שתף קטע נבחר

שרון למתנחלים: "אין יותר מגורים זמניים בניצנים"

היה אולטימטום? בישיבת ועדת השרים לענייני התנתקות הודיע שרון, שמי מבין המתנחלים שלא נרשם עד היום למעבר לניצנים - לא יוכל לקבל "קרווילה" במגורים הזמניים, ויצטרך להסתפק בדירה להשכרה באחת מערי הדרום

בכינוס ועדת השרים לענייני התנתקות היום (ד'), הודיע ראש הממשלה, אריאל שרון, למתנחלים כי פג האולטימטום. לדבריו, מי מבין המתנחלים שלא הודיע עד היום על כוונתו לעבור מרצון - לא יוכל יותר לקבל מגורים זמניים ביישוב אליו היה רוצה לעבור, אלא יצטרך להסתפק במאגר הדירות להשכרה, עד להשלמת בניית היישובים החדשים.

 

 

משמעות הדברים היא שמתנחל שרוצה לעבור לגור בניצנים, ולא הודיע עד כה למנהלת ההתנתקות על כוונתו לעשות זאת, יידרש לשכור דירה באחת מערי הדרום עד להשלמת בניית הקבע במקום בו היה רוצה לגור, ואז לעבור דירה שוב.

 

שרון אמר בדיון: "המדינה לא יכולה לבנות עד אינסוף כשאין שום התחייבות מצד המתנחלים, אין יותר אפשרות להקים בנייה זמנית. מי שנרשם – נרשם,

ומי שלא – יהיה זכאי לדירה שכורה עד שיעבור למגורי הקבע שלו. יש מספיק דירות קיימות לצורך העניין הזה".

 

מנכ"ל משרד ראש הממשלה, אילן כהן, אמר בדיון כי חברת עמיגור תפיץ בימים הקרובים חוברת מעודכנת הכוללת את מאגר הדירות הפנויות להשכרה ברחבי המדינה. לדבריו, "המדינה מכינה סל של למעלה מ-1,000 פתרונות לדיור זמני, ומספר גדול מזה של פתרונות למגורי קבע. מלבד החלופות שהממשלה מכינה – יש עוד מאות פתרונות דיור הקיימים במדינה".

 

כבר לפני כשלושה שבועות, שרת המשפטים, ציפי לבני, הקציבה שבוע למתנחלי גוש קטיף המבקשים לעבור למגורים זמניים באזור ניצנים. לדברי לבני, "מי שרוצה את עזרת המדינה בפתרון שהוא רוצה, הטווח לעשות את זה הוא בעוד שבוע". ראש הממשלה, אריאל שרון, הכריז בוועדת השרים לענייני ההתנתקות: "צריך לומר להם שיש מועד מסוים שעד אליו הקרקע מובטחת וממנו זה לא מובטח יותר".

 

לבני הסבירה אז, כי שבוע הוא הזמן הנדרש כדי לארגן פתרון של מגורי ביניים, "במהלך כל התקופה הבהרנו לנציגי המתיישבים שרצון הממשלה לייצר תוכנית שעונה על מקסימום צרכי המתיישבים תלויה בלוח הזמנים. כדי לארגן את זה אנו זקוקים לזמן. חשוב לי להדגיש שמגורים זמניים צריך להסדיר היום. אחר כך יהיה המון רצון טוב אבל לא בטוח שנוכל לעשות את זה. זה לא אולטימטום, אלא התייחסות לאופציות בתקופת הביניים".

 

כהן דיווח בישיבה לשרים על החלטת מנהלת ההתנתקות לתת מענק כספי למתיישבים שיעתיקו את מקום מגוריהם לאזור העיר עפולה והיישוב גן-נר,

בדומה לתנאים המוענקים למתיישבים המעתיקים את מקום מגוריהם לאזורי הנגב והגליל. מדובר במענק כספי בסך שלושים אלף דולר למשפחה.

 

מדובר ב-12 משפחות, המתגוררות בהתנחלויות גנים וכדים שבצפון השומרון, שיקבלו מענק מיוחד בסך 135 אלף שקלים למשפחה בעקבות החלטתן לעבור ליישוב גן-נר במועצה האזורית גלבוע ולעיר עפולה.

 

מדובר בהלוואה, שלפי חוק פינוי-פיצוי זכאים לה המפונים לאזורי עדיפות לאומית בגליל ובנגב. לאחר חמש שנים של מגורים במקום, תהפוך ההלוואה למענק.

 

במינהלת ההתנתקות הבהירו שמדובר בהחלטה נקודתית, מכיוון שלא מדובר באזורי עדיפות לאומית וכי אין מדובר בהחלטה גורפת. גורמים במנהלת הסבירו כי 12 המשפחות פנו בעבר לוועדת החריגים בבקשה להכיר בהן כמי שעוברים לגליל ולנגב ומקבלים תנאים של אזור עדיפות לאומית. בקשתן נמצאה ראויה, והוחלט באופן חד-פעמי להעניק להן את המענק החריג. לטענת הגורמים במינהלת, "כל בקשה אחרת מהסוג הזה תידון לגופו של עניין. החוק לא נותן למענה למתנחלים מיישובי צפון השומרון אשר רוצים לעבור לאזורים הללו".

 

הגורמים הסבירו כי "באותו אופן שעל-פי החוק מי שעובר לאשקלון מקבל את המענק, למרות שלא מדובר במעבר לאזור עדיפות לאומית, הוחלט להעניק זכויות שוות ערך למשפחות מצפון השומרון שעוברות לעפולה ולגן-נר".

 

"העבודות בניצנים מתקדמות בקצב מואץ"

 

עוד בישיבה: מנכ"ל משרד ראש הממשלה כהן עידכן, כי עבודות השטח בניצן מתקדמות בקצב מואץ. לדבריו, "היישוב ניצן מסוגל להכיל כ-450 מבנים יבילים (קרוואנים). כבר הוזמנו 320 מבנים יבילים. קצב הייצור המרבי של מבנים יבילים עומד על כ-200 מדי חודש, ובמקביל

עובדים על הכנת הקרקעות בניצן במשך היום והלילה. במסגרת התוכנית להקמת שכונת מגורים זמנית בניצן מתוכננים להיבנות בין היתר גני ילדים, מקוואות ובתי כנסת".

 

מנכ"לית משרד העלייה והקליטה, מירלה גל סקרה בפני השרים את היערכות משרדה ליישום ההתנתקות, וציינה כי אחוז ניכר מהמתנחלים הם עולים מארצות חבר העמים: "באזור צפון השומרון מתגוררים כיום 137 עולים מארצות חבר העמים, ובמועצה האזורית חוף עזה מתגוררים 488 עולים נוספים מארצות חבר העמים, צרפת, ארצות הברית והודו". גל ציינה כי לאור זה יועצים מיוחדים של משרד הקליטה ילוו את משפחות העולים בתקופת יישום ההתנתקות.

 

לדבריה, לקראת יישום תוכנית ההתנתקות מינה משרד העלייה והקליטה יועצים מיוחדים המופקדים על ליווי משפחות העולים בתקופת יישום התוכנית. נציגי המשרד יצרו קשר טלפוני עם מרבית משפחות העולים, ובמספר מיקרים אף ליוו עולים למשרדי מנהלת סל"ע לשם קבלת מידע על אופן קבלת הפיצויים מן הממשלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
שרון. אין יותר אפשרות לבנייה זמנית
צילום: איי פי
צילום: חברת אוולון
קרווילה.
צילום: חברת אוולון
מומלצים