שתף קטע נבחר

מפלה לשרון: המקדמות למתנחלים לא עברו

בוועדת הכספים אמורה היתה הממשלה להעביר היום סכום ראשוני של 35 מיליון שקלים לטובת המתנחלים שיבקשו להתפנות מראש. אלא שברגע האמת הסתבר שאחד מחברי הכנסת של הליכוד, דניאל בנלולו, נעלם בשל לחצם של ראשי יש"ע, וחזר בתור "מתנגד". גם משחקי הכיסאות אודות החלפתו של ח"כ אפללו לא סייעו. בסופו של יום הוברר: אין לשרון רוב

מפלה צורבת לראש הממשלה, אריאל שרון: בתום דיון סוער היום (ב') בוועדת הכספים של הכנסת על העברת 35 מיליון שקלים עבור תוכנית ההתנתקות - התברר כי לקואליציה אין רוב. הממשלה נכשלה בפעם השנייה בוועדה בניסיון לאשר העברות תקציביות להתנתקות.

 

איך זה קרה? כשהגיע הרגע להצביע גילה יו"ר הוועדה, ח"כ אברהם הירשזון מהליכוד, כי אין רוב בוועדה לאישור הסעיפים. ספירה זריזה העלתה שחברי העבודה, יחד ושינוי תמכו בהצעה, רוב חברי סיעת הליכוד התנגדו - אך הרוב הובטח על הנייר הודות לתמיכתם של רוחמה אברהם ודניאל בנלולו מהליכוד. ואז, לקראת מועד ההצבעה - נעלם ח"כ בנלולו לאחר שעבר מסכת לחצים מצד זאב חבר (זמביש) ואנשי מועצת יש"ע. לאחר הסתודדות קצרה חזר בנלולו - אולם הבהיר שיצביע נגד.

 

הקואליציה דחתה את ההצבעה שוב ושוב. בליכוד ניטש מאבק - מי יחליף את ח"כ אפללו החולה. ח"כ ענבל גבריאלי, כמי שנאמנה לראש הממשלה

ולתוכנית ההתנתקות הגיעה להחליפו ולהצביע בעד - אך אז גילתה שח"כ יחיאל חזן, המתנגד לתוכנית, תפס את מקומה והודיע כי הוא ממלא המקום הקבוע בוועדת הכספים. התקנון, במקרה הזה, היה עם חזן, למגינת ליבם של תומכי שרון.

 

לאחר התייעצות בחדרו של יו"ר הוועדה ח"כ הירשזון, בהשתתפות מזכיר הממשלה ישראל מימון ומנכ"ל משרד ראש הממשלה, אילן כהן, יצא היו"ר הירשזון עם המסר הבא: "קיבלתי טלפון נרגש מאפללו שאמר לי שכפי שהוא הגיע להצביע במליאה, הוא מבקש לבחון עם רופאיו האם יוכל להגיע להצבעה. לכן זה הומאני להיענות לדרישתו, ובזאת אני מודיע כי אני דוחה את ההצבעה עד שתבוא תשובה מרופאיו של אפללו". מקורביו של אפללו טענו: "הוא בכלל ישן". לבסוף הוחלט לוותר ולדחות את ההצבעה.

 

הכסף: למתנחלים שיסכימו להתפנות מראש

 

מהו הסכום שביקשה הממשלה לאשר? מדובר ב-5 מיליון שקלים שיועדו למימון עלויות הוועדה הבין משרדית בראשות מנכ"ל משרד המשפטים, ו-30 מיליון שקלים נוספים שמטרתם היתה לשלם את המקדמות עבור עסקים ויחידים שמבקשים להתפנות מגוש קטיף.

 

ח"כ חיים אורון מיחד אמר בדיון כי "מי שטובת המתיישבים לנגד עיניו, צריך

 לתת למנהלת ההתנתקות לעבוד מוקדם ככל האפשר, כי להם אחריות עליונה לגורל המתיישבים. המתנגדים למקדמות משתמשים במתנחלים כקלפי מיקוח. מי שמצביע נגד ההעברות התקציביות פוגע במתנחלים".

 

ח"כ בני אלון מהאיחוד הלאומי טען מנגד: "מפתים אנשים ונותנים להם מקדמות ללא חוק, עוקפים הכל כדי ליצור אווירה של התפוררות בישובים. מה ההיגיון הפוליטי והלאומי? היושר מחייב להמתין לחוק שאומר כי המימון יבוא מגירעון תקציב 2005".

 

ח"כ יצחק הרצוג מהעבודה סבר: "כל אחד רוצה לדעת מה העתיד צופן לו. כל משפחה נורמלית יושבת וחושבת איך היא מתארגנת, ולכן אסור להתאכזר אליהם וצריך לתת להם צ'אנס להבין איפה הם חיים". ח"כ יחיאל חזן מהליכוד הגיב: "אל תנסו לפתות את המתיישבים בנזיד עדשים. הפיצוי הזה הוא לעג לרש. זו הפרדה בין יהודי ליהודי. צריך ראשית לבדוק האם החוק עובר".


פורסם לראשונה 08/11/2004 12:05

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סבסטיאן שיינר
ועדת הכספים
צילום: סבסטיאן שיינר
צילום: איי אף פי
שרון. מפלה
צילום: איי אף פי
צילום: אתר הכנסת
לאן נעלם בנלולו? ליש"ע
צילום: אתר הכנסת
צילום: דן בלילטי
זמביש. לחץ והצליח
צילום: דן בלילטי
מומלצים