שתף קטע נבחר

ישראל: החלטות האו"ם לא מקדמות את השלום

בירושלים טוענים כי ההחלטות האנטי-ישראליות שהתקבלו בעצרת האו"ם פוגעות במעמדו של הארגון להתערב בסכסוך הישראלי-ערבי. סמנכ"ל ארגונים בינלאומיים במשרד החוץ אמר ל-ynet: "מדינות בעולם משלמות מס שפתיים לעניין הערבי"

במשרד החוץ לא התרגשו היום (שבת) מההחלטות האנטי-ישראליות שהתקבלו בעצרת הכללית של האו"ם. "החלטות אלה אינן מקדמות את השלום ואינן תורמות לפלסטינים או לישראלים דבר. ההחלטות פוגעות במעמד האו"ם וביכולתו להיות מעורב בסכסוך הישראלי ערבי. לצערנו, מזה מספר עשורים, עצרת האו"ם נוהגת מדי שנה להעביר באופן אוטומטי סדרת החלטות חד-צדדיות, בלתי מאוזנות ואנטי ישראליות".    

 

ההחלטות, שהתקבלו ברוב מוחץ, קוראות לישראל לפרק את ההתנחלויות, ולסגת ממזרח ירושלים, מרמת הגולן ומכל השטחים שנכבשו ב-1967. עוד קראה העצרת להקים מדינה פלסטינית לצד ישראל.

    

סמנכ"ל ארגונים בינלאומיים במשרד החוץ, רוני לשנו, אמר ל-ynet כי במשרד החוץ לא מתרגשים מההחלטות האנטי ישראליות שמתקבלות באותה מתכונת בכל שנה. "בשנה שעברה היו 18 החלטות, השנה יהיו יותר בגלל המלחמה הלבנון. בשבוע הבא יצביעו על יתר ההחלטות".

 

לדברי לשנו ההצעות הפרו-פלסטיניות זוכות לרוב אוטומטי בעצרת הכללית של האו"ם. "המתכונת הזאת עובדת כבר שלושה-ארבעה עשורים. הפלסטינים כמעט ולא טורחים להתאים את ההחלטות למה שנעשה בשטח. גם השנה זה אותו דבר. אמנם בהחלטה אחת הצביעו 157 מדינות בעד העניין הפלסטיני, אך בהצבעות אחרות יש הרבה יותר מדינות שמסתייגות או נמנעות. כך למשל בהחלטות הנוגעות לרמת הגולן. לצערינו מדובר ברוב גדול ואוטומטי, אך אין לכך שום משמעות. מדינות בעולם משלמות מס שפתיים לעניין הערבי".

 

יש לציין כי בימים אלו שוהה שגריר ישראל באו"ם, דני גילרמן, בישראל. על כך הגיב סמנכ"ל ארגונים בינלאומיים במשרד החוץ: "אין משמעות לכך שהשגריר שלנו באו"ם לא היה בניו יורק. זהו סוג של מהלך אוטומטי, שגם נוכחותו שם לא הייתה מועילה".

 

עוד לפני שההצבעה נערכה נפגש המשנה לראש הממשלה, שמעון פרס, עם מזכ"ל האו"ם הנכנס, באן קי מון, ודן עמו במצב במזרח התיכון. לאחר הפגישה אמר פרס כי "המוסלמים והפלסטינים מציגים באו"ם תמונה חד-צדדית ומעוותת ואם מצב זה יימשך כוחות של האו"ם באזור ייחלש". פרס הביא כדוגמה את הוועדה לבדיקת ההפגזה הישראלית בבית חנון ואמר כי מי שרוצה לבדוק צריך להתחיל בתוקפנות הפלסטינית ולא בתגובה הישראלית עליה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
לא מתרגשים. לבני
צילום: איי פי
צילום: ירון ברנר
תמונה מעוותת. פרס
צילום: ירון ברנר
צילום: איי אף פי
עצרת האו"ם. החלטות אוטומטיות
צילום: איי אף פי
מומלצים