שתף קטע נבחר

מויאל בשדרות: "נחליף שחר אדום בשחר כתום"

בשדרות מפגינים יותר מ-30 אלף איש נגד ההתנתקות. "יש כאן דיסאינפורמציה של המשטרה", האשים יו"ר הכנסת, כשדיבר על מלחמת הגרסאות. בתום העצרת יעברו ההמונים לאופקים, שם הוכשר עבורם פארק מיוחד. 6,500 חיילים מתגברים את השוטרים ועוטפים את העיר, כדי למנוע התקדמות ממנה לכיוון גוש קטיף. השר עזרא חולץ כשהמונים הקיפו את רכבו

יותר מ-30 אלף ממתנגדי ההתנתקות נהרו הערב (יום ג') לשדרות, כדי לקחת חלק בעצרת נוספת - שאמורה גם היא להסתיים בצעדה למחסום כיסופים ומשם לתוך גוש קטיף. בצירים המובילים לשדרות הצטברו פקקי ענק. האווירה השקטה בעצרת הופרה כאשר השר לביטחון פנים, גדעון עזרא, הגיע למקום. כמה עשרות מפגינים הקיפו אותו והחלו לקרא לעברו קריאות גנאי. מאבטחיו בסיוע שוטרים רבים יצרו סביבו טבעת הגנה, והובילו אותו לחפ"ק הארעי שהוקם בסמוך.

 

על פי הסיכום עם המשטרה, בתום העצרת - בה משתתפים ראשי יש"ע, יו"ר הכנסת וח"כים נוספים, ושרים אריאל זילבר ובני אלבז - יעזבו המפגינים את טווח הקסאמים בשדרות ויעברו לאופקים, שם יבלו את הלילה. השאלה הגדולה היא מה יקרה מחר, אז מתכוונים מארגני העצרת להתקדם לכיוון כיסופים. בתור הגוש מתוכננת צעדה מקבילה מכיוון כפר דרום לכיסופים.   

 

"מחר בערב נחדש את המצעד לעבר גוש קטיף בנחישות וללא אלימות", אמר ל-ynet ראש מועצת דרום הר חברון, צביקי בר-חי. "המטרה שלנו היא לעצור את תוכנית הגירוש, תוך צעדה של חברינו הגיבורים בשדרות ובגוש קטיף". ראש מועצת יש"ע, בנצי ליברמן, אמר: "אנחנו חותרים לגוש קטיף, לא נפסיק עד שהתוכנית תתבטל ותיזרק לפח האשפה".

 


צילום: אי.אף.פי

 

ראש עיריית שדרות, אלי מויאל, אמר מעל הבמה: "לא תהיה התנתקות, ונביא במקום 'שחר אדום' (אזעקת הקסאמים) שחר כתום. ההתנתקות הייתה ותהיה תוכנית רעה לעם ישראל, אבל אנחנו לא נרים יד, לא על שוטר ולא על חייל". ח"כ איוב קרא מהליכוד אמר: "באתי מירושלים להזדהות אתכם ולומר, אנחנו נשארים כתומים ונסלק את הצבע האדום. השימוש בצה"ל והמשטרה הוא שימוש ציני. העם היהודי חזק וימשיך להיות חזק". יו"ר ש"ס, ח"כ אלי ישי, הקריא מכתב מהרב עובדיה ובו תפילה ל"ביטול הגזירה". ואילו ח"כ צבי הנדל (איחוד לאומי), תושב גני טל, הביע תקווה שחצי מיליון איש יזרמו לגוש קטיף "ויביאו לבחירות חדשות, ולא לעקירה".  

 

6,500 חיילים הוקפצו לגיזרה

 

כרגיל באירועים מסוג זה, המלחמה האמיתית היא מלחמת הגרסאות - הקרב על הכותרת. יו"ר הכנסת ריבלין אמר ל-ynet כי איש ביטחון מרכזי הודה באוזניו שיש בשדרות יותר מ-25 אלף מפגינים, בניגוד לדיווחי המשטרה הרשמיים על אלפים בודדים בלבד. "לא יכול להיות שהמשטרה אומרת את מה שהיא אומרת", הוסיף, "אני חושש שהדבר נעשה כדי למנוע מאנשים להגיע למקום. יש פה דיסאינפורמציה. כשם שחובתנו לקיים את החוק, כן חובתנו לאפשר להפגין ולהביע מחאה לגיטימית ומוסרית, בעיקר כשיכול להיות שההתנתקות היא רק השלב הראשון". ריבלין דחה את הטענות על שימוש לרעה בתפקידו כיו"ר הכנסת וטען: "אני פועל לפי צו מצפוני".  

