שתף קטע נבחר

בית אריה-עופרים אמרה 'כן' לפינוי מרצון

במשאל פנימי שנערך בקרב התושבים הצביעו 84 אחוז מהמשתתפים כי היו רוצים לחזור מיוזמתם לתחומי הקו הירוק. יצויין כי במשאל השתתפו רק כרבע מתושבי היישוב וראש המועצה המקומית מבקש להבהיר: "זהו סקר חסר חשיבות"

רוב מוחלט של תושבי בית אריה-עופרים סבורים כי יש להתפנות מרצון מהיישוב, כך עולה ממשאל עצמאי שנערך במקום. במשאל, אשר אורגן על ידי אבינועם מגן, המשמש גם כדוברו של עמיר פרץ בהסתדרות, השתתפו 216 מתוך 850 משפחות (כרבע מהאוכלוסייה ביישוב) וכ-170 מהן הצביעו בעד הפינוי וחזרה לתוך תחומי הקו הירוק.

 

ראש המועצה המקומית, אבי נעים, התייחס בביטול לתוצאות. "הסקר הזה חסר חשיבות מבחינת המועצה", אמר. "הוא אינו מקצועי ונערך באופן מוטעה ומטעה. אבינועם מגן גונה על ידי כל יתר חברי המועצה והתנצל בישיבת המליאה האחרונה על אופן ביצוע המשאל".

 

השאלה העיקרית במשאל עסקה בפתרון המוצע לתושבים - האם כדאי להישאר כמובלעת מעבר לגדר ההפרדה, להתפנות כל משפחה בנפרד ולקבל פיצוי או להעתיק את היישוב בשלמותו. 84 אחוזים הצביעו בעד עזיבה וכ-15 וחצי אחוזים, שהם 31 משפחות, השיבו כי הם מוכנים לקבל את פתרון המובלעת.

 

שאלה נוספת עסקה בסוגייה האם התושבים חושבים שפתרון המובלעת יעלה או יוריד את ערך הבתים? 159 משפחות שהן כ-85 אחוזים מהעונים, השיבו כי הפתרון יוריד את המחיר. באשר לשאלה האם לתבוע את המדינה על ערך הבתים ענו 84 אחוזים (165 משפחות) כי יש לעשות זאת.

 

אבינועם מגן אמר ל-ynet: "התוצאות הן למעשה הבעת חוסר אמון בהבטחות שמספק ראש הממשלה. אנו חוששים שהפרת ההבטחה שלו להותיר אותנו מחוץ לגדר היא סימן לכך שיפר גם את הבטחותיו להשאיר אותנו ביישוב לעד. אם ראש הממשלה מתכוון לעמוד בהבטחותיו, שיעשה צעדים להוכיח זאת".

 

בחודש שעבר נפגשו אנשי עופרים עם עמיר פרץ, במסגרת חוג בית שערך כחלק ממסע הבחירות שלו לקראת הפריימריז במפלגת העבודה. כבר אז הבהירו כמה מהתושבים, חלקם אנשי ימין מובהקים המצביעים לליכוד כי "אם יציעו לנו לצאת באופן מסודר, 80 אחוזים יתפנו בתוך לילה". אחרים היו חד משמעיים יותר ואמרו ש"גם אם לא ייתנו לנו כלום, לא נמשיך לחיות כאן".

 

אחד התושבים, אבי אניה, אמר ש"אם שרון לוקח שוב את הבחירות, אני מתנדף מפה. בחיים לא הייתי בצד של מפלגת העבודה, ואני איש ליכוד. אבל אחרי מה ששרון עשה בשנה האחרונה, אני מוכן לעזוב פה". אניה הוסיף: "אני יכול לארגן 600 מתוך 900 המשפחות החיות כאן, שמוכנות לעבור מעבר לגדר. אנשים לא רוצים להישאר בכל מחיר ואנחנו מפחדים שנהיה כמו האנשים מאלי סיני, שכבר שבועות ארוכים חיים באוהלים בצומת יד מרדכי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרחוב הראשי בבית אריה. מוכנים לעזוב
צילום: לע"מ
צילום: רוני סופר
תושבי בית אריה מפגינים נגד הממשלה
צילום: רוני סופר
מומלצים