שתף קטע נבחר

 

סוף העמימות? "דברי אולמרט לא הובנו"

בלשכת ראש הממשלה מנסים למזער נזקים בעקבות הסערה הציבורית שעורר אולמרט, כשאמר בראיון לרשת SAT1 שאיראן שואפת להשיג נשק גרעיני