שתף קטע נבחר

הילדים אצלי בסדר, ואתה לא מוציא אותם לחו"ל

סמוך לערב החג מוגשות בקשות לצווי עיכוב יציאה מהארץ - ובעיקר לביטולם. פעמים רבות הורים גרושים קובעים הסדרי פיקוח, ואז ייתכן מצב שאחרי שנרגעו הרוחות האב מנסה לקחת את ילדיו לנופש בחו"ל, מגיע איתם לשדה התעופה - ומגלה ששכח לבטל את צו עיכוב היציאה

לקראת חגים יש פעילות קדחתנית של הליכים, שעורכי דין מנוסים ומיומנים עם קצת רצון טוב יכולים למנוע. את המחיר של פירוק המשפחה משלמים הילדים, שהופכים לפעמים קורבנות למלחמה בין ההורים ליד איזה שולחן סדר הם יישבו ועם מי הם ייצאו לחופשה. לדברי נורית פיש, עורכת דין המתמחה בענייני אישות, ממש סמוך לערב החג מוגשות בקשות המתייחסות לצווי עיכוב יציאה מהארץ - ובעיקר לביטול צווים כאלה.

 

פעמים רבות הורים גרושים קובעים הסדרי פיקוח והבטחת החזרתם של הילדים לארץ, מחשש לחטיפות. ואז ייתכן מצב, שאחרי שנרגעו הרוחות האב מנסה לקחת את ילדיו לנופש בחו"ל, לפעמים בהחלטה ספונטנית, מגיע איתם לשדה התעופה ומגלה שפעם, כשהיה נתון במאבקים משפטי עם אם הילדים, הוא עצמו הוציא צו עיכוב יציאה מהארץ כדי שלא ייחטפו לחו"ל, והצו המונע את יציאתם עדיין תקף.

 

דוגמה נוספת לבעיות שמתעוררות ערב חג היא איפה ישהו הילדים. יש הורים הנוטים לנכס לעצמם את הילדים באופן שאינו מקבל את הרעיון שגם להורה השני יש זכות להיות עם הילד בחג. יש גם הורה שלא משחרר את הילד, וגם אם הוא יודע שזו זכותו של ההורה האחר הוא מפעיל מניפולציות רגשיות, כך שלבסוף הילד עצמו יסרב לבלות את החג אצל ההורה האחר.

 

אם אתה גרוש, או את גרושה, וברצונך לקחת את ילדיך לחו"ל, עו"ד נורית פיש מציעה לעשות כמה פעולות שעשויות למנוע אי נעימות גדולה:

 

1. ניתן לברר טלפונית במשטרת הגבולות אם קיים צו עיכוב יציאה מהארץ נגד הצאצא. אבל גם אם לא קיים צו כזה, אין רשות אוטומטית להוציא את הילד לחו"ל, גם אם מדובר בימים שהוא אצלכם. בכל מקרה יש לקבל את רשות ההורה השני, שכן הוא אפוטרופוס שלו בדיוק כמוכם. זו עלולה להתגלות כשאלת קיטבג, עם תשובה שלילית, אבל אם תסעו לחו"ל ללא נטילת רשות מההורה השני - סביר להניח שמימילא לא תהיה נסיעה נוספת.

 

2. יש להעביר להורה האחר את יעד הנסיעה, תוכנית הטיול, בתי מלון שהוזמנו אם הוזמנו, פירוט האתרים והטיסות ולוחות הזמנים של המראות ונחיתות.

 

3. יש לברר את עמדת ההורה האחר לגבי הערבויות הנדרשות (אם נדרשות) להשבת הילדים ארצה. השיקול לקביעת גובה הערבויות תלוי בכל מקרה לגופו. למשל, במקרה של אישה שמשפחתה מתגוררת בחו"ל , עשירה כקורח וחסרת רכוש בישראל, הערבויות שיידרשו יהיו משמעותיות מספיק כדי להרתיע מפני אי השבת הילדים (עו"ד פיש מספרת על דרישה בסך מיליון ליש"ט ערבות).

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
חופשה עם אבא
צילום: ויז'ואל/פוטוס
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים