שתף קטע נבחר

שטרית נגד אולמרט: אין סיכוי להתכנסות

שעות אחדות לאחר שראש הממשלה, אהוד אולמרט, הצהיר שיממש את תוכנית ההתכנסות, מתייצב מולו השר מאיר שטרית ואומר: "יש הרבה הסתייגויות ובהן שלי. אני לא מאמין בהתנתקות חד-צדדית נוספת". השר גדעון עזרא: "עכשיו לא מדברים על התכנסות. כשאין הסכמה, צריך גבולות ברי-הגנה". לשכת אולמרט: "בטוחים ששטרית ישנה את דעתו"

חזית נגד ההתכנסות בתוך קדימה: ראש הממשלה, אהוד אולמרט, הצהיר היום (ב') שהוא מתכוון להמשיך בתוכנית ההתכנסות, אבל אפילו בתוך מפלגתו מפקפקים בכך מאוד. שר הבינוי והשיכון, מאיר שטרית, אמר בראיון לערוץ הכנסת כי "הסיכויים כרגע לקיים את תוכנית ההתכנסות הם מאוד קטנים. יש הרבה הסתייגויות ובהן שלי. אני לא מאמין בהתנתקות חד-צדדית נוספת".

 

בלשכת ראש הממשלה לא נותרו חייבים ושיגרו תגובה צינית משהו, שיותר מרומזת שמאחורי דבריו של שטרית עומדים מניעים אישיים. שטרית, כזכור, הודיע באחרונה שבכוונתו להתמודד בעתיד על הנהגת קדימה: "למרות שמדובר במניעים אידיאולוגיים בלבד, אנו משוכנעים שהשר שטרית ישנה את דעתו. כאשר התוכנית תובא לאישור יכבד את המשמעת הממשלתית ומשמעת הסיעה", לשון תגובת לשכת אולמרט.

 

שטרית הוא השר הראשון בקדימה שמעז לומר בקול את דעתו נגד ההתכנסות. לדברי שטרית, רעיון ההתכנסות אינו מופיע כלל במצעה של תנועת קדימה. "יתרה מזו, גם ראש הממשלה הקודם אריאל שרון, התנגד לנסיגה נוספת של ישראל". השר שטרית אמר שההתכנסות לא נדונה כלל על ידי הממשלה.

 

"לנוכח מה שקורה בעזה, זה עוד יותר מחזק את ההתנגדות לתוכנית ההתכנסות. אני מאמין בשלום, אך כזה שיגיע בהסכמה, מתוך משא ומתן. אני מאמין שאנו זקוקים לאורך רוח, עד שיהיה עם מי לדבר. אני לא מאמין שצריך לעשות זאת בצעדים חד-צדדיים", אמר שטרית.

  

שר נוסף מקדימה, גדעון עזרא, מביע הסתייגות מתוכנית ההתכנסות ולפחות טוען שאסור לדבר על התכנסות כרגע: "אנחנו במאבק שתוצאותיו עשויות לעצב את מערכת היחסים העתידית עם הפלסטינים", אמר עזרא ל-ynet, "כרגע אי אפשר לדרוש מראש הממשלה לפעול בשתי חזיתות. עכשיו לא עושים כלום כדי לקדם את ההתכנסות".

 

השר עזרא אומר שנראה שגדר לא תספיק נגד רקטות, "לא מן הנמנע שנצטרך גבולות בטוחים יותר, לא נוכל לחיות עם מסדרון צר כמו במסדרון הגבול שנוצר באריאל. כולי תקווה שתוצאות המלחמה יביאו לכך שהעם הפלסטיני יבין שלטובת החיים הפרטיים שלהם כדאי להם להגיע להבנות איתנו". לדבריו, "כשיש הסכמה מדינית, זה עדיף וכאשר אין הסכמה - צריך גבולות רחבים יותר וברי הגנה". 

 

בוים: לא בטוח שזה הזמן

 

גם שר הקליטה, זאב בוים, נשמע ספקן בנוגע לאפשרות לממש את תוכנית ההתכנסות בטווח הנראה לעין, למרות תמיכתו: "ההתכנסות בראייה אסטרטגית זה הכי נכון שאפשר לעשות כדי לקבוע את גבולות הקבע של מדינת ישראל. השאלה הכי גדולה היא אם ניתן לעשות זאת עתה בנסיבות האלה כשתותחים יורים. אני לא יודע אם אפשר לעשות זאת. אני בטוח שזה לא הזמן".

  

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, אמר מוקדם יותר היום בפגישה עם כתבים זרים: "אני נחוש להמשיך בדרך של רעיון ההתכנסות כרעיון הכי חזק שיניע מהלכים במזרח התיכון. לא שיניתי את דעתי בעקבות אירועי הימים האחרונים באשר לנחיצות ההתכנסות, ואני נחוש להמשיך בדרכי להיפרד אולטימטיבית מהפלסטינים ולהגיע לגבולות בטוחים שיוכרו על-ידי הקהילה הבינלאומית". 

 

יו"ר האופוזיציה, ח"כ בנימין נתניהו, אמר כי "נוצרה הבנה מימין ומשמאל בכנסת כי אסור להמשיך במסירת שטחים באופן חד צדדי. המדינות הערביות המתונות כמו ירדן מצרים ואבו מאזן מתנגדים לתוכנית ואילו איראן תומכת בה. רבים בציבור התפכחו מאשליית ההתכנסות, חוץ ממר אולמרט". נתניהו אמר את הדברים בדיון בנושא הצעת אי-אמון בממשלה שהגישה סיעת הליכוד בעקבות ירי רקטות הקסאם על אשקלון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי אלגרט
שטרית מתנגד
צילום: אלי אלגרט
צילום: דודי ועקנין
מתייצב מול אולמרט
צילום: דודי ועקנין
צילום: חגי אהרון
צריך גבולות ברי הגנה. עזרא
צילום: חגי אהרון
מומלצים