שתף קטע נבחר

 
צילום: שאול גולן

מורה נבוכים: כל ה'דילים' בפריימריז לליכוד

הקבוצה הירושלמית, התימנים, והחבר'ה של התעשייה האווירית. הקבוצה של כץ השר, של כץ הח"כ, של פייגלין ושל שלום. ויש גם את אלה שבכלל נאמנים לראש הממשלה, אריאל שרון. ומה האינטרס של ביבי? ynet מציג: אלה ה'דילים' שנרקמים במרכז הליכוד, שיבחר היום את רשימת המפלגה לכנסת הבאה

היום (יום ה') ייפתחו הפריימריז בליכוד, והמתמודדים לרשימה לכנסת מתייצבים בישורת האחרונה לקראת הקרב על עתידם הפוליטי. 3,000 חברי מרכז יבחרו את רשימת הליכוד לכנסת, ודבר אחד כולם יודעים - מאמצי שכנוע זה טוב ויפה, אבל ה'דילים' הם אלה שיקבעו את גורל המתמודדים. עד כדי כך חשובים ההסכמים האלה, שאחוזי ההצבעה צפויים לנסוק לקראת שעת סגירת הקלפיות, ב-22:00 בלילה, לאחר שהחברים יוודאו שההבטחות אכן קוימו.

 

אז איך זה עובד? מרכז הליכוד בנוי מקבוצות, כמו הקבוצה הירושלמית, הקבוצה התימנית, קבוצת "התעשייה האווירית" המזוהה עם חבר הכנסת חיים כץ, נאמניו של שר החוץ, סילבן שלום, קבוצת "תגר" של ותיקי התנועה, קבוצתו של פייגלין ועוד. "הזרמים התת-קרקעיים גועשים עכשיו, כולם רוצים להכניס עצמם לתוך 'דיל' שיקפיץ אותם למעלה. ההבדל בין הצלחה לכישלון תלוי ב'דיל' שמצליח המועמד לתפור", הסביר אחד מיודעי הדבר במפלגה.

 

לבנימין נתניהו אינטרס מובהק בהרכב הרשימה: ככל שיוכל להכניס אליה יותר מאנשיו, כך צפויים לו חיים פוליטיים קלים יותר לאחר מכן. גורם בליכוד הסביר: "ביבי רוצה להכניס כמה שיותר מאנשיו לרשימה, כי הוא יודע שבליכוד לא יסלחו לו אם בהתמודדות מול אולמרט הוא יביא רק 15 מנדטים. מול שרון ניתן היה להבין זאת, אבל מול אולמרט מצפים ממנו להתמודד בכבוד. אם הוא יושפל מול אולמרט, הסכינים ישלפו מהר מאוד. נתניהו יודע את זה, לכן הוא חייב להכניס כמה שיותר מתומכיו לרשימה".

 

עוד אמר הגורם כי בידיי נתניהו כ-690 חברי מרכז שסרים למרותו, אותם הוא מנצל לטובת בחירת מועמדיו. ב'דיל' של נתניהו ניתן למצוא את חברי הכנסת גדעון סער, גלעד ארדן, יולי אדלשטיין ,משה כחלון ונוספים.

 

היחיד שלא צריך להזיע הוא השר שלום - מקומו כמספר 2 כבר מובטח. שלום נחשב לגורם חזק במרכז, והוא זוכה לתמיכתם של קרוב ל-200 חברים, הנחשבים ל"באנקרים" - תומכים נאמנים במיוחד. גורם בליכוד, המקורב לשלום, אמר כי הוא מתכוון לעזור לשלושה: ענבל גבריאלי ,אנדרי אוזן וקובי בן-גור. בנוסף, ישנם כמה מועמדים מהמחוזות השונים שייזכו לתמיכת השר.

 

'דיל' חזק נוסף נרקם בין השר ישראל כץ וחבר הכנסת חיים כץ, לשניהם מחנות חזקים במרכז. לח"כ כץ יש תמיכה של קרוב ל-100 "חיילים נאמנים" שעושים כדברו, אותם הוא מנצל לטובת סגירת 'דילים' טובים עבורו ועבור תומכיו. בין הנהנים מ'דיל' זה: דני נוה, לימור לבנת, משה כחלון ונתן שרנסקי.

 

הימין של פייגלין מול תומכי שרון

 

קבוצתו של פייגלין, המונה 130 איש, מגיעה הפעם יותר מפוכחת. זאת, לאחר שלטענתם בבחירות הפנימיות הקודמות נוצלו בשל חוסר ניסיונם הפוליטי. "עבדו עלינו ולא מימשו את הבטחות ה'דיל'", אמרו. אנשיו של פייגלין יתמכו בחברי קבוצת המורדים, אך לא רק. האידיאולוגיה, במקרה הזה, נדחקת אף היא לטובת ה'דילים'.

 

"ברור שנאמני ארץ-ישראל יקבלו עדיפות, אבל התמיכה באחרים תהיה תלויה ב'דילים'", הסביר אחד מחברי הקבוצה. "אין הרבה קווים אדומים. ברור שלימור לבנת לא תקבל ולו קול אחד בגלל התנהגותה במהלך הקדנציה. תמיכתנו תועבר גם למועמדים שאינם מזוהים בוודאות עם המורדים, אך הוכיחו נאמנות בפעם הקודמת".

 

מהצד השני נמצאת קבוצתו של שלומי עוז מרמת גן, המזוהה עם ראש הממשלה, אריאל שרון. קבוצתו של עוז מונה בין 80 ל-100 חברים ובקרב חברי המרכז נפוצה שמועה עקשנית לפיה הם צפויים להשפיע באופן שיפגע בהרכב רשימת הליכוד לכנסת. החשש בליכוד הוא שמייד לאחר הבחירות הפנימיות צפוי גל נטישות של פעילים מרכזיים וחברי מרכז למפלגת קדימה, ונאמני שרון, שיעזבו ממילא, ינצלו את כוחם במרכז כדי לפגוע בליכוד.


פורסם לראשונה 11/01/2006 23:53

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מה האינטרס שלו? נתניהו
צילום: ירון ברנר
צילם: ירון ברנר
מרוויח מכץ ומכץ. נוה
צילם: ירון ברנר
צילום: רענן בן צור
תצליח להתברג? לבנת
צילום: רענן בן צור
צילום: ירון ברנר
מפוכח. פייגלין
צילום: ירון ברנר
מומלצים