5 לוחמי ג'נין תובעים את מוחמד בכרי
המילואימניקים, ששירתו בג'נין במבצע "חומת מגן", טוענים שסרטו "ג'נין ג'נין" מהווה לשון הרע נגדם ותובעים 2.5 מיליון שקל. בכרי: "אני לא מאשים את חיילי צה"ל בכלום". מנהל סינמטק ת"א: "אנחנו לא אחראים על האמת בסרטים"
חמישה חיילי מילואים ששירתו בג'נין במבצע "חומת מגן" הגישו הבוקר (ד') לבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעת דיבה נגד השחקן מוחמד בכרי, במאי הסרט "ג'נין ג'נין", ונגד סינמטק תל אביב וסינמטק ירושלים, שהקרינו את הסרט לאחר שנפסל לשידור על-ידי הצנזורה.
החמישה תובעים 2.5 מיליון שקל בטענה שסרטו של בכרי אינו דוקומנטרי, והקטעים המוצגים בו מהווים "לשון הרע" נגדם ונגד כלל חיילי צה"ל.
מוחמד בכרי בתגובה לטענות מגישי התביעה: "אני לא מראה בסרט פנים של חיילים ישראלים, אין בו צילומי תקריב, ובשום מקום אני לא מאשים את חיילי צה"ל בכלום. מדובר בסרט שמציג עדויות של אנשים שנפגעו במהלך מבצע 'חומת מגן'. מעולם לא התיימרתי לכסות את המבצע הזה. זהו סרט דוקומנטרי בטעמי האישי ואני לא מבין על מה מבוססת התביעה של המילואימניקים האלה".
בתביעה, שהוגשה באמצעות עו"ד אמיר טיטנוביץ', נטען כי "הסרט מתחזה להיות סרט תיעודי, שמציג כביכול עדויות ועובדות". לטענת חיילי המילואים, אשר גויסו בצו 8, ישנן בסרט דוגמאות לאכזריות כביכול של החיילים, כמו ירי ללא הצדקה, פגיעה בילדים - דברים שלא היו ולא נבראו. לטענתם, מדובר בעריכה ובבימוי מגמתיים. עוד נטען כי בכרי ערך את הסרט כאילו חיילי צה"ל דרסו גופות - האשמה שאינה נכונה. לטענת התובעים, הקרנת הסרט בסינמטקים בירושלים ובתל אביב גרמה להשפלתם, שמה אותם "לבוז וללעג" וגרמה להם ולבני משפחותיהם נזק רב. לטענתם, כל הנתבעים לא בדקו באמצעים הסבירים את אמיתות הדברים, והסרט לא הביא אף תגובה של גורם ישראלי.
על התביעה חתומים לוחמי צה"ל עו"ד עופר בן-נתן, דורון קידר, ניר אושרי, אדם ארביב ויונתן ון-קספל. בשיחה עם ynet אומר הבוקר יונתן ון-כספל: "קבלנו צו 8, יצאנו להגן על מדינת ישראל בקרב מאוד קשה שהתרחש בג'נין. התקדמנו לאט מבית לבית על-מנת שלא לפגוע ברכוש או באנשים חפים מפשע. ספגנו 13 הרוגים מכיוון שצה"ל בחר שלא להשתמש בכל הכלים שברשותו בכדי למנוע פגיעות של חפים מפשע. כשחזרנו הביתה ראינו את הסרט שמציג אותנו כפושעי מלחמה, והחלטנו להלחם על שמנו".
עו"ד טיטונוביץ', דרכו הוגשה התביעה, הוסיף: "התביעה מבקשת מבית המשפט לצוות על איסור הפצה של עותקי הסרט ועל החרמת כל העותקים הנמצאים בידי מי מן הנתבעים, וכמובן לפצות את התובעים על הנזק שנגרם להם. אנחנו רוצים להבהיר שלא היתה ואין לתובעים כל רצון להגיש תביעה המונית, הם אינם מחפשים פרסום אלא מחפשים הגנה על שמם של אותם שהושמצו".
אלון גרבוז, מנהל סינמטק תל-אביב, מגיב הבוקר להגשת תביעת הדיבה ואומר: "הרבה סרטים שמוצגים בסינמטק אינם משקפים את האמת - אנחנו לא אחראים על האמת אלא על מתן אפשרות לקהל הרחב לצפות בסרטים. עצם העובדה שהתביעה הזו הגיעה לעיתונות לפני שהגיעה אלינו מורה על כך שמאחוריה מסתתר עניין אחר – להגיע לכותרות. אני משער שהדברים יתבררו בבית המשפט".