שתף קטע נבחר

התוכנית: "רשות יהודית" עצמאית בעזה אחרי הפינוי

אריה יצחקי ותושבים נוספים מכפר ים מתכננים להכריז על "הרשות יהודית לחבל עזה", שתוקם ביום ראשון. לדבריו, לרשות תהיה ממשלה, פרלמנט וצבא, והבחירות יתקיימו "ב-א' אלול, עוד 21 יום"

האם מדינת יהודה תוקם בגוש קטיף? אריק יצחקי מכפר ים מתכוון ביום ראשון להכריז על "הרשות היהודית לחבל עזה" כגוף ריבוני, שהוא יהיה לדבריו היו"ר הזמני שלו. על פי התוכנית, זו תהיה רשות עצמאית, שלה ממשלה משלה, פרלמנט משלה ואף צבא משלה.

 

 

"אני פונה לממשלת ישראל לסיוע, שתיתן לנו 10,000 קלצ'ניקובים להגנה עצמית, חמישית ממה שהיא נתנה לערפאת אחרי אוסלו", אומר יצחקי הערב ל-ynet. "יש אתי מספר לא מבוטל של אישי ציבור וציבור גדול עומד מאחרי. אני מבסס את הקמת הרשות הריבונית החדשה על החוק הבינלאומי. יקרה כאן מה שקרה כאשר המנדט הבריטי עזב את ארץ ישראל ב-1948. במקום שממנו יוצאת ממשלת ישראל הריבונית - תקום ריבונות חדשה, אשר שמה הזמני: הרשות היהודית לחבל עזה", אמר יצחקי.

 

"ביום ראשון בבוקר, ט' באב, נכריז על הרשות החדשה בטקס המוני בנווה דקלים. אישי ציבור שילכו איתנו, יחתמו על מגילת היסוד. מיד עם ההקמה תכהן מועצה זמנית, אשר תהווה את הממשלה של הרשות החדשה. אחר כך נבחר פרלמנט, לאחר הבחירות הכלליות שתערכנה כאן בא' אלול, שזה עוד 21 ימים בלבד. אז גם יוחלט אם אני אנהיג את הציבור שלנו. בינתיים הרשות החדשה היא שתנהל את החיים של האוכלוסייה היהודית שתיוותר כאן, ממש כממשלה לכל דבר", אמר.

 

יצחקי ואנשיו כבר הוכיחו את יכולתם הארגונית בכך שהצליחו כבר לאכלס כמה אלפי שוהים בלתי חוקיים בשכונות האוהלים ובמבנים ששיפצו ברחבי גוש קטיף. זאת, לצד הקמת מערכת תרומות ענפה, שממנת את רכישות החומרים להקמת תשתיות המגורים, ומימון מזונם ושהותם של כ-5,000 איש בגוש קטיף. זאת, על פי נתוניו של יצחקי.

 

בין הייתר עומדים לרשותו שופל שרכש מיד שנייה וחומרי בנייה בכמויות מסחריות, אשר משמשות לפעולות הבינוי ובין היתר, בדרך לא ברורה, הוא הצליח להכניס אל שירת הים - בתוך השטח הצבאי הסגור בצו האלוף - מערבל בטון.

 

בימים האחרונים נערכים אנשיו של יצחקי לאספקת צורכי אוכלוסיית ערי האוהלים, העתידים להיות נצורים מיום ראשון בחצות. זאת בהתאם לצו החדש, לפיו תימנע כל כניסה של מי שאינם תושבי גוש קטיף והתנועה בין הישובים של גוש קטיף, תוגבל למינימום בפיקוח המשטרה והצבא.

 

יצחקי סיפר הערב ל-ynet שכרה באר של מים מתוקים, "שבעזרת השם תוכל לספק את צרכיהם של כל תושבי גוש קטיף גם אחרי התקופה הרעה הזאת". עוד סיפר, שיספק מצרכים בסיסיים אותם רכש זה מכבר, לשתי מכולות, בנווה דקלים ובקטיף: "נמכור את המוצרים כמעט במחירי עלות, כדי שהמצור של ממשלת הגרוש לא יצלח", אמר.

 

"במקביל להכרזת העצמאות ביום ראשון, אנו מתכוונים לפנות אל מוסדות בינלאומיים, כמו האו"ם ובית הדין הבינלאומי בהאג, כדי שיפעלו כנגד פשעי המלחמה של שרון כנגד אזרחיו", אמר יצחקי. "אנו מתכוונים גם לפנות לבג"צ הישראלי, כדי לראות מה יש לאהרון ברק לומר על הפשעים הנגרמים כאן בחבל עזה נגד אזרחים תמימים. אני מקווה שנוכל לקבל ממשלת ישראל יחס וסיוע, לפחות כמו זה שקיבלה הרשות הפלשתינית מהמדינה לאחר הסכמי אוסלו. ערפאת קיבל 50,000 רובים, אני אסתפק ב-10,000 בלבד לצורך הצבא שישמור פה על חיי אזרחי הרשות היהודית לחבל עזה", אמר יצחקי.

 

ראש המועצה האזורית חוף עזה, אבנר שמעוני, היה זהיר בתגובתו לכוונת הצהרת העצמאות של יצחקי ואנשיו: "אנו אכן צריכים להיערך לבחירות, אך לא כאן, אלא במדינת ישראל. הבחירות הללו צריכות להערך כבר בשבוע הבא כדי לעצור את תוכנית הגרוש. באשר לתוכניות יצחקי, ברצוני לומר שתושבי חבל עזה, מחוברים לאדמתם ולמדינתם קשר בל ינותק. לכן כל עוד אנו נמצאים בחבל עזה, נמשיך את קשרינו עם המדינה, עם העם עם והארץ. זהו קשר בל ינתק", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רוני סופר
יצחקי. "רוצים קלצ'ניקובים"
צילום: רוני סופר
צילום: רוני סופר
מחנה האוהלים בשירת הים
צילום: רוני סופר
מומלצים