שתף קטע נבחר

תושבי עופרים לפרץ: מוכנים להתפנות בכל רגע

ח"כ עמיר פרץ, המתמודד על ראשות העבודה, סיים מסע בחירות בן שלושה ימים, שבו זכה לפירגון מצד אזרחים, בהם מצביעי ליכוד רבים. בהתנחלות עופרים הוא מצא אזרחים שלדבריהם "מחפשים אמא ואבא פוליטיים" ומוכנים לחזור לתחומי הקו הירוק כדי לא למצוא עצמם בערי אוהלים, כמו מפוני רצועת עזה. "בחיים לא הייתי בצד של מפלגת העבודה, אבל אחרי מה ששרון עשה - אני מוכן לעזוב", אמר אחד התושבים

תושבים בהתנחלות עופרים בשומרון מוכנים להתפנות תמורת פיצוי - אנשי עופרים נפגשו אתמול (יום ה') עם עמיר פרץ, במסגרת חוג בית שערך כחלק ממסע הבחירות שלו לקראת הפריימריז במפלגת העבודה. כמה מהתושבים, חלקם אנשי ימין מובהקים המצביעים לליכוד, הבהירו באוזניו: "אם יציעו לנו לצאת באופן מסודר, 80 אחוזים יתפנו בתוך לילה".

 

אחרים היו חד משמעיים יותר ואמרו ש"גם אם לא ייתנו לנו כלום, לא נמשיך לחיות כאן". אחד התושבים, אבי אניה, אמר ש"אם שרון לוקח שוב את הבחירות, אני מתנדף מפה". כמו רבים מחבריו להתנחלות, הוא מחכה ליום שיוכל לעזוב את היישוב ולהתמקם מחדש בתוך תחומי הקו הירוק, "בחיים לא הייתי בצד של מפלגת העבודה, ואני איש ליכוד. אבל אחרי מה ששרון עשה בשנה האחרונה, אני מוכן לעזוב פה".

 

לדבריו, "אני יכול לארגן לך 600 מתוך 900 המשפחות החיות כאן, שמוכנות לעבור מעבר לגדר. אנשים לא רוצים להישאר בכל מחיר ואנחנו מפחדים שנהיה כמו האנשים מאלי סיני, שכבר שבועות ארוכים חיים באוהלים בצומת יד מרדכי".

 

התלונה העיקרית של התושבים היא נגד גדר ההפרדה. ההתנחלות בית אריה-עופרים נמצאת מחוץ לתוואי הגדר, ורבים מהתושבים חוששים שהם יהיו מטרות לפגיעה מצד ארגוני הטרור. כמו כן, מתלוננים התושבים על הבדיקות שעורכים החיילים בכניסה וביציאה מהישוב, בדיקות שהפכו את איכות החיים שלהם לבלתי נסבלת, כהגדרתם. "איכות החיים שלנו נפגעה", סיפרה אחת התושבות. "התחילו עם גדר, ובסוף בכל מקום יהיו מנעולים.

 

"הגעתי לפני תשע שנים לישוב הזה במצב כלכלי מצויין. היום אני נתמכת, וכל יום שאני פה - אני בוכה. זה לא שאני לא מרוויחה משכורת יפה, אבל יש לי שלושה ילדים שאני מגדלת. הבעיה פה שאין אפילו הסעות לבתי הספר כמו שצריך. זה מצב שמוביל לגסיסה, ואני לא מסוגלת להיות פה אפילו יום אחד נוסף".

 

תושב אחר הוסיף: "אני פשוט לא מסוגל לחשוב על זה שחייל בן 17 מבקש ממני תעודת זהות כשאני יוצא ונכנס מהבית שלי. מה יהיה הלאה? יבדקו אותי אישית?".

 

"אנחנו מחפשים אבא ואמא פוליטיים. לך יש הזדמנות"

 

אחד התושבים ביקש מפרץ ומעמיתיו הפוליטיקאים לקבל החלטה חד-משמעית באשר לעופרים. "אנחנו מצפים מכם ומהממשלה להחליט בשבילנו: או ללכת או להישאר. בכל מקרה, צריך להחליט מה לעשות איתנו". חברו, אבי, ציין: "יש הרבה ישובים פה שהם לא בדיוק אידאולוגיים. אנשים באו לבנות בית שלא יכלו לבנות בעיר או במקום אחר. מועצת יש"ע ייבשה אותנו, וגם ביבי פגע בנו. לכן, יש לך פה פוטנציאל. יש לך עם מי לדבר. אני איש ליכוד, אבל אנחנו מחפשים אוזן קשבת, אנחנו מחפשים אבא ואמא פוליטיים, ולא משנה מאיזה כיוון".

 

רשימת היישובים שנמצאים מחוץ לתוואי גדר ההפרדה מתארכת והולכת. חלק גדול מתושביהם מוכן לעזוב ולשוב אל תחומי הקו הירוק, והאנשים גם מוכנים לדבר על זה בגלוי. ארגונים שונים, בהם "בית אחד", החלו מיד עם תום ההתנתקות לפעול בקרב המתנחלים בניסיון לסייע להם לקבל פיצויים תמורת בתיהם ולשוב אל תחומי הקו הירוק.

 

פרץ עצמו הבהיר לתושבי עופרים שלא יהסס לפנות התנחלויות, אם הסכם קבע עם הפלסטינים יהיה תלוי בכך. לדבריו, "הסכם קבע הוא דבר חשוב ביותר לגורלה של מדינת ישראל. אל תשלו את עצמכם שמישהו יוותר על הסכם קבע בגלל עופרים ובית אריה. אני לא הייתי סומך על אף אחד, ואני מודיע שאם הסכם הקבע יהיה תלוי בעופרים ובית אריה, אני אפנה אותם. מי שבא לומר לכם אחרת, מוכר סיפורים ומשקר".

 

פרץ סיים היום מסע בן שלושה ימים ברחבי הארץ, במסגרתו סייר בשווקים ונפגש עם מאות תושבים. במרבית המקומות התקבל יו"ר ההסתדרות בצורה יפה ולא מתלהמת, ואפילו בשוק הטברייני, מעוז של הליכוד, ניגשו אליו לא מעט תושבים והבטיחו את תמיכתם "בגלל האכזבה מהליכוד".

 

מהמסר הזה התברר גם דבר נוסף: רבים ממצביעי הליכוד ומתושבי הפריפריות מחפשים בית פוליטי אחר, לאחר המדיניות הכלכלית של ממשלת שרון-נתניהו בשנים האחרונות. האם תהיה זו מפלגת העבודה? לא בטוח. רבים מהמתלוננים הודו בפני פרץ, לאחר שלחצו את ידו, כי בסוף, למרות הקשיים "אנחנו רק ליכוד. כבר שנים רק ליכוד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי רוזנצוויג
פרץ. התקבל בברכה אפילו בטבריה
צילום: שי רוזנצוויג
צילום: איי פי
שרון. ביקורת קשה מצד מתנחלים
צילום: איי פי
מומלצים