שתף קטע נבחר

ליצור שוויון הזדמנויות: מרכז "יחדיו" בבאר שבע

עבודות הקשירה המורכבות של דקלה מוצגות בבתים פרטיים ובמוסדות ציבור, המוצרים הסרוגים שאלדד יוצר נמכרים בכל הארץ, והכיפות שחגית מעצבת סוחטות מחמאות. ארבעתם עובדים במרכז לאנשים עם צרכים מיוחדים של עמותת "יחדיו" בבאר שבע. סיור מודרך במסגרות תעסוקה יצירתיות לאנשים עם מוגבלויות, פלוס דגימות מהקולקציה. כתבה שלישית בסדרה

אלדד כהן יוצר מגוון עבודות קרמיקה ועץ מעוצבות. "אבל תמיד חלמתי לסרוג", הוא מעיד. "במשך חודש למדתי לסרוג בכוחות עצמי, והיום המוצרים שאני יוצר נמכרים בכל רחבי הארץ". חגית ידיד-הלוי מתמחה בסריגה ובתפירה, ומתקינה מפות, כריות, כיסויים לחלות, כיפות ועוד. "הכיפות שאני סורגת הן העיסוק המועדף עליי", היא מספרת. "אני מקדישה את עיקר זמני לעיצוב כיפות בשלל דוגמאות וכיתובים".

 

מידי יום הם מצטרפים לחבריהם, כולם אנשים עם צרכים מיוחדים, במרכז התעסוקה שמפעילה עמותת "יחדיו" בבאר שבע. "אנחנו עובדים עם אנשים עם

פיגור שכלי ולקות שכלית, נפגעי נפש ואנשים עם נכויות פיזיות", מרחיבים אנשים המרכז, בו עובדים גם ארז טביב ודקלה אתרוג.

 

טביב, שבשעות הבוקר מתמחה ביצירת עבודות אמנות ומלאכת יד, הופך לשחקן בערב ומשתתף בהפקות שמעלה תיאטרון קהילתי בבאר שבע. אתרוג, המתמודדת עם שיתוק מוחין, מתמחה בעבודות קשירה גדולות. "לפעמים, העבודה על כל תמונה נמשכת חודש ואף יותר", היא אומרת. ואילו צוות המרכז מוסיף בגאווה שעבודות האמנות שלה זוכות להערכה רבה, והן נרכשות ומוצגות במוסדות ציבור ובבתים פרטיים.

 

"מנסים למלא, ולו במעט, את החוסר הקיים"

 

את מרכז התעסוקה בו עובדים אלדד, חגית, ארז ודקלה מפעילה עמותת "יחדיו", שהוקמה ב-1999 כדי להרחיב ולשפר את השירותים החברתיים המוצעים לאוכלוסייה בדרום הארץ. מקץ שבע שנות פעילות, היא חתומה על פיתוח ועריכת כ-60 פרויקטים שונים, בהן לוקחים חלק כ-3,500 בוגרים, נערים וילדים תושבי הנגב, כ-350 עובדים ולמעלה ממאה מתנדבים.

 

"אנחנו פועלים מתוך ראייה מערכתית כדי ליצור רצף טיפולי לנכים ומוגבלים, ילדים ונוער בסיכון, תוך שאיפה להעניק שוויון הזדמנויות לאנשים הללו", אומרים בעמותה. "תושבי הפריפריה בדרום מתמודדים עם בעיות רבות, בהן פיזור 

וריחוק גיאוגרפי, מיעוט שירותים, קליטה מסיבית של עולים חדשים ואבטלה גוברת. אחוז גבוה של האוכלוסיה נזקק לסיוע של שירותים חברתיים ושירותי רווחה. יחד עם גורמים בקהילה, אנחנו מנסים למלא, ולו במעט, את החוסר הקיים". 

 

אל תוך הוואקום הזה הצטרפו בשנים האחרונות פרויקטים בתחום הדיור, התעסוקה והפנאי המיועדים לאנשים עם צרכים מיוחדים, מועדוני נוער, מסגרות טיפוליות לנפגעי תקיפה מינית ולנוער משוטט ומנותק, מקלט לנערות במצבי חירום, תוכניות לילדים ומשפחות יוצאי מאתיופיה, תוכניות שיקומיות לדרי רחוב ולנפגעי סמים, מסגרות לקידום החינוך בהם משתתפים אלפי ילדים ובני נוער ועוד.

 

עשרות המסגרות שהעמותה מממשת, אומרים אנשיה, לא היו יכולות להתקיים ללא עזרת קרנות, רשויות וגורמים פרטיים. "אחת מאבני היסוד של העמותה היא עבודה תוך שיתוף פעולה מלא עם רשויות מקומיות, משרדי ממשלה, בעלי עסקים וארגונים שונים. אנחנו עובדים יחד עם כל מי שיש להם עניין לשפר את איכות החיים של תושבי דרום הארץ", הם מסכמים.

 

איפה אפשר להשיג את המוצרים? ממש כאן

 

תכירו, "כלים שלובים", חנות ראשונה מסוגה בישראל המציעה ערכה שובת לב של כלי בית, מוצרי נוי ואביזרים. כולם מיוצרים בעבודת יד על-ידי אנשים בעלי צרכים מיוחדים, כולם הותקנו במסגרות תעסוקה שיקומיות ברחבי הארץ. חמישה ארגונים חברתיים הפועלים באזורי הפריפריה יזמו את הקמת החנות, מתוך אמונה כי לכל אדם זכות לחיות חיים הוגנים בקהילה תוך מימוש הפוטנציאל האישי שלו. כל הכנסות החנות מוחזרות למסגרות התעסוקה ומשולמות כמשכורת למשתקמים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תמיד חלם לסרוג. אלדד כהן
התמחות בעיצוב כיפות. חגית ידיד-הלוי
עבודות הזוכות להערכה רבה. דקלה אתרוג
יוצר בבוקר, שחקן בערב. ארז טביב
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים