שתף קטע נבחר

סחר בבני אדם: 14 מדינות "על הכוונת" של ארה"ב

על 14 מדינות שאינן עושות די למניעת תופעת הסחר בבני אדם אפשר שיוטלו סנקציות, כך קובעת מחלקת המדינה האמריקנית בדו"ח העוקב אחר התופעה אותה הוא מכנה "העבדות של ימינו". על פי אומדנים: כ-600 עד 800 אלף בני אדם נסחרים מדי שנה. רובן נשים ומחציתם ילדים. 12.3 מיליון איש נתונים תחת שיעבוד או ניצול מיני בכל רגע

מחלקת המדינה האמריקנית הודיעה כי אפשר שיוטלו סנקציות נגד 14 מדינות שאינן עושות די כדי להאבק בתופעת הסחר הבינלאומי בבני אדם. המדינות זכו לציון נמוך בדירוג המופיע בדו"ח השנתי אודות הסחר בבני אדם שפירסמה מחלקת המדינה הערב.

 

גם ישראל מוזכרת בדו"ח ברשימת המדינות בדרגה השניה - מדינות שאינן עונות על הסטנדרטים המינימלים אך עושות מאמצים לטפל בתופעה. על פי הדו"ח, ישראל היא מדינת יעד לקורבנות של סחר בבני אדם לתעשיית המין ולניצול בעבודה. "נשים, בעיקר ממדינות סובייטיות לשעבר, מובחרות דרך מצרים לעבוד בבתי בושת בערים הגדולות. גברים - בעיקר מסין, רומניה, הפיליפינים, תאילנד וטורקיה, מובאים כעובדים זרים אך מאבדים את מעמדם ומועסקים בתנאי עבדות", נכתב בדו"ח.

 

עם זאת מציין הדו"ח כי ישראל "עשתה מאמצים משמעותיים להילחם בתופעה בתחום האכיפה, גם אם עדיין לא אישררה חוק נגד סחר בבני אדם לצורך עבודה".

 

בין המדינות שזכו לדירוג הנמוך נמצאות חמש מדינות מהמזרח התיכון: כוויית, קאטר, סעודיה, איחוד האמירויות וסודן.

 

במדינות המפרץ הפרסי כגון כוויית וקאטר, אחת התופעות המדאיגות היא שימוש בילדים כרוכבים במירוצי גמלים. הילדים - חלקם בני 4 - נבחרים בשל משקלם הקטן. הם נקשרים לגב הגמל ונתונים בסכנה של פגיעה חמורה. הדו"ח מציין כי לרוב מדובר בילדים שהוברחו ממזרח אפריקה או אסיה.

 

במדינות אלה קיימת גם תופעה רחבה של נשים וגברים שמובאים חוקית כדי לעבוד במשק בית, ובחלוף הזמן הופכים לעבדים מבלי שיש להם יכולת להימלט, ומבלי שהמדינה תעניק להם סעד כלשהו.

 

יוון, אוקראינה ורוסיה זכו לביקורת בדו"ח על תופעה רחבה של סחר בנשים לתעשיית המין. שתי האחרונות אינן עושות די למנוע סחר בבני אדם מתחומן. יוון, על פי הדו"ח, אינה עושה די למנוע סחר בילדים מאלבניה המשמשים עבדים. יחד עימן ברשימה: ארמניה, אוזבקיסטן, אזרבייג'ן וסלובקיה.

 

הדו"ח סוקר את תופעת הסחר הבינלאומי בבני אדם ב-150 מדינות ברחבי העולם ומעודדת ממשלות להילחם בה. הדו"ח מתאר את תופעת הסחר בבני אדם כ"עבדות של ימינו... שהפכה לאיום גלובלי על חייהם של מיליוני בני אדם גברים, נשים וילדים ברחבי העולם", ומציין כי מרבית הקורבנות משמשים לתעשיית המין.

 

הדו"ח מציין את אומדני ארגון העובדים הבינלאומי שלפיהם 12.3 מיליון בני אדם נתונים תחת שיעבוד, עבודת כפיה, עבודת ילדים ועבדות מין בכל רגע נתון. עוד מלמדים הנתונים כי בין 600 ל-800 אלף בני אדם נסחרים מדי שנה בין גבולות בינלאומיים; כ-80 אחוז מתוכם נשים ו-50 אחוז - ילדים.

 

הדירוג בדו"ח מחולק ל-4 דרגות: בדרגה הראשונה יש 24 מדינות הפועלות על פי סטנדרטים בינלאומיים. בדרגה השניה - 77 מדינות - וביניהן כאמור ישראל - שעל פי המחקר שבוצע "עושות מאמץ להילחם בתופעה כדי לעמוד בסטנדרטים המינימליים. בדרגה הבאה - "רשימת המוזהרות של דרגה 2" - נמצאות 27 מדינות לא עונות גם על הסטנדרט המינימלי. בדרגה השלישית נמצאות המדינות שעלולות לספוג סנקציות. רובן מדינות יעד של סחר בבני אדם לצורך עבדות או ניצול מיני.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מכירת תינוקות בקמבודיה (ארכיון)
צילום: איי פי
צילום: אלי סניור
ישראל: מדינת יעד לסחר בנשים
צילום: אלי סניור
מומלצים