שתף קטע נבחר

לקראת הצעדה: המשטרה מתחילה להזרים כוחות לדרום

המתנחלים דחו את הצעת המשטרה לקיים עצרת מוגבלת בזמן שתסתיים בהתפזרות המפגינים לבתיהם, ובמשטרה מתחילים להיערך לקראת אירוע המוני. טרם החליטו שם סופית על חסימות כבישי הדרום כפי שאיימו, אבל כבר אמש החלו בהזרמת אלפי שוטרים לאזור

שוטרים מכל רחבי הארץ החלו כבר אמש (ב') לזרום לדרום הארץ, על מנת לתגבר את כוחות המשטרה לקראת צעדת מועצת יש"ע נגד ההתנתקות שמתוכננת למחר. אלפי השוטרים ימשיכו גם היום לזרום לאזור.

 

 

גורם בכיר במשטרה אמר ל-ynet כי המשטרה לא שוללת אפשרות שראשי יש"ע יקיימו עצרת בשדרות או אופקים, בתנאי שהם יודיעו ויתחייבו היכן ומתי העצרת מתחילה - והיכן ומתי היא מסתיימת. תנאי נוסף: עם סיום העצרת, יתפזרו ההמונים לבתיהם. מיקום ההפגנה ייבחר לדברי הגורם הבכיר על סמך מכלול שיקולים, בניהם קרבה למקומות רגישים ונפילת קסאמים.

 

מנהיגי מועצת יש"ע דחו את הצעת הפשרה. ראש המועצה האזורית בנימין, פנחס ולרשטיין, אמר ל-ynet: "הודענו כי ביום שלישי נקיים עצרת בשדרות, משם נצעד לאופקים ומאופקים לכיוון גוש קטיף. אנחנו חוזרים על כך גם הלילה".

 

הבוקר ייפגש מפכ"ל המשטרה, רב ניצב משה קראדי, עם מפקד מחוז הדרום במשטרה ניצב אורי בר-לב, ועם מפקדי מחוז הדרום. שם יציגו

לו את המידע שיש בידם לגבי הדרישות של מועצת יש"ע לקיום הצעדה, וכיצד הם נערכים לקראתה.

 

בישיבה יחליטו מפקדי המשטרה אם לחסום את הדרום בפני עשרות אלפי פעילי הימין שמתכוונים להגיע לשדרות. ההערכה היא כי לפני תום הפגישה לא יוצבו חסימות בכבישים.

 

בזמן שסגל המשטרה יישב להערכת מצב, ייפגשו ראשי מועצת יש"ע עם שר הביטחון, שאול מופז, כדי לנסות ולהגיע להסכמה. עד כה, למרות שורת פגישות, לא הושגו שום הבנות בין הצדדים וכל צד מתבצר בעמדתו.

 

אתמול נפגש ראש המועצה האזורית בנימין, פנחס ולרשטיין, עם ניצב בר-לב, כדי לדון בצעדה. ולרשטיין הציג לבר-לב את דרך הצעדה משדרות לאופקים ומשם לגוש קטיף, אולם לא קיבל את הסכמת המשטרה לקיימה במתכונת המוצעת. במועצת יש"ע אומרים כי גם ללא אישור המשטרה הם ינסו לצעוד לעבר גוש קטיף.

 

במועצת יש"ע שוקלים כעת להיפגש עם נשיא המדינה, משה קצב, ולפנות אליו בבקשה שיתערב על מנת שיסייע להם במאבקם הדמוקרטי כדי שיתאפשר להם להפגין.

 

"קראדי והמשטרה יזכו לתמיכה מלאה מהפרקליטות"

 

היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, נועד אתמול עם מפכ"ל המשטרה, רב ניצב משה קראדי, והשניים שוחחו על ההפגנה.

 

היועץ מזוז והמפכ"ל קראדי החליטו כי לפני הכרזה על סגירת הדרום ואי מתן אישור לאוטובוסים ולמפגינים להגיע למקום, תערוך המשטרה הידברות אינטנסיבית עם ראשי מועצת יש"ע בניסיון להשיג פשרה בהסכמה.

 

גורמים משפטיים הסבירו כי במשרד המשפטים רואים חשיבות רבה במיצוי כל ערוצי ההידברות האפשריים, כדי שראשי הימין לא יוכלו לעתור לבג"ץ נגד חסימת המפגינים ולומר כי המדינה לא באה בדברים עמם.

 

בנוסף, מדגישים במשרד המשפטים כי המשטרה תקבל גיבוי מלא מראשי המשרד ובעיקר מהיועץ מזוז, אם אכן ייכשל המו"מ עם מארגני ההפגנה. גורמים משפטיים אומרים כי קראדי והמשטרה יזכו לתמיכה מלאה של הפרקליטות אם אכן ההידברות תיכשל והצורך המבצעי-ביטחוני ידרוש את האיסור על קיום ההפגנה וחסימת הדרכים אליה.

 

כ-900 משפחות כבר ביקשו פיצוי

 

30 משפחות בצפון השומרון הצטרפו למבקשי הפיצויים ופנו בשבוע האחרון למנהלת ההתנתקות. בנוסף יותר מ-100משפחות מגוש קטיף הצטרפו למבקשי

הפיצויים בשבוע זה. מספר מבקשי הפיצויים גדל בצפון השומרון מ-168 ל- 197 בשבוע החולף, ובעזה המספר גדל מ- 588 ל-697. סה"כ, מדובר בכמעט 900 משפחות מתוך 1,700 משפחות המיועדות לפינוי, מעט יותר ממחצית.

 

על פי נתונים נוספים שהגיעו היום למינהלת סל"ע, 18 משפחות הגיעו לקבל היום את מפתחות לבתיהם בניצן ו-40 משפחות נוספות הגיעו למשרדי המינהלת על מנת לסמן את הבית הזמני בו הם מתכוונים להתגורר בניצן עד להשלמת בניית הקבע.

משרדי המינהלת נשארו פתוחים אמש עד שעת לילה מאוחרת לשם כך. גורמים המעורבים בנושא מסבירים את ההתעוררות בחלוקת הקראווילות ובכך שישנן משפחות שמעוניינות לצאת מהגוש לפני שמתחיל הפינוי בכוח.


פורסם לראשונה 31/07/2005 21:09

 

בהכנת הידיעה השתתפה דיאנה בחור-ניר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אחיה ראב"ד
קראדי. יחליט הבוקר
צילום: אחיה ראב"ד
צילום: אלכס קולומויסקי
מזוז. תמיכה מלאה למשטרה
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: איי פי
אירועי כפר מימון
צילום: איי פי
מומלצים