שתף קטע נבחר

למרות שפעת העופות: אין ירידה במדד השניצל

באטליז של זלמן מורגשת אמנם ירידה קלה במכירת העופות לעומת עלייה בצריכת הבשר, אבל במסעדות העסקים כרגיל והישראלים ממשיכים לאכול חזה עוף ופרגית, בלי להיבהל מהמגיפה המאיימת מכיוון אירופה. גם מגדלי העופות לא נכנסים לפאניקה ומפנים אצבע מאשימה, איך לא, לתקשורת: "מלחיצים את הציבור, לא עושה טוב לפתוח את העיתון בבוקר"

האם ענף העופות במדינת ישראל נפגע בעקבות מגיפת השפעת המאיימת מכיוון אירופה? אם תשאלו את הצרכן הישראלי הרי שהתשובה, נכון לעכשיו, שלילית. אמנם בחלק מהאטליזים מעדיפים לקוחות מסויימים לקנות יותר בשר מעוף, אבל בעלי מסעדות אומרים שהעסקים כרגיל, ומגדלי העופות טוענים שמדובר בהיסטריה תקשורתית. השניצל חי וקיים, תודה ששאלתם.

 

 

סיבוב מסעדות בתל אביב גילה כי הלקוח הישראלי המשיך גם היום להזמין שיפודי פרגית וסטייק עוף, ללא חשש ומבלי להיבהל מהדיווחים המגיעים מעבר לים. מנהל סניף 'ננדוס' אמר ל-ynet כי הופתע לטובה מכיוון ש"דווקא היום חשבנו לעצמנו 'האם הלקוחות יפסיקו להגיע או שהמכירות ירדו?'. אבל לא, הכל רגיל".


ברווזים כחול-לבן. שומרים על הבריאות, בדרך לצלחת (צילום: גלית רויכמן)

 

גם בסניף הרשת העולמית KFC שבטיילת בתל אביב המשיכו למכור פולקעס ורבע-עוף כבכל יום ובמסעדות השיפודים בשכונת התקווה לא קיבל אף תרנגול הנחה בדרכו אל הגריל. כולם - הבעלים והלקוחות כאחד - הסכימו שאם יש הכשר למסעדה הרי שאין מה לפחד. 

 

בניגוד למסעדות, בחנות האטליז 'הבשרים של זלמן' מרגישים תנודה מסויימת במדד העופות. הבעלים, משה זלמן, אומר כי בימים האחרונים ירד מעט הביקוש לעוף בעוד שמכירות הבשר עלו. "הכל נובע מחוסר ידע של האנשים", הוא אומר. "לא מסבירים בתקשורת שהבישול הורג את הנגיף ולכן קונים פחות עוף ושואלים יותר שאלות. אחרי הסבר קצר חלק מהאנשים נרגעים".

 

"התקשורת מנפחת. למה להלחיץ? הילדים שלי אוכלים עוף כרגיל"

 

דני בן שושן מגדל מאות אלפי עופות בכל רחבי הארץ ולא מבין על מה כל המהומה חסרת הבסיס, לטענתו. "אנחנו ממש לא מודאגים", הוא מצהיר. "אני מרכז מערכת גדולה של גידול עופות ולא חושש. אני מתייעץ עם הווטרינר שלי, שמרגיע ואומר שאין מה לדאוג. הנגיף

הזה לא יגיע לארץ בצורה מדבקת, גם לא למגדלי העופות. אנחנו עדיין לא מתייחסים לעניין בהיסטריה, פשוט התקשורת מנפחת. אפשר היה להוריד בשקט את העניין מכותרות העיתונים, לא עשה לי טוב שפתחתי את העיתון בבוקר. למה להלחיץ? אם תהיה שפעת עופות אנחנו ערוכים במאה אחוז".

 

בן שושן מדגיש כי הביקוש לעופות עדיין אינו בירידה, והוא גם לא חושש מאפשרות כזו: "המשחטות דורשות כמויות דומות למה שהיה לפני שהתחיל כל הרעש. אין בסיס אמיתי לדאגה. באמת שאנחנו לא מתרגשים, אני רגוע לגמרי. הילדים שלי אוכלים עוף כרגיל".

 

יצחק כהן, מנהל אגף המשק בתנועת המושבים ומגדל עופות בפני עצמו, טוען גם הוא שמדובר בהיסטריה מיותרת: "אני נמנה עם מגדלי העופות ואומנם יש דאגה, אבל  אין פחד ופאניקה. אני גם יכול להיהרג מקטיושה באזור שבו אני עובד (מושב רמות נפתלי סמוך לגבול הצפון). אין מה לעשות - זו הפרנסה שלנו. אנשים לא יפסיקו לגדל עופות בגלל החשש מהמגיפה".

 

כהן, שמגדל כעשרת אלפים עופות, מוסיף: "אם אכן תהיה ירידה בצריכת עופות זה יורגש במחירים. אנשים מדברים על זה שלא יקנו עופות, אבל בסופו של דבר הם לא יפסיקו לאכול עוף. מדינת ישראל היא מספר 2 בעולם בצריכת עופות לנפש אחרי ארצות הברית. שניצלים ופרגיות הם מאכלים נפוצים מאוד".

 

באשר לאמצעי זהירות מיוחדים בהם נוקטים מגדלי העופות אומר כהן: "אין מה לנקוט בזהירות מיוחדת, פשוט כי זה בלתי אפשרי להיכנס ללול עם סרבלים ומסכות, אבל שמים לב יותר למצב העופות ומקפידים לראות אם יש משהו חריג. כל לולן מסתכל על העופות בבוקר, בודק כמה תמותה היתה. אם זה מעבר לסביר הוא בודק את העופות, לוקח למעבדה או מזמין וטרינר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר פרטוש
שניצל צ'יפס, סלט. העסקים כרגיל
צילום: מאיר פרטוש
צילום: ג'רמי פלדמן
פרגיות ועופיונים. בינתיים ממשיכים לאכול
צילום: ג'רמי פלדמן
מומלצים