 

באולם ספורט בשדרות הוקם החפ"ק המשטרתי, אליו הגיעו המפכ"ל משה קראדי, מפקד המחוז ניצב אורי בר-לב ואלוף הפיקוד דן הראל. מפקד משטרת אופקים, רב-פקד יוסי פרג'ון, אמר ל-ynet כי ניתן אישור שהייה במקום ל-20 אלף איש עד ליום שישי הקרוב, כאשר במהלך הימים האלה ינועו המפגינים מהפארק אל רחבת המתנ"ס בעיר בשיירה מסודרת, ושם תינתן להם במה להפגין, להתכנס ולהעביר שיעורי תורה בפומבי".

 

צה"ל שיגר לטובת העניין יותר מ-6,500 חיילים מחטיבות גולן, אביב והחטיבה הכחולה של חיל-האוויר. גם חלק מהכוחות המתאמנים בדרום לקראת הפינוי הוקפצו לאופקים. עבור השוטרים והחיילים הרבים שהוקפצו לאזור, כדי לעטוף את אופקים ולמנוע אפשרות של התקדמות ממנה לכיסופים, הוכנו כיתות ומועדונים.  

 

"הצבעתי שרון, והקסאמים מתקרבים"

 

שדרות, שקיוותה להפוך ל"כפר מימון" ולהישאר בכותרות זמן רב, והפעם - לא בגלל הקסאמים, הכינה פעילויות למספר ימים - אך תיאלץ להישאר רק עם הלכלוך. ה"אקשן" יעבור כבר הערב לאופקים, שם הכשירה המשטרה פארק שיכול לקלוט כ-30 אלף איש. סביב הפארק ערוכים כוחות מד"א ואנשי קק"ל, בניסיון לשמור על הסדר באזור. גם הגזלנים נהרו למקום.   

 

העירייה סבורה שרוב האוכלוסייה מזדהה עם המפגינים ותומכת בהם, ולכן תקבל אותם בזרועות פתוחות. כמה מהתושבים יוצאים מגדרם כדי להנעים את זמנם של האורחים. "הכנו עוד בורקסים ומאפים, נישאר כאן עד אחרון הצועדים", סיפרה סוניה טרבלסי.

 

אילנה כהן, תושבת העיר בת 42, התמקמה ליד אולם הספורט עם בנה בן ה-13. "אריק שרון הזה שקרן, גונב קולות, צריך להפיל אותו", אמרה. "הצבעתי בשבילו ואני פוחדת עכשיו מהקסאמים האלה שמתקרבים אלינו. תראה את הילד, עוד לא בר-מצווה וכבר הספיק לראות שתי גופות של ילדים - שכנים שלנו שנהרגו מקסאם. מאז הוא לא מוכן להישאר לבד לרגע. אני פה לא בגלל הקסאמים, אלא בגלל שמסלקים את התושבים של גוש קטיף מהבית שלהם", הסביר בנה. "אם יסלקו אותם, הערבים יתקרבו אלינו לכאן".

 

בין הפעילים שהגיעו לשדרות נמצאת גם קבוצה של כ-50 נוצרים, שהגיעו מ-13 מדינות חמושים גיטרות ושירונים. "באנו לתמוך ביהודים, במיוחד על רקע הסכנה שיש כאן. אנו מתפללים שאלוהים יעשה נס וישמור על כולכם", הסבירה רות פורסטר משוויץ. אבל קומץ חרדים לא אהבו את המחווה, והטיחו בהם קריאות גנאי - עד שהמשטרה הוזעקה לחצוץ בין המחנות.  

 

לאחר אירועי כפר מימון, מקווים במועצת יש"ע לרשום הצלחה נוספת, עם הפגנה המונית ושמירה על הסדר. אבל לא כולם תמימי דעים שזוהי דרך המאבק הרצויה. ח"כ אריה אלדד מהאיחוד הלאומי החרים את האירוע. הוא מתכוון להגיע ישר למעבר כיסופים ולהמתין שם לאלה שיבחרו להגיע ישירות לגוש קטיף, "בלי להתעכב בדרך". 

 


נתיב ההפגנה המתוכנן

 


פורסם לראשונה 02/08/2005 18:36

 

בהכנת הידיעה השתתפו ענת ברשקובסקי, חנן גרינברג, אטילה שומפלבי ושמוליק חדד
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רוני סופר
ילדים בעצרת
צילום: רוני סופר
צילום: רוני סופר
"לבטל את רוע הגזירה"
צילום: רוני סופר
צילום: איי.אף.פי
טיול בפארק
צילום: איי.אף.פי
צילום: רויטרס
מלחמת גרסאות: כמה הגיעו?
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
שלטים נגד שרון
צילום: רויטרס
צילום: ירון ברנר
ליברמן ושמעוני בחפ"ק
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
שרים למען ישראל
צילום: ירון ברנר
מומלצים