שתף קטע נבחר

פרסי האקדמיה 2001

האקדמיה הישראלית לקולנוע ולטלוויזיה פירסמה היום את המועמדים בקטגוריות השונות. חמישה סרטים עלילתיים מועמדים לסרט הטוב ביותר

האקדמיה הישראלית לקולנוע ולטלוויזיה חשפה אתמול (יום ד') את המועמדים לפרסי האקדמיה לשנת 2001. הפרסים יוענקו בטקס חגיגי באולם הסינרמה בתל-אביב ב-12 בנובמבר (הטקס יועבר בשידור חי ב"טלעד"), ככל הנראה בהנחייתה של השחקנית יעל אבקסיס. הסרטים שיתמודדו השנה בקטגוריית הסרט הטוב ביותר הם "ג'ירפות" בבימויו של צחי גראד המועמד ב-14 קטגוריות שונות, "חתונה מאוחרת" בבימויו של דובר קוסאשווילי ו"Made In Israel" של ארי פולמן, המועמדים שניהם ב-13 קטגוריות שונות, "איש החשמל" בבימויו של אלי כהן המועמד ב-12 קטגוריות שונות, "שישה מיליון רסיסים" בבימויה של ציפי טרופה המועמד ב-8 קטגוריות שונות. גם "אסקימו לימון - החגיגה נמשכת" מועמד ב-3 קטגוריות שונות והסרט "אינג'יל" מועמד בקטגוריה אחת. סכום הפרסים השנה עומד על 600 אלף ש"ח לעומת 420 אלף בשנה שעברה.
במסגרת רשימת הסרטים התיעודיים שהתמודדו על הפרס עלו לשלב הגמר "אלתרמניה" של אלי כהן, "חלום לבנון" של נורית קידר, "צומוד" של אילת דקל, "תגיד ת'נורמאלי" של רוני גרובר ואמנון חורי ו"תומר והשרוטים" של תומר היימן.
במסגרת רשימת דרמות המקור לטלוויזיה שהתמודדו על הפרס עלו לשלב הגמר "הבן שלי" בבימויו של יונתן גורפינקל, "חצוצרה בואדי" בבימוים של סלבה ולינה צ'פלין , "שיעור מולדת: בוצ'אצ'י" בבימויו של נתי אדלר, "שיעור מולדת: פרצוף של פוקר" בבימויו של איתן ענר, ו"שיעור מולדת: שלוש אצבעות" בבימויה של דפנה לוין.
במסגרת רשימת סדרות הדרמה לטלוויזיה המועמדות לפרס עלו לשלב הגמר: "הבורגנים" של איתן צור, "טייק אווי" של יוסי מדמוני ודוד אופק, "לתפוס את השמים" של ינקול גולדוואסר ורוני ניניו, "מיי פירס סוני" של אורי ברבש ו"שבתות וחגים" של רני בלייר.

פרסים לכ-ו-ל-ם

לאחר ביקורות בשנים האחרונות שטענו כי רוב הסרטים המועמדים לפרסים לא נחשפו לקהל הצופים הרחב, השנה החליטה האקדמיה להקרין את חמשת הסרטים המועמדים לפרס בסינמטקים של חיפה וירושלים. במסגרת ההתקרבות של האקדמיה לקהל, יעמדו לרשותם של הצופים בסרטים לפני הטקס קלפיות הצבעה בסינמטקים עצמם, שבאמצעותם תוענק קטגוריה נוספת לסרט שייבחר על-ידי הקהל. יו"ר האקדמיה, מרק רוזנבאום, רואה בשנה זו נקודת מפנה ופריצת דרך לקולנוע הישראלי לאחר התממשותו של חוק הקולנוע. "לאחר שחוק הקולנוע עבר", אמר רוזנבאום, "אנחנו מאמינים שהוא יביא שינויי ויגדיל את מספר הסרטים המועמדים, שעומד כיום על 8-12 סרטים בשנה, למספר של 20 סרטים לקראת שנת 2003". לדבריו של רוזנבאום העלייה במספר הסרטים המתמודדים תבטיח גם עלייה ברמתם.
מרק רוזנבאום מכהן כאמור גם כיו"ר האקדמיה וגם כמפיק "חתונה מאוחרת". "התלבטתי אם עליי לקבל את תפקיד היו"ר", אמר רוזנבאום במסיבת עיתונאים שנערכה היום (ד'), "בגלל העובדה שכמעט בכל שנה סרטים שלי מיוצגים בתחרות. בסופו של דבר החלטתי שלתפקיד היו"ר אין השפעה על תוצאות התחרות. זהו תפקיד ייצוגי ואני לא רואה בזה כל בעיה אתית".
פרס חדש נוסף שיוענק השנה הוא פרס לשיווק הסרט הישראלי בחו"ל, שיוענק מטעם מועצת הפיס לתרבות ולאמנות. הרעיון שעומד מאחורי הפרס הוא לאפשר לסרט הזוכה בקטגורית הסרט הטוב ביותר בישראל להתמודד בכלים שיווקיים הולמים בחו"ל.
פרס על מפעל חיים יוענק השנה לבמאי משה מזרחי, מוותיקי הבמאים הישראלים שזכה בפרס האוסקר האמריקני לסרט הזר הטוב ביותר (מטעם צרפת) לשנת 1973 עבור בימוי הסרט "כל החיים לפניו". מזרחי היה מועמד עוד פעמיים נוספות לפרס האוסקר האמריקני עבור סרטיו הישראלים: "אני אוהב אותך רוזה" ו"הבית ברחוב שלוש", וייצג את ישראל פעמיים בתחרות הרשמית בפסטיבל קאן עם "אני אוהב אותך רוזה" ו"אבו אל בנת". בימים אלה מכין מזרחי קופרודוקציה צרפתית-ספרדית, שצילומיו מתוכננים לשנה הבאה.
פרס הוקרה נוסף יוענק השנה למפיק הוותיק ישראל רינגל, ממייסדי ובכירי הענף בישראל. רינגל החל את דרכו בקולנוע בשנת 1958 והפיק עשרות סרטים לקולנוע ולטלוויזיה, הוא חבר הנהלת איגוד המפיקים וכיהן גם כיו"ר האיגוד בין השנים 1982-1979. במהלך חמש השנים האחרונות, כיהן רינגל כיו"ר האקדמיה הישראלית לקולנוע וטלוויזיה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים