים רגועים ונקיים, יש הבלחה של אדום, בדמות ארון אמבטיה בגוון בורדו יין. משטח שיש בדוגמת טרצו וכיור מונח תואם משלימים את העיצוב, כשבצדם מדפי עץ שמכניסים חמימות לחלל, ועליהם אביזרי טיפוח. אריחים בצורת משושה בגוון שיש לבן הותקנו כחיפוי רצפה, ואילו שטח המקלחון הוגדר והובחן בעזרת אריחי משושה בצבע שחור, כקונטרסט מעניין.

הטיפים של מירב לעיצוב דירת קבלן

  • אם יש אפשרות לוותר על חדר לטובת הרחבת שאר חללי הבית – זה יכול לחולל שינוי של ממש, וליצור חללים מאווררים ופרקטיים. בפרויקט הזה בוטלו שירותי האורחים וחדר שינה נוסף לטובת הרחבת חלל המטבח וחדר השינה הזוגי, דבר שיצר אפשרות לתכנון מדויק יותר, כולל ההלבשה ובחירת חומרים מדויקת.
19 צפייה בגלריה
בית ביערית
בית ביערית
חלל מאוורר ופרקטי: מטבח רחב ידיים המכיל אי ושפע של אחסון
(צילום: אורן עמוס)
  • גם אם אין אפשרות לוותר על חללים, חשוב לשים לב לזרימה בבית, לדאוג שתהיה אורגנית ונעימה, ולא חסומה. אם יש שטחים שאינם מנוצלים, דאגו להסב אותם לפינות פונקציונליות, כמו פינת עבודה פרקטית.
19 צפייה בגלריה
בית ביערית
בית ביערית
שטח לא מנוצל הפך לפינת עבודה וספרייה
(צילום: אורן עמוס)
  • כדאי ליצור פרופורציות מתאימות בחלל, ולאזן בעזרת פריטי ריהוט ואביזרים משלימים. לדוגמה, אם יש סלון קטן, תוכלו ליצור איזון פרופורציונלי בעזרת שטיח גדול, שיתפרס על רוב השטח ויעניק אשליה של חלל מאוורר יותר.
19 צפייה בגלריה
בית ביערית
בית ביערית
אביזרים משלימים בחדר השינה
(צילום: אורן עמוס)
19 צפייה בגלריה
בית ביערית
בית ביערית
חדר הרחצה הזוגי
(צילום: אורן עמוס)
  • כשהמטראז' מצומצם, נסו "לשחק" עם הקירות. תוכלו להיעזר בכל גומחה ונישה לצורך אחסון, או לתכנן מראש פריטי נגרות שיחליפו קירות, לצורך אחסון. גם בחדר רחצה, אם יש שטח גדול שאין בו צורך, ניתן לפנות חלק ממנו למסדרון, ולתכנן ארון למצעים ולשאר פריטים שרוצים לאחסן ולהסתיר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.