שתף קטע נבחר

האו"ם: על ישראל לסגת ממזרח י-ם ומהגולן

ברוב מוחץ קיבלה העצרת הכללית של האו"ם שורה של החלטות הקוראות לישראל לפרק את ההתנחלויות, לסגת מכל השטחים שנכבשו ב-1967 ובהם מזרח ירושלים ורמת הגולן. רק מספר בודד של מדינות התנגדו להחלטות ההצהרתיות. משרד החוץ: החלטות אלה אינן מקדמות את השלום

שוב החלטה נגד ישראל באו"ם. העצרת הכללית של האו"ם קיבלה הלילה (שבת) שש החלטות פרו-פלסטיניות, ביניהן קריאה לישראל לפרק את ההתנחלויות ולסגת מהשטחים שכבשה במלחמת ששת הימים, ובהם מזרח ירושלים ורמת הגולן. בנוסף קראה העצרת להקים מדינה פלסטינית בגבולות 1967 לצד ישראל. ההצבעות בנושא נערכו בתום שלושה ימי דיונים שעסקו בזכויות הפלסטינים.

 

157 תמכו בהצעה שעל ישראל לסגת ממזרח ירושלים. שש מדינות התנגדו להצעה - ישראל, ארצות הברית, איי מארשל, מיקרונזיה, נאורו ופאלו. עשר מדינות נמנעו בהצבעה - בהן קנדה, מולדובה ואוגנדה.

 

כמו כן הצביעו 107 מדינות שעל ישראל לסגת מרמת הגולן, שש מדינות התנגדו - ישראל, ארצות הברית, קנדה, פאלו, מיקרונזיה ואיי מארשל. 60 מדינות נמנעו בהצבעה - בהן אוסטרליה, בלגיה, ספרד ובריטניה.

 

בהצהרה של העצרת הכללית נכתב כי המקור לאי היציבות במזרח התיכון הוא הסכסוך הישראלי-פלסטיני. מזכ"ל האו"ם, קופי אנאן, אמר לאחר שההחלטה התקבלה, כי "יש להפיח רוח חדשה בתהליך השלום בין ישראל לפלסטינים, לפני שהסכסוך יגבה קורבנות נוספים".

 

משקיף הפלסטינים באו"ם, ריאד מנסור, אמר כי תוצאות ההצבעה מביעות תמיכה מסיבית של הקהילה הבינלאומית בהתקדמות בתהליך השלום.

 

אחד מנציגי משלחת ארצות הברית האו"ם, נד סייגל, אמר שההחלטה האם על ישראל לסגת מרמת הגולן צריכה להתקבל במשא ומתן בין ישראל לסוריה. סייגל התייחס בדבריו גם לעובדה שסוריה מנסה לערער את היציבות הפוליטית בלבנון, על-יד תמיכה בחיזבאללה ובארגונים נוספים. לעומת זאת אמר השגריר הסורי באו"ם כי ארה"ב מגינה על ישראל בכך שהיא בולמת כל החלטה נגדה במועצת הביטחון על-ידי הטלת וטו. 

 

יש לציין כי מדובר בהחלטות הצהרתיות ולא מחייבות מכיוון שהן התקבלו בעצרת הכללית ולא במועצת הביטחון. עם זאת תמיכה של למעלה מ-100 מדינות בהחלטות בכל זאת משקפת את דעת הקהל ברחבי העולם.

 

ממשרד החוץ בירושלים נמסר בתגובה להחלטה: "לצערנו, מזה מספר עשורים, עצרת האו"ם נוהגת מדי שנה להעביר באופן אוטומטי סדרת החלטות חד צדדיות, בלתי מאוזנות ואנטי ישראליות. החלטות אלה אינן מקדמות את השלום ואינן תורמות לפלסטינאים או לישראלים דבר. ההחלטות פוגעות במעמד האו"ם וביכולתו להיות מעורב בסכסוך הישראלי ערבי".

 

החלטה נוספת של האו"ם נגד ישראל התקבלה לפני שבועיים. אז החליטה העצרת הכללית של האו"ם להקים ועדה "לחקר העובדות" בפרשת הרג 19 הפלסטינים בבית חנון. ההחלטה התקבלה ברוב של 156 מדינות תומכות מול שבע מתנגדות ושש נמנעות. כל מדינות האיחוד האירופי הצטרפו לתמיכה בהצעת ההחלטה הערבית, לאחר שהנוסח שלה רוכך וכלל גם גינוי של ירי רקטות הקסאם לשטח ישראל. חברות האו"ם החליטו "להביע צער" על האירוע בבית חנון, ולא לגנות את ישראל.

 

בהכנת הידיעה השתתף רוני סופר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
עצרת האו"ם (ארכיון)
צילום: איי אף פי
צילום: איי פי
אנאן. חשש מקורבנות נוספים
צילום: איי פי
מומלצים