שתף קטע נבחר

יו"ר הכנסת: "אין מנוס מהקדמת הבחירות"

בעקבות תבוסת הממשלה אמש בהצבעות האי אמון, אמר ח"כ ראובן ריבלין: "לשרון יש היום תמיכה רק בנושא אחד - והוא ההתנתקות. בכל כנסת נורמלית במצב כזה לא היו שואלים האם הכנסת מתפזרת, אלא מתי". גורמים בליכוד בתגובה: "כאשר היתה לריבלין הזדמנות להצביע נגד הממשלה ולחבור ל'מורדים' הוא בחר לשמור על תפקידו"

"אין מנוס מהקדמת הבחירות", כך אמר הלילה (יום ד') לא אחר מאשר יו"ר הכנסת, ח"כ ראובן ריבלין, בתגובה לתבוסת הממשלה אתמול בהצבעות אי האמון ובהצבעה על הודעת שרון בנושא השחיתות.

 

"לשרון יש היום תמיכה רק בנושא אחד - והוא ההתנתקות", אמר ריבלין, "בכל כנסת נורמלית במצב כזה, לא היו שואלים האם הכנסת מתפזרת, אלא מתי". לדבריו, "הממשלה אינה מסוגלת להעביר שום החלטה. במצב כזה אין מנוס מהקדמת הבחירות. שרון איבד את הבסיס הפוליטי שלו".

 

"היום בכנסת כל ממזר הוא מלך ומי שדרישותיו אינן מתמלאות מיד מצביע נגד הממשלה", הוסיף יו"ר הכנסת.

 

גורמים בליכוד דוחים את אמירתו של ריבלין ואומרים כי היא נובעת מהתנגדותו לתוכנית ההתנתקות. "אולם, כאשר היתה לו הזדמנות להצביע נגד הממשלה ולחבור ל'מורדים' הוא בחר לשמור על תפקידו ולהישאר בלשכתו".

 

לפיד לשרון: התבוסה - סימן שהשלטון נשחק

 

בתוך כך, בפגישה שנערכה אמש בין ראש הממשלה ליו"ר האופוזיציה, יוסף (טומי) לפיד, הזהיר האחרון את שרון כי ביום שבו שלוש הצעות אי אמון זוכות לרוב וההודעה של ראש הממשלה בכנסת נדחית ברוב גדול, "סימן שהשלטון הולך ונשחק דווקא בתקופה בה דרוש שלטון חזק".

 

"יהיה לו קשה לבצע את תוכניותיו אם תהיה תחושה שהכנסת לא עומדת מאחוריו. שרון הודה כי הוא מכיר בכך שזו בעיה שיש למצוא לה פיתרון", אמר לפי והוסיף, "על ראש הממשלה להסביר מהן תוכניותיו לאחר ההתנתקות.

 

שרון השיב כי לאחר ההתנתקות יהיה זה תורם של הפלסטינים לפרק את ארגוני הטרור מנשקם.

 

המבוכה בכנסת

 

שרון ספג אתמול מבוכה, כאמור, בשלוש הצעות אי אמון שהגישו סיעות האופוזיציה. הקואליציה הפסידה בשלושתן ומדובר בהפסד של שלוש הצבעות רצופות לראשונה מאז כינון הכנסת ה-16. עם זאת, הממשלה לא נפלה מכיוון שלהצעות האי-אמון לא היה רוב של 61 חברי כנסת הדרוש להפלתה.

 

בהצעת אי אמון שהגישה שינוי נגד הממשלה נוכח גל האלימות הגואה תמכו 36 חברי כנסת בעוד ש-35 התנגדו. חמישה נמנעו. המפד"ל והאיחוד הלאומי הגישו הצעת אי אמון על המשבר במערכת החינוך וקיבלו תמיכה של 36 ח"כים נגד 34. חמישה נמנעו.

 

ש"ס הגישה הצעה על האלימות הקשה, בעיקר בקרב בני הנוער. 37 ח"כים תמכו ו-34 התנגדו. חמישה נמנעו. חבר הכנסת צבי הנדל קרא במהלך ההצבעות קריאת ביניים: "זו תחילת הסוף של הממשלה".

 

לכנסת אין את האומץ לפרק את עצמה

 

17 ימי כנסת בלבד נותרו עד שתצא שוב הכנסת לפגרת קיץ ארוכה ובכך יסתיימו תלאותיו הפרלמנטריות של ראש הממשלה.

 

למרות רצונו הפוליטי של יו"ר הכנסת ריבלין להקדים את הבחירות במטרה לעצור את תוכנית ההתנתקות, כשהרכבת הייתה בתחנה המאפשרת את הפלת הממשלה הוא העדיף שלא לעלות עליה - כך היה בהצבעות על תקציב המדינה ובהשבעת הממשלה כאשר בחר להימנע.

 

מיום היוולדה לא היה לכנסת ה 16 את האומץ הדרוש לפרק את עצמה, ועתה לקראת סיום המושב ברור שחברי הכנסת לא יאזרו אומץ להיפרד מהכיסא, הלשכה והעוזרים.

 

מה יכול להפיל את שרון ? רק חבירה של חברי הכנסת משינוי ש"ס והימין סביב נושא מוסכם. זה לא יקרה ובטח לא ערב ההתנתקות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
"כל ממזר מלך". ריבלין
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: רויטרס
מובס בכנסת. שרון
צילום: רויטרס
מומלצים