שתף קטע נבחר

לבני: למתנחלים יש שבוע להחליט

יממה לאחר שהאיץ שרון באנשי הפיתוח "לרוץ קדימה", מבהירה שרת המשפטים, ציפי לבני: "מי שרוצה את עזרת המדינה בפתרון של מגורים זמניים, הטווח לעשות זאת הוא בעוד שבוע". שרון "צריך לומר להם שיש מועד מסוים שעד אליו הקרקע מובטחת". רק 436 משפחות הודיעו על כוונתן לעבור לניצנים. צה"ל הודיע שח"כים יורשו להיכנס לשטחים המפונים במסגרת תוכנית ההתנתקות

שבוע ימים - זה הזמן שקצבה בצהריים (יום ד') שרת המשפטים, ציפי לבני, למתנחלי גוש קטיף המבקשים לעבור בקרוב למגורים זמניים באזור ניצנים. לדברי לבני, "מי שרוצה את עזרת המדינה בפתרון שהוא רוצה, הטווח לעשות את זה הוא בעוד שבוע". ראש הממשלה, אריאל שרון, הכריז בוועדת השרים לענייני ההתנתקות: "צריך לומר להם שיש מועד מסוים שעד אליו הקרקע מובטחת וממנו זה לא מובטח יותר".

 

לבני הסבירה כי שבוע הוא הזמן הנדרש כדי לארגן פיתרון של מגורי ביניים, "במהלך כל התקופה הבהרנו לנציגי המתיישבים שרצון הממשלה לייצר תוכנית שעונה על מקסימום צרכי המתיישבים תלויה בלוח הזמנים. כדי לארגן את זה אנו זקוקים לזמן. חשוב לי להדגיש שמגורים זמניים צריך להסדיר היום. אחר כך יהיה המון רצון טוב אבל לא בטוח שנוכל לעשות את זה. זה לא אולטימטום, אלא התייחסות לאופציות בתקופת הביניים".

 

  

שרון דיבר בעקבות סקירה של שרת המשפטים, ציפי לבני, שלפיה, רק 436 משפחות מתנחלים הודיעו על כוונתן לעבור לניצנים. "יש גם אנשים אחרים שמוכנים להתיישב שם, ואי אפשר למנוע ולהגביל אותם", אמר שרון. 

 

במועצת יש"ע אמרו כי הצבת אולטימטום מצד השרה לבני למתיישבים בגוש קטיף, הינו מעשה של נבזות שפלה: "במקום לפתור את הבעיות האמיתיות מולן ניצבת הממשלה, לבני משתמשת בשיטות של סחיטה ואיומים שמטרתן יצירת לחץ וזריעת פילוג בקרב התושבים", אמרו במועצת יש"ע.

 

במועצה הציעו לתושבים לדחות את ההצעה של לבני, שהיא לדבריהם הצעה מהזן המאפיונרי, "שקשה לסרב לה".

 

הפורום המשפטי למען ארץ ישראל מסר כי "מסיבת העיתונאים של ליבני וחבריה הינה המשך מיצג שיקרי בו הממשלה, ברוב טובה, מציעה למתיישבים את ניצנים והם כביכול דוחים זאת". הפורום, הטוען כי הוא מייצג את הרוב המוחלט של התושבים מסר כי הוא "מצר על כך שלבני מהתלת בתושבים ובתקשורת ומציעה להם עקירה כפולה למחנות פליטים זמניים שבסופה 'תמרח' ותטורפד התוכנית על ידי מאבקים ציבוריים ירוקים ובג"צים. נמשיך לעמוד בתוקף על כך שאם חלילה תמומש העקירה יעברו התושבים ישירות לניצנים, דבר שיכריח את הממשלה לשם שינוי לעמוד במילתה".

 

השר לאיכות הסביבה, שלום שמחון, מתח ביקורת על החלטת ועדת השרים לענייני ההתנתקות אשר אישרה את הקמתם של 320 קרוואנים לדיור זמני מחוץ לקו המתאר של היישוב ניצן. זאת על מנת לשכן מתנחלים שיפונו במסגרת ההתנתקות.

 

לדבריו, "יש די והותר אתרים המתאימים לדיור זמני וכוללים תשתיות מוכנות. הקמת אתר קרוואנים חדש ותשתיות נלוות תביא לפגיעה בסביבה ולבזבוז מיותר של כספים".

 

שרון הורה: "לרוץ קדימה"

 

אתמול סייר ראש הממשלה באזור ניצנים, והאיץ באנשי משרד השיכון לפתח בזריזות את אתרי הקבע והאתרים הזמניים לקליטת מתנחלי גוש קטיף. "צריך לעבוד בצורה מיידית ומהירה. חבל על כל דקה. תתחילו לעבוד בכל הכוח. לרוץ קדימה".

