שתף קטע נבחר

מקורבי שרון: אין סיכוי לממשלה עם העבודה

גורמים בסביבת ראש הממשלה אמרו בשיחה עם ynet כי המצב הפוליטי שנוצר בעקבות ועידת הליכוד בשבוע שעבר, שבה נחל שרון תבוסה צורמת, לא מאפשר להקים ממשלה עם העבודה. בסביבת שרון אומרים כי המאמצים הפוליטיים מתמקדים כעת במשא ומתן עם יהדות התורה, ובניסיון להעביר את תקציב המדינה בכנסת

"הסיכויים להקמת ממשלת אחדות עם מפלגת העבודה בעת הזו אפסיים". כך אמרו אמש (יום ג') ל-ynet גורמים בסביבתו של ראש הממשלה, אריאל שרון.

 

לדברי הגורמים, המצב הפוליטי שנוצר בעקבות ועידת הליכוד בשבוע שעבר, שבה נחל שרון תבוסה צורמת, לא מאפשר להקים ממשלה עם העבודה, וכל שנותר לראש הממשלה לעשות - זה להרגיע את המצב במפלגתו ולהמשיך לנהל את הקואליציה במצב הנוכחי.

 

הדברים נאמרים יומיים לאחר שבתקשורת פורסמו דיווחים ששרון הבטיח למפלגת העבודה להמשיך ולפעול להכנסתה לממשלה.

 

הגורמים בסביבתו של ראש הממשלה הסבירו כי המאמצים הפוליטיים מתמקדים כעת במשא ומתן עם יהדות התורה, ובניסיון להעביר את תקציב המדינה בכנסת.

 "אין לראש הממשלה את היכולת להכניס את העבודה לממשלה", הסביר גורם המקורב לשרון.

 

הגורם הוסיף: "המשימה הבאה היא תקציב המדינה, ולהמשיך לנהל את המדינה עד חודש מרס, כשתוכנית ההתנתקות תעלה שוב להצבעה בממשלה. אז כבר נראה מה יהיה. בינתיים, ממשיכים הלאה במצב הקיים".

 

שרון ושלום בדרך לסולחה?

 

בתקופה הקרובה צפוי ראש הממשלה, בין היתר, לנסות וליישר את ההדורים גם עם שר החוץ, סילבן שלום. שלום התנגד נחרצות לצירופה של מפלגת העבודה לממשלה, ואף הוביל את המתנגדים בוועידת הליכוד, בה התבררה עוצמתו הרבה בקרב חברי המרכז. עם זאת, זמן קצר לאחר הוועידה - התייצב שר החוץ, לפחות באופן פומבי, לצידו של ראש הממשלה.

  

שרון ואנשיו זעמו על התנהגותו של שר החוץ, אולם החליטו, לפי שעה, לא לפגוע בו מבחינה פוליטית. לא משום שהם לא רוצים - אלא משום ששרון לא נמצא במצב פוליטי המאפשר לו לבצע מהלך כזה. "לראש הממשלה עדיף עכשיו להימנע ממהומות", אומרים גורמים בסביבתו של שרון.

 

"נכון שסילבן שלום פעל נגד ראש הממשלה, ונכון שיש כאלה שרוצים לערוף לו את הראש - אבל לכל דבר יש את הזמן שלו. כרגע, זה לא הזמן למהלכים כאלה. ראש הממשלה צריך את שר החוץ לצידו, ולא נגדו. לכן, בינתיים לא נוגעים בסילבן".

 

בעבודה: נערכים לקרב בלשכה

 

היום צפויה לשכת מפלגת העבודה להתכנס בבית המפלגה בתל אביב. חברי הלשכה יתעדכנו במצב המשא ומתן הקואליציוני, אולם חברי כנסת המתנגדים להמשך כהונתו של פרס כיו"ר המפלגה ולהמשך המשא ומתן עם הליכוד, דורשים להצביע על הצעת החלטה שתקבע מועד לקיום פריימריס לבחירת יושב ראש חדש למפלגה.

 

בכירי העבודה, שיצאו נגד המשך המשא ומתן עם הליכוד - אפרים סנה, בנימין בן אליעזר ומתן וילנאי (הרואים עצמם גם מועמדים לראשות העבודה), צפויים להגיש הצעת החלטה המבסוסת על שלושה עקרונות: א. יש להפסיק את המו"מ עם הליכוד. ב. העבודה תתמוך בכנסת בתוכנית הההתנקות. ג. יש להיערך לבחירות כלליות.

 

סעיף הדן בהקדמת הבחירות ליו"ר העבודה הוסר מהצעת ההחלטה, "כדי לא לגרום לסערות מיותרות", כדברי מתנגדיו של פרס. בעבודה אמרו כי "המטרה הראשונה היא להרגיע את הרוחות".

 

ויו"ר העבודה, שמעון פרס, התייחס לבעיה הפוליטית, ואמר במהלך סיור בצפון שהכנסת אינה מייצגת היום את העם כפי שמרכז הליכוד אינו מייצג את מצביעי הליכוד. פרס אמר את הדברים בעת סיור במעלות תרשיחא.

 

מאוחר יותר, בעת טקס חנוכת אנדרטה לזכרו של יצחק רבין בעכו, אמר פרס כי גם לרבין היה קושי רב להעביר את הסכמי אוסלו לנוכח התנגדות הצבא ואף חברי מפלגתו.

 

"היום אני יודע שאילו בגין היה צריך אישור של הליכוד לפני הסכמי השלום עם מצרים, הוא לא היה מקבל את האישור, והסכמי השלום לא היו נחתמים. היום אני יודע שבמדינת ישראל יש קושי אדיר לקבל החלטה", סיכם פרס.


פורסם לראשונה 24/08/2004 19:26

 

בהכנת הידיעה השתתף אחיה ראב"ד
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומריקו
שרון בערב התבוסה
צילום: תומריקו
צילום: אלכס קולומויסקי
מתמקדים ביהדות התורה
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: דן בלילטי
סולחה עם שלום?
צילום: דן בלילטי
צילום: אלכס קולומויסקי
הכנסת לא מייצגת. פרס
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים