שתף קטע נבחר

המשבר ברשות: "נשים החלו למכור תכשיטים"

פקידי הרשות לא מקבלים את משכורותיהם, המשבר הכלכלי הולך ומחריף ונותן את אותותיו בחיי היום יום בעזה ובגדה. נשים מוכרות את תכשיטיהן, בעלי מרכולים מפסיקים למכור בהקפה, בעלי מספרות סגרו את דלתותיהן כדי להתחמק מקליינטים שלא משלמים והמכוניות עוברות להנעה בגז בישול

המשבר הכלכלי בשטחים ממשיך לתת את אותותיו ככל שנוקפים הימים - והמשכורות לא משולמות לפקידי הרשות הפלסטינית. היום (שבת) דיווח העיתון "א-שרק אל-אווסט" היוצא לאור בלונדון כי פלסטיניות רבות ברצועת עזה החלו למכור את תכשיטיהן לצורפים כדי להשיג כסף לרכישת מצרכי מזון.

 

לפי הדיווח, לא מדובר רק בעניי עזה, אלא גם בנשים שעובדות במגזר הממשלתי וכאלה הנשואות לאנשי הרשות, שטרם קיבלו את משכורותיהם מזה כחודשיים.

לצערן של הנשים, למרות שמחיר הזהב הולך ומאמיר בעולם, סוחרי עזה מנצלים את התופעה וקונים את הזהב במחיר נמוך ממחירו האמיתי.

  

אולם ככל שחולף הזמן, מתברר כי לא רק פקידי הרשות נפגעים אלא גם גורמים אחרים בכלכלה הפלסטינית. כך, למשל, דווח כי בעלי המרכולים הפלסטינים מפסיקים למכור בהקפה לפקידי הרשות בשל חובותיהם שהולכים ומאמירים.

 

מחמוד אל-אמין, בעל סופרמרקט ברמאללה, סיפר לסוכנות הידיעות רויטרס שנאלץ להפסיק למכור בהקפה לפקידי רשות, לאחר שאלה צברו אצלו חוב של כ-100 אלף שקלים. במקביל, הפסיק אל-אמין לעבוד עם משרדי הממשלה הפלסטינית, לאחר שאלה צברו אצלו חובות של 400 אלף שקלים. "אין לי די כסף לקנות סחורות, אני צריך לגבות את חובותיי", הוא אמר. "אולם אני לא יכול לעשות זאת כי לאנשים אין כסף".

 

אל-אמין איננו היחיד שנפגע - ומצבו אולי אף טוב ביחס לאחרים. המספרות בעזה, כך נראה, כבר אינן מאמינות בהקפה כלל והן החלו להיסגר כדי שלא להתעמת עם הלקוחות, כך דיווח שלשום "א-שרק אל-אווסט": "כבר כמעט חודשיים אני שומע מהלקוחות אחרי שאני מסיים לספר אותם – 'בפעם הבאה שאראה אותך אשלם, תרשום במחברת'", סיפר בעל מספרת "אל-אג'יאל" בחאן יונס, אבו אחמד. לאבו אחמד ולאחרים נמאס עד כדי כך לשמוע את ההבטחות, שהם העדיפו לסגור את המספרות עד שישובו לשלם את המשכורות בשטחים.

  

כאשר המשבר הכלכלי בעזה מחריף, הסבו כמה מנהגי המוניות את מכוניותיהם להנעת גז בישול, למרות שהדבר נאסר בשטחי עזה. "מה עלי לעשות?", שאל

בייאוש יאסין, נהג מונית שהתחתן לא מזמן, "מחירי הדלק מאמירים ולאנשים אין פרוטה. אנשים מעדיפים ללכת ברגל ולא לנסוע במוניות". 

 

הסבת המוניות בעזה להנעת גז נעשית באופן פיראטי ומסוכן, כפי שמעיד נהג המונית עות'מאן מוגרבי: "כשנוסעים מתלוננים על ריח מגז שדולף, אני אומר להם שזה מגיע ממכוניות אחרות. אני רודף אחרי נוסעים ומוכן לקחת אותם אפילו לכוכב מאדים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנת עובדי הרשות
צילום: איי פי
מומלצים