שתף קטע נבחר

דחלאן: "ההתנחלויות ייפתחו לסיורי פלסטינים"

גם ברשות מתכוננים במרץ להתנתקות. חשוב להם להראות לעולם ש"הטיפול בנסיגה נעשה בדרך מכובדת". איך בדיוק? 25 אלף אנשי ביטחון ישמרו על ההתנחלויות לאחר פינוין במשך שלושה ימים, ויבדקו שישראל לא הטמינה מוקשים בבתים. לאחר מכן, ייפתחו ההתנחלויות לסיורי הפלסטינים - "כדי שהעם הפלסטיני ייהנה להסתכל באותם אתרים שבמשך שנים היו סיבה לדיכאון ולתסכולים רבים, וכעת יהיו מקור לתקווה"

השר לעניינים אזרחיים ברשות הפלסטינית, מוחמד דחלאן, פירט אמש את תוכניות הרשות כהכנה להתנתקות. דחלאן אמר כי מיד לאחר נסיגת ישראל מההתנחלויות ברצועה, תסגור הרשות את ההתנחלויות למשך שלושה ימים כדי למנוע אי סדר, ו-25 אלף מאבטחים ישמרו עליהן. לאחר מכן, תפתח הרשות את ההתנחלויות ואת האתרים שמהם תיסוג ישראל לביקורי אזרחים פלסטינים, "כדי שהעם הפלסטיני יהנה להסתכל באותם אתרים שבמשך שנים היו סיבה לדיכאון ולתסכולים רבים, וכעת הם יהיו מקור לתקווה".

 

 

 

לדברי דחלאן, מתוך 25 אלף המאבטחים, מרביתם מתנדבים, 20 אלף הם תושבי הרצועה ו-5,000 מהגדה. מיד לאחר הנסיגה צפויים לדבריו צוותי מומחים בנושאי מוקשים ואיכות סביבה לבדוק את בתי ההתנחלויות שפונו, כדי שלא ייגרם נזק לציבור הפלסטיני שיבקר במקום: "אני קורא לבני העם הפלסטיני לא לגשת למקומות מהם תיסוג ישראל, וזאת כדי לשמור על שלומם. אנחנו לא רוצים שייפלו עוד 'שהאידים' כתוצאה ממוקשים שתשאיר ישראל בשטח", אמר.

 

הוא הוסיף כי הרשות עושה הכל כדי שהחאפלות וחגיגות השמחה על ההתנתקות יהיו עממיות ככל האפשר: "אנו מקווים שכל הציבור הפלסטיני ייוצג בחאפלות האלה,

וישתתפו בהם כל הפלגים תחת דגל אחד - וזהו הדגל הפלסטיני, ולא דגלים של הארגונים".

 

"העולם אינו פעול על פי שרון והעולם מבין שישנו עם פלסטיני ושמבלי שעמנו יקבל את כל זכויותיו לא יהיה פתרון לסכסוך", הסביר דחלאן מדוע לדעתו הנסיגה מעזה אינה סוף פסוק, "הנסיגה מהרצועה היא קודם כל ניצחון לרצונו של העם הפלסטיני ואנו חייבים להראות לעולם שהטיפול בנסיגה נעשה בדרך מכובדת. זאת, כדי להבהיר לישראל ולקהילה הבינלאומית שככל שהאזור ריק מהתנחלויות ומכיבוש - יהיו יותר שקט ויציבות לכל הצדדים".

 

דחלאן ציין כי 4,000 פלסטינים צפויים לעבוד בתשתיות החקלאיות שאותן תשאיר ישראל. דחלאן שב והדגיש פעם נוספת כי הקרקעות והרכוש שישראל תותיר אחריה "לא יחולקו בין הבכירים ובעלי האינטרסים. צוותים מיוחדים כבר הכינו את החוקים שיידונו בפרלמנט הפלסטיני כדי שבקרקעות ייעשה שימוש אך ורק לצורכי הציבור הפלסטיני".

 

השר הפלסטיני שב וחזר על הדברים שאמר בפגישתו בסוף השבוע עם שליח הקוורטט הבינלאומי, ג'יימס וולפנזון, ולפיהם הצד הישראלי חייב לפנות את ההריסות, "ורק אם נוכל להשיג מהם תועלת נשקול זאת, אחר הם חייבים לפנות את ההריסות מהרצועה".

 

דחלאן גם התייחס לדיונים ולהבנות עם הצד הישראלי ואמר כי השבוע צפויה פריצת דרך בין הצדדים בכל הקשור לסידורים הביטחוניים במעברי הגבול, ובמיוחד במעבר רפיח. "השבוע צפויה פריצת דרך בנושא מעבר רפיח לאחר שעשינו כברת דרך בעניין הזה והשבוע אנחנו גם מקווים לקבל את יתר המידע בנוגע להתנחלויות לתשתיות החשמל המים והעניינים הטכניים הנוספים".

 

דחלאן גם טען כי בינו לבין שר הביטחון שאול מופז הושג סיכום כי לאחר ההתנתקות ייכנסו לעבודה בישראל 45 אלף פועלים מהגדה ומהרצועה. חלקם, כך

לדברי דחלאן, אפילו יורשו ללון בתחומי ישראל: "אנחנו מקווים שהתמונות של פועלים שיוצאים בשעה אחת בלילה לעבודה בישראל ייפסקו. מדובר באנשים שבעודם בחיים נחשבו ל'שאהידים על תנאי', וחייבים לתת להם עבודה מכובדת גם בגדה וגם ברצועה".

 

הוא לא שכח כמובן גם את סוגית האסירים, שלדבריו, הרשות תעשה הכל כדי לקדמה: "סוגיית האסירים עומדת בראש סדר העדיפויות של הרשות ובראשם שחרור האסירים הוותיקים", אמר והוסיף כי ההסלמה הביטחונית האחרונה עיכבה את הטיפול בעניין האסירים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
דחלאן. "שהעם הפלסטיני יהנה"
צילום: שאול גולן
צילום: דני סלומון
נוה דקלים. חוששים ממוקשים
צילום: דני סלומון
מומלצים