 

בתחילת החודש כבר הציבה הממשלה למתנחלים אולטימטום, בו נדרשו לספק תשובה סופית עד ה-10 במאי, כמה אנשים רוצים באמת לעבור לניצנים, ולא תפעל הממשלה באורח חד-צדדי. השר אופיר פינס סיפק בוועדת השרים לענייני ההתנתקות מספר נמוך יותר של משפחות, שהודיעו שיעברו לניצנים: "עד כה חתמו רק 380 משפחות על כוונתן לעבור לניצנים. עבור מספר כזה לא ניתן להקים יישובים חדשים". 

 

הוא אמר שתכנון הקמת היישובים בניצנים יסתיים עד סוף יוני. אם לא תהיה ההחלטה של המתנחלים, לא ניתן יהיה לאשר את הקמת היישובים החדשים שם". ראש הממשלה החמיא בדיון למשרד הפנים על עבודתו המהירה ואמר כי בכם לא צריך להאיץ".

  

כדי לעודד את מעגל הפינוי מרצון הוחלט לפרסם בימים הקרובים הזמנה לחותמים לבחור את המגרש ביישוב לפני הנוסחה של "כל הקודם זוכה". הכוונה היא לתת את המגרשים הטובים למקדימים לחתום כדי לעודד הסכמה של מתיישבים נוספים.

 

ח"כים יוכלו להיכנס לאזורי ההתנתקות

 

גורמים רשמיים בצה"ל הודיעו הבוקר לח"כ יצחק לוי שחברי כנסת יורשו להיכנס לשטחים המפונים במסגרת תוכנית ההתנתקות.

 

הפקודות יחולו ביחס לשטחים שיפונו בהתנתקות, גם לאחר שיוטלו הגבלות על כניסת ישראלים לשטחים האלו. "תתאפשר תנועה חופשית של חברי כנסת ביהודה, שומרון ועזה, לרבות בשטחים שיהיו סגורים לצרכים צבאיים, אלא אם יהיה חשש לחייהם", לשון ההודעה.

 

בשבוע שעבר החליטה ועדת השרים לענייני חקיקה שלא לתמוך בהצעת החוק שהגיש לוי, ובה תיקון לחוק יישום תוכנית ההתנתקות באופן שיחייב את מפקד כוחות צה"ל באזור לאפשר כניסה ושהייה של חברי כנסת בשטחים המפונים.

 

שרת המשפטים לא השתתפה בדיון אך הודיעה כי תתמוך בכניסת חברי כנסת לשטחים המפונים אלא אם נשקפת סכנה ממשית לחייהם. הממשלה והצבא הבינו כי להצעת החוק של לוי יימצא הרוב הדרוש, לאחר שגם סיעות מרצ-יחד והערבים הודיעו כי יתמכו בה.

 

לוי הצליח לקפל באיום החקיקה גם את הצבא. במכתב ששלחה לו אלוף משנה פנינה שרביט, ראש מחלקת הדין הבינלאומי בצה"ל, נכתב: "גם שהחוק לא חל פורמלית בשטחי אוגדת יהודה ושומרון ואוגדת עזה, צה"ל רואה את עצמו מחויב לכבד את מעמדם של חברי הכנסת תוך התחשבות בכך שנדרש להם חופש תנועה רחב לשם מילוי תפקידם הפרלמנטרי.

 

"בהתאם לכך נקבע בפקודות הצבא כי תתאפשר תנועה חופשית של חברי כנסת לכלל השטחים האמורים, אלא בהתקיים חשש לסיכון חייהם או לסיכון חיי אנשי הביטחון".

 

בפועל יינתן היתר כללי מכוח סמכויותיו של מפקד כוחות צה"ל באזור, שיאפשר את כניסת חברי הכנסת. אלוף משנה שרביט הוסיפה, כי הפרטים הפרוצדורליים הנוגעים לכניסת חברי כנסת, כגון תיאום הכניסה, התיעוד לשם זיהוי וכדומה, טרם סוכמו סופית.


פורסם לראשונה 18/05/2005 11:56

 

בהכנת הידיעה השתתפה אפרת וייס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
שרון בסיור בניצנים
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
צילום: סבסטיאן שיינר
יש רצון, אין זמן. לבני
צילום: סבסטיאן שיינר
צילום: צפריר אביוב
המתנחלים יידרשו להחליט
צילום: צפריר אביוב
מומלצים