שתף קטע נבחר

דו"ח ששון: הממשלה תקים ועדת שרים

השרים קיבלו אמש את הצעת ההחלטה שיביא שרון לממשלה ביום ראשון. לפי ההצעה, תחליט הממשלה על הקמת ועדת שרים שתבחן תגבש ותפרט את המלצותיה של ששון. למעט בנושא מצומצם אחד, הוועדה לא תהיה מוגבלת בזמן. השרה לבנת דורשת: לא לדון במאחזים הישנים

הקמת ועדת שרים. זהו הצעד האופרטיבי הראשון שעליו תחליט הממשלה ביום ראשון בהתייחסה לממצאי דו"ח המאחזים הבלתי חוקיים שהגישה עו"ד טליה ששון. אבל המנדט הרחב שניתן לוועדה, כך מתברר, לא מוגבל כלל בזמן למעט בנושא מצומצמם אחד.

 

אמש (יום ה') שלחה מזכירות הממשלה לשרים את ההצעה שיגיש ראש הממשלה, אריאל שרון, בישיבת הממשלה. על פי ההצעה, ועדת השרים אמורה לגבש ולהגיש לממשלה הצעות החלטה מפורטות הנוגעות להמלצות שבדו"ח ששון.

 

כך למשל אמורה הוועדה לפרוט את חוות דעתה באשר להמלצות עורכת הדין ששון על הקמת מנהלת תיאום בנוגע למאחזים; על הפצת רשימת המאחזים הבלתי מורשים בין משרדי הממשלה; ובעניין הקצאת תקציבים לאכיפת החוק בשטחים. כמו כן אמורה הוועדה להמליץ המלצות באשר לשינוי החלטות הממשלה שכבר התקבלו בנוגע להרחבת יישובים, תכנונם ותקצובם.

 

אפילו על מתן ההנחיות לרשויות המדינה, בהן ההנחיה למשרד הבינוי והשיכון להפסיק לאלתר את המשך תכנון המאחזים הבלתי מורשים ביהודה ושומרון, או ההנחיה למשרד הביטחון שלא לחבר את היישובים הלא-מורשים לחשמל ולמים, תדון הוועדה בטרם תמליץ אם לבצען כלשונן.

 

ששון תזומן ותסביר

 

על פי ההצעה של שרון, ועדת השרים, שבה יהיו חברים שרת המשפטים, ציפי לבני, ושרי השיכון, הביטחון, התשתיות, החקלאות וביטחון הפנים, לא תסתפק בממצאיה המפורטים של עו"ד ששון כפי שהם מובאים בדו"ח. הוועדה תצטרך לשמוע הסברים הן מששון עצמה, והן מנציגי מערכת הביטחון ומנציגי משרדי הממשלה השונים.

 

כמו כן, מציע שרון להטיל על מערכת הביטחון, על פי הנחיית היועץ המשפטי לממשלה,

לתקן בתוך 30 יום את החקיקה הביטחונית ביהודה ושומרון. זאת, על מנת לאפשר את העמדתו לדין של ישראלי ששינע קרוון ללא היתר וכן את העמדתו לדין של ישראלי שהפר צו שטח צבאי סגור, או נכנס לשטח A ללא היתר.

 

בנוסף, יוטל על הוועדה לבחון ולגבש שינויי חקיקה שבין היתר יקבעו בניה ללא היתר כעבירה פלילית ויאפשרו למדינה לתפוס קרוון ולסלקו מהשטח ללא הליך שיפוטי.

 

על פי הסעיף האחרון בהצעת ראש הממשלה, ההמלצות שבסעיף 12.6 לחוות הדעת, הנוגעים לצורך לפתוח בהליכים משפטיים נגד כמה בכירים במערכת הממשל הישראלית שפעלו לכאורה בניגוד עניינים ונגד החוק, יועברו לעיונו ולהחלטתו של היועץ המשפטי לממשלה.

 

לבנת תדרוש: בלי מאחזים ישנים

 

בתוך כך, שרת החינוך, לימור לבנת, אמרה כי בכוונתה לדרוש בישיבת הממשלה לקבוע כי אין לדון ב-71 המאחזים שהוקמו לפני חודש מרס 2001. לטענת לבנת, מפת הדרכים האמריקנית לא דורשת את פינוי המאחזים הישנים שהוקמו לפני שנת 2001, אלא רק את פינויים של המאחזים החדשים יותר.

 

בשיחה עם ynet הסבירה לבנת: "ההתחייבות של ישראל לאמריקנים במפת הדרכים היתה להוריד את המאחזים שהוקמו מאז 2003. טליה ששון מתייחסת בדו"ח ל-105 מאחזים שנבנו מאז תחילת שנות התשעים. יש הבחנה מדינית בין אלה שהוקמו לפני ואחרי שנת 2001, אבל עו"ד ששון לא מתייחסת לעניין כי מדובר בנושא מדיני. לכן, הממשלה צריכה לקבל החלטה שעושה את ההבחנה באופן ברור, וקובעת שמעמדם של 71 המאחזים שהוקמו עד 2001 לא נתון בסימן שאלה. אם הממשלה תרצה לבדוק כיצד הם הוקמו, זה עניין אחר. אבל הם לא צריכים להיות בסכנה".

 

ח"כ עוזי לנדאו, מראשי המורדים בליכוד, דרש מיו"ר סיעת הליכוד בכנסת, ח"כ גדעון סער, לקיים ביום שני בישיבת הסיעה השבועית דיון דחוף בדו"ח המאחזים הבלתי חוקיים. לנדאו תקף את ראש הממשלה והאשים אותו בפגיעה במעמדה המדיני של ישראל. לדבריו, "הזמנת הדו"ח השערורייתי על ידי ראש הממשלה, שיכול היה לכתוב את הדו"ח בעצמו, הוא ביטוי של שחיתות פוליטית וחוסר אחריות מדינית ממדרגה ראשונה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לע"מ
שרון מקבל את הדו"ח
צילום: לע"מ
צילום: אלכס קולומויסקי
המלוצתיה - לוועדת שרים. ששון
צילום: אלכס קולומויסקי
(ארכיון)
צילום: איי אף פי
לבנת. לא לדון במאחזים הישנים
צילום: איי אף פי
מומלצים