שתף קטע נבחר

אבו מאזן: ייתכן שהחמאס יצטרף לקואליציה

לקראת הבחירות המתקרבות למועצה המחוקקת ברשות הפלסטינית, מאותת יו"ר הרשות הפלסטינית לחמאס ש"ייתכן שהוא יהיה חלק מהקואליציה". לדבריו, הרשות הפלסטינית משתפת פעולה כדי לסייע לישראל לבצע את תוכנית ההתנתקות

יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, אמר הבוקר (יום ג') במסיבת עיתונאים בטוקיו כי "ייתכן שהחמאס יהיה חלק מהקואליציה". לדבריו, הנסיגה מעזה מסמנת רק תחילת התהליך המדיני.  

 

במסיבת העיתונאים במועדון העיתונות הלאומי בטוקיו, שבה נכחו כתבים יפנים, כתבים ערבים וכן כתבת ynet, נשאל אבו מאזן כיצד ינהג כלפי החמאס, והשיב: "הארגונים הללו קיימו שיחות והגיעו להחלטה שישתתפו בבחירות. המנהיגים שלהם אומרים שהם מוכנים להשתתף בתהליך ויתכן שאף יהיו חלק מהקואליציה".

 

אבו מאזן סיפר שהסביר לראש ממשלת יפן, ג'וניצ'ירו קואיזומי, על חשיבות הנסיגה מעזה. הוא ציין שהפלסטינים סובלים מהמחסומים והאלימות שמפעילה ישראל. הוא ציין שהם משתפים פעולה על מנת שההתנתקות תעבור בצורה חלקה: "אנחנו מקבלים את תוכנית הנסיגה שישראל מציעה ומאמינים שחשוב לבצע הכל על פי מפת הדרכים. חשוב לסיים את הכיבוש ולפתור את בעיית הפליטים".

 

לדבריו, "הנסיגה מעזה היא לא צעד ראשון ואחרון, כפי שחושבים הישראלים. יש עוד הרבה עבודה. אם רוצים שלום אמיתי, צריך לפתור את כל הבעיות. כך אפשר יהיה ליצור קשר דיפלומטי בין ישראל לשאר מדינות ערב. המטרה שלי היא לכונן מדינה שכוללת ממשלה, מוסדות חוק ומשפט וגוף צבאי. אני זקוק לעוד סיוע על מנת להקים תשתיות.

 

"חשוב לקדם את המו'מ בין שני הצדדים ולהתקדם בצורה ישירה. מפת הדרכים חשובה, אבל זה לא הכל, חשוב שתהיה סבלנות על מנת לבסס את השלום. גם הסכם אוסלו הושג לאחר שמונה חודשי מו"מ, לכן אני לא מאמין בפתרון שיימצא תוך כמה שבועות, וצריך סבלנות".

 

יושב ראש הרשות הפלסטינית אמר כי בכוונתו לבקש תמיכה כספית מארצות הברית בפגישתו עם הנשיא, ג'ורג' בוש, בסוף החודש. "ארצות הברית לא העניקה תמיכה כזו בעבר, אבל בכוונתי לבקש תמיכה עבור הממשלה הפלסטינית". 

 

החמאס: לתוצאות הבחירות תהיה השפעה רבה

 

דובר החמאס, מושיר אל-מסרי, אמר בתגובה לדברי אבו מאזן שהתנועה טרם גיבשה את עמדתה הסופית בנוגע לאפשרות שתהיה חלק מהקואליציה. בשיחה ל-ynet אמר אל מסרי כי החמאס החליט להשתתף בבחירות למועצה המחוקקת "סוגיית השתתפותנו בממשלה עדיין נדונה במוסדות התנועה ואנו בטוחים שכאשר העמדה הסופית תתקבל, היא תהיה תואמת לאינטרס של העם הפלסטיני שרק לפיו תתקבל ההחלטה".

 

בתשובה לשאלה אם יסרבו להיות חלק בממשלה, גם אם ינצחו בבחירות, אמר אל מסרי: "גם לאחר ניצחון בבחירות אין חובה שנרכיב את הממשלה או שנמלא בממשלה תפקיד כלשהו. אבל נכון הוא שלתוצאות הבחירות יהיה תפקיד מרכזי והשפעה ישירה בקביעת עמדתנו בסוגיית ההשתתפות בממשלה".

 

האם עמדתכם על השתתפות בממשלה תושפע מהצורך לבוא במגע עם ישראל? "תנועת החמאס לא תקיים שום קשר או משא ומתן עם האויב הציוני", מבהיר דובר החמאס, "תפקיד המגעים והקשר עם הישראלים הוא תפקידם של הרשות ושל אש"ף ואנו לא נהיה אלה שננהל את המגעים עם הצד הישראלי".

 

אל מסרי התייחס גם לדיווחים על פתיחת צינורות משא ומתן בין תנועתו לבין גורמים בישראל ואמר כי מדובר בשמועות שנועדו לפגוע בתדמיתה של החמאס בקרב הפלסטינים. "עמנו לא ייפול למלכודת הזו בגלל ביטחונו המלא בתנועת החמאס שנלחמת למענו ולמען האינטרסים שלו".

 

אל מסרי שב והביע את עמדת החמאס הדוחה כל אפשרות לדחיית מועד הבחירות כפי שהיו רוצים גורמים בכירים ברשות ובפתח, "עד כה לא קיבלנו שום מסר מהרשות ואנו דוחים כל אפשרות לדחות את הבחירות שכן זה עניין חוקתי וצורך לאומי וגם אינטרס לאומי שזוכה בתמיכת כל הפלסטינים. אנו סבורים שכל דחייה במועד הבחירות משמעותה פגיעה בקונצנזוס הלאומי הפלסטיני".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים