שתף קטע נבחר

מכתבי הפיטורים: "ככה פרץ מתייחס לשריו?"

יו"ר העבודה החתים אמש את שרי המפלגה על מכתבי פיטורים כקלפי מיקוח לקראת פגישתו עם שרון. אנשי ראש הממשלה תוקפים את צורת ההתייחסות לשרים, אולם בסביבת יו"ר העבודה מדברים על "מהלך מאחד שורות מאחורי פרץ". ח"כ פרץ ייפגש הבוקר עם מנהיגי המפד"ל ושינוי

הזירה הפוליטית ממשיכה לגעוש. בתגובה להחתמת שרי העבודה על מכתבי ההתפטרות מהממשלה, אמר אמש (יום ב') גורם בכיר בסביבת שרון ל-ynet: "אני כבר רואה את הקמפיין של הליכוד בבחירות הבאות נגד העבודה. זה לא יהיה קשה מדי. אם כך מתייחס פרץ לשרים של המפלגה, איך יכול העם לסמוך על אנשים אלה ולהסתכל עליהם?".

 

תהליך ההחתמה החל לאחר שבכנסת התקיים טקס לזכרו של ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל. כשיצאו מהמליאה "משך" פרץ את השר בנימין בן אליעזר, ראשון החותמים, לתוך תא טלפון סמוך למליאה, ושוחח עימו דקות אחדות. לאחר מכן "משך" אחריו את מזכ"ל העבודה, איתן כבל. אחר כך חתמו גם שאר השרים. 

 

יו"ר ועדת חוקה, ח"כ מיכאל איתן, (ליכוד) אמר בתגובה כי "עמיר פרץ מחזיק באמתחתו מכתבים חסרי ערך משפטי ובכיסו מחזיק שרים חסרי כבוד עצמי". לדבריו, "על פי סעיף 22 לחוק יסוד הכנסת, שר יכול להגיש מכתב התפטרות ישירות לרה"מ לאחר שהודיע לממשלה על כוונתו להתפטר. העברת שיקול הדעת לעמיר באשר למועד הגשת המכתבים לרה"מ אינה עולה בקנה אחד עם הסעיף ולכן אין לה תוקף משפטי מחייב".

 

בתוך כך, אמרו אמש גורמים בלשכת שרון כי ראש הממשלה עדיין לא החליט סופית האם להתמודד בתוך הליכוד או שמא להקים מפלגה חדשה, אם כי ההנחה הרווחת במערכת הפוליטית בתקופה האחרונה היא כי שרון יתמודד על ראשות התנועה. בליכוד עצמו מתנהלים מגעים בין גורמים שונים כדי לאחד את השורות מאחורי ראש הממשלה.

 

ומה עושה נתניהו? בימים האחרונים הוא שומר על זכות השתיקה ומלבד מתקפה חריפה על פרץ לא נשמע קולו בשום נושא הקשור לליכוד. עם זאת מקורביו ציינו כי ההתנהלות של לשכת ראש הממשלה שידרה לחץ בימים האחרונים והציגה תמונה לפיה בחירתו של עמיר פרץ לראשות העבודה מוציאה מאיזון את שרון ואת אנשיו. 

 

העבודה: הח"כים יגבו את פרץ

 

מפלגת העבודה מתכנסת היום לישיבה אחרונה לפני פגישתם המתוכננת של ראש הממשלה שרון ויו"ר מפלגת העבודה, ח"כ עמיר פרץ. הסיעה צפויה לגבות את המהלך שמוביל פרץ ליציאה מן הממשלה. זאת לאחר שאמש חתמו השרים על מכתבי ההתפטרות, אותם יפקידו בידיו של פרץ לקראת הפגישה עם שרון.

 

למרות שחתמו, חלק מהשרים ליגלגו על המכתב ולא ייחסו לו חשיבות רבה. אולם מהלך הפרישה של פרץ צפוי לזכות לתמיכה בישיבת הסיעה. מחר צפויה העבודה להצביע נגד החוק לפיזור הכנסת, מתוך כוונה להגיע לפגישה עם ראש הממשלה "בצורה מכובדת".

 

ח"כ פרץ יאמר לשרון כי העבודה החליטה לצאת מן הממשלה ויבקש לקבוע מועד מוסכם לקיום הבחירות. לאחר הפגישה ביום ראשון כנראה, צפוי מרכז העבודה להתכנס ולאשר את היציאה מן הממשלה ולאחר מכן, ביום שני, אם שרון ופרץ לא יגיעו להסכמה בדבר מועד מוסכם של הבחירות, צפויה העבודה להצביע בעד בהצבעות אי האמון ובכך להפיל את הממשלה ולהוביל את המדינה לבחירות תוך כמאה ימים. בסביבתו של יו"ר העבודה הטרי התייחסו לפגישות שהוא ניהל עם השרים וכן למכתבים כ"מהלך מאחד שורות מאחורי פרץ".

 

הבוקר ייפגשו בתל אביב יו"ר האופוזיציה, ח"כ יוסף לפיד וח"כ עמיר פרץ. השניים צפויים לדון במהלכים הפרלמנטריים שצפויים בעתיד הקרוב. בשינוי מתכננים מתקפה חריפה על מדיניותו הכלכלית חברתית של יו"ר העבודה כדי למנוע זליגת קולות.

 

גורמים בכירים בסביבתו של פרץ אמרו כי "נפלה לידיו של לפיד ההזדמנות להכריע את מועד הבחירות כפי שהוא מנסה לעשות כבר חודשים ארוכים. זהו חלומו של כל ראש אופוזיציה, ואנו מקווים כי הוא ינהג כמו ראש אופוזיציה".

 

החשש הגדול בעבודה הוא כי לפיד עשוי לטרפד את הפלת הממשלה באמצעות גיוס 61 קולות, אם יגיע להסכם כלשהו עם ראש הממשלה שרון.

 

יו"ר העבודה הנבחר ייפגש גם עם יו"ר המפד"ל, זבולון אורלב, לקראת ההצבעה ביום רביעי על הצעת החוק של אורלב לפיזור הכנסת. אורלב ינסה לשכנע את פרץ לתמוך בהצעת החוק ואילו פרץ יפנה אליו בניסיון לתאם מהלכים לקראת בחירות. פרץ כבר נועד אתמול עם יושב ראש ש"ס, אלי ישי. בתום הפגישה סיפר ישי כי הבהיר לפרץ שמפלגתו תתמוך בפיזור הכנסת "כי תם זמנה של קואליציית המרעיבים".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ישראל הדרי
שרון. היועצים משחיזים סכינים
צילום: ישראל הדרי
צילום: ירון ברנר
פגישות פוליטיות. פרץ וחבר
צילום: ירון ברנר
צילום: גיל יוחנן
יוזם פיזור הכנסת. אורלב
צילום: גיל יוחנן
מומלצים