שתף קטע נבחר

הקרב על האופנה: "עלה ירוק" או "גימלאים"?

האופנה של הצבעה למפלגות הקטנות הולכת ותופסת תאוצה. בבחירות הקודמות צו האופנה היה "עלה ירוק", אבל נראה כי השנה המפלגה עם השאיפות עומדת להפסיד קולות רבים דווקא לאלה שאת הג'וינט האחרון עישנו, אם בכלל, בקומזיץ בפלמ"ח. התלווינו לנציגי שתי המפלגות ביום האחרון, המסקנה: אופטימיות קוסמית אצל כל המעורבים. והחגיגות? בגימלאים מבטיחים קפה, בעלה ירוק נשארו עמומים

צעירים עם שאיפות או גימלאים עם הפתעות? מועמדי שתי המפלגות הקטנות, "עלה ירוק" ו"הגימלאים", החליטו להעביר את הזמן שלאחר ההצבעה היום (ג') בסיורים באתרים אופייניים בתל-אביב: בועז וכטל ושלומי סנדק בפלורנטין ואילו רפי איתן ב"משען" וברמת אביב.

 

וכטל וסנדק, מספרי אחת ושתיים בעלה ירוק, הגיעו לפלורנטין לאחר שהצביעו במקום מגוריהם. מלווים בבנות זוגם החליטו השניים להעביר את שעות המתח בבית קפה שכונתי ולאחר מכן בביקור בקלפי בפלורנטין ובשנקין. 

 

המקומיים מצדם הראו נחמדות לנציגי עלה ירוק, אבל לא הבטיחו שיצביעו עבורם. כך למשל היושב בשולחן הסמוך לסנדק בבית הקפה, שאמר לו כי היה מצביע לו, אולם בית הוריו בצפת ולכן לא יצביע כלל. 

 

סנדק, בתגובה, מיהר להציע פיתרון: "בסך הכל אתה צריך להתקשר למטה של קדימה ולומר להם שאתה רוצה להצביע עבורם אבל אתה גר בצפת והמרחק מונע ממך לעשות זאת. הם כבר יזמינו לך מונית על חשבונם, אבל אל תשכח לומר כל הנסיעה שאתה מצביע לקדימה".

 

בעלה ירוק לא שאננים. השניים מודעים היטב לעובדה שמפלגת הגימלאים עברה אותם בסקרים ויתכן שתזכה בכתר המפלגה החדשה בכנסת ה-17. למרות זאת, השניים מפרגנים: "אנחנו המצאנו את המשפטים 'בואי סבתא קחי שאחטה' ו'תן חשיש לקשיש'", הסביר וכטל. "אנחנו מפרגנים להם ואין לנו תחרות איתם. יש מקום לשתי מפלגות חדשות בכנסת".

 

סנדק הוסיף גם כי "לפי הסקרים אפשר לראות שלציבור נמאס מכל הפוליטיקאים, אפשר לראות את זה על-ידי הבחירה בעבר ובעתיד - בגימלאים מצד אחד ובעלה ירוק, שמייצג את העתיד, מצד שני". השניים סיפרו גם את הניצחון הם מתכננים לחגוג ב"מייקס פלייס". האם יהיו סמים קלים? "תצטרכו להגיע כדי לדעת".

 

האופנה השינקינאית החדשה: הצבע לגימלאים

 

את הבוקר התחיל רפי איתן, 79, מועמד מספר 1 ברשימת הגימלאים לכנסת, דווקא על ההליכון. "כמו הצעירים, גם אני אוהב לעשות ספורט", הוא מתוודה. "בדרך כלל אני צועד חצי שעה, הפעם צעדתי 32 דקות, שיהיה".

 

בגימלאים יודעים שהגיע רגע האמת, ולפני סיבוב ההופעות האחרון בחרו מועמדי המפלגה לשתות קפה במרכז שוסטר ברמת אביב ולדבר אל הבוחרים. יש שיגידו שזה הגיל, או אולי הסקרים המעודדים, אבל חברי הגימלאים נראים רגועים ובטוחים מתמיד. כנראה שאחרי שלוכדים את אייכמן (כפי שמספר איתן, בכיר לשעבר במוסד), לכידת כמה מנדטים זו משימה פשוטה.

 

התחנה הבאה, בית אבות 'משען' ברמת אביב, התגלתה שוממה. הרוח הרחיקה את קהל המצביעים מהרחבה, ואלה מהם שהיו שם טענו כי כבר הצביעו, עבור מפלגות אחרות. ליעקב בן-יזרי זה לא הפריע, הוא מצדו ניסה לשכנע קבוצת מצביעים לבחור "רק הגימלאים! רק אנחנו נפעל למען זכויות לקשישים והגדלת הקיצבאות".

 

אבל השממה בבית האבות לא מצביעה כלל על סיכויי המפלגה, כך למדו מועמדיה דווקא במגרש "הצעירים". אם בבחירות האחרונות האופנה הייתה להצביע ל'עלה ירוק', מסתבר שהרחוב התל-אביבי שינה עורו וכעת אופנתי להצביע "גימלאים".

 

לדוגמה, מספרת "גזוז", מעוז צעירים מובהק, התמלאה כולה בתומכים נלהבים. "כולנו מכירים גימלאים וקשישים, לי יש אמא וסבתא וצריך לדאוג להן", אמר עוזי בטיש, 36, ספר ובעל המקום. "אני לא מבין את מי שהולך להצביע לעלה ירוק או לירוקים, הרי חיי אדם ואנשים זה יותר חשוב מחייו של עץ". רועי פבלו, מעצב פרחים בן 33, מסכים: "אני מצביע לגימלאים אבל חושב עליי. הרי המדינה לא תממן את ההורים שלי, בסופו של דבר זה הופך לנטל ומי שיצטרך לשאת בו זה אני".

 

ואיך מתכוננים במפלגה לחגוג את הניצחון? "לא בצורה יוצאת דופן", הבהיר איתן. "אולי על כוס קפה". לצעירים שבמפלגת עלה ירוק יש להם מסר אחד מזמין: הם לא יתנגדו לשבת איתם בקואליציה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכה דומאן
"תנו חשיש לקשיש". וכטל
צילום: מיכה דומאן
צילום: אביגיל עוזי
על ההליכון. איתן
צילום: אביגיל עוזי
צילום: שי רוזנצוויג
ייכנסו לכנסת? עלה ירוק
צילום: שי רוזנצוויג
לא מוותר. בן-יזרי
מומלצים