שתף קטע נבחר
צילום אלכס קולומויסקי

למרות השיפור ב-CT: "לא ברור אם שרון יחזור להכרה"

השיפורים הקלים האחרונים בבדיקות שעבר ראש הממשלה נסכו אווירה אופטימית בקרב הסובבים את שרון. אולם למרות שיפורים קלים אלו, מסביר פרופ' צבי רפפורט, מנהל היחידה הנוירוכירורגית במרכז רפואי רבין, המצב עדיין קשה ואף אין שום ביטחון ששרון יחזור להכרתו. אבל יש גם בשורה טובה: קרוב לוודאי, מוסיף המומחה, שלא יתרחשו דימומים נוספים במוחו של שרון

הערב הודיע פרופ' שלמה מור-יוסף, מנכ"ל ביה"ח הדסה כי בבדיקת ה-CT שעבר שרון היום בצהריים, נראה שיפור קל בתמונה הרנטגנית. עם זאת אומר היום (ש') ל-ynet מומחה כי מצבו של שרון נותר קשה ביותר, ואף לא ברור אם ישוב להכרה מלאה.

 

תמונת ה-CT אתמול שהדאיגה את המומחים, הראתה הגדלה של חדרי המוח. המדובר בחללים בהם נע נוזל המוח. הרחבה שלהם העידה על עליה בלחץ התוך גולגלתי, מצב מסכן חיים הגורם לפגיעה בלתי הפיכה ברקמות המוח הבריאות.

 

המאבק על חיי שרון - כל ההיבטים הרפואיים:

 

מיד לאחר הממצא, הועבר שרון לניתוח נוסף בו ניקזו הנוירוכירורגים את שיירי הדמם וקרישי הדם. בתום הניתוח, הראה ה-CT ירידה בבצקת המוחית. ב-CT החוזר שבוצע היום, נראתה שוב הפחתה בבצקת המוחית, שהוגדרה כ"שיפור קל מאודבתמונה הרנטגנית".

 

- פרופ' צבי רפפורט, מנהל היחידה הנוירוכירורגית במרכז רפואי רבין, לאור השיפור שדווח לנו על-ידי בית החולים, יש סיבה לאופטימיות?

 

"מצבו של שרון עדיין קשה, והממצאים האחרונים אינם מעידים שהסכנה חלפה, הוא סובל מבצקת מוחית, אף שהכיוון הוא בשיפור. לא חל כל שינוי במצבו הקליני של שרון, ואפילו לא ברור אם הוא יחזור להכרה".

 

פרופ' רפפורט מסביר כי על הצוות הרפואי יהיה לעקוב אחר מרכיבים רבים במצבו הרפואי. "עדיין לא ברור מה יהיה עם ניקוז המים בחדרי המוח, לא ברורה מידת הפגיעה ברקמות, שיכולה להיות קשה גם אם הבצקת לא נראית ב-CT".

 

- האם קיים חשש לדימומים נוספים?

 

"בדרך כלל נדיר שמתרחשים דימומים נוספים, לאחר הניתוח. נראה שמוחו של שרון מתחיל להירגע לאט לאט מהטראומה של הניתוחים. ככל שהבצקת יורדת, ניתן להתחיל לשקול לעורר אותו מההרדמה, שמטרתה הייתה להגן על המוח הבריא ולהקטין את נפח הדם שמגיע אליו".

 

- האם ניתן לדעת מה-CT אילו חלקים נפגעו בתפקודו של רוה"מ?

 

"מה-CT אפשר ללמוד הרבה על מה שצפוי לו מבחינת התפקוד. אם הדימום היה באיזור המוטורי של המוח הימני, הדבר עלול לפגוע בתנועתיות של צד שמאל של הגוף. אם הדימום היה בחלק הקדמי, נפגעים תפקודים אינטלקטואליים. אם הדימום היה עמוק והגיע לגרעיני הבסיס במוח, הדבר עלול לפגום בעירנות, ולגרום למצב של תרדמת עמוקה תמידית".

 

- האם ישנן בדיקות נוספות שיכולות להדגים את התפקוד המוחי?

 

"קיימת בדיקה בשם BERA בה שמים על המטופל אוזניות דרכן מעבירים קליקים של רעש לתוך המוח, ובו בזמן מבצעים רישום מאלקטרודות על הקרקפת על מידת העברת האותות. הבדיקה מודדת את שלמות גזע המוח שמתבטאת בהאטה בהולכת הגלים. הבדיקה משמשת כתחזית להתאוששות שתלויה בתפקוד התקין של גזע המוח. יש להניח ששרון יעבור את הבדיקה, לאחר שיעבור ממצב של הרדמה עמוקה למצב של הרדמה שטחית יותר".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב גלאי
שיפור קל מאוד. פרופ' שלמה מור יוסף
צילום: יואב גלאי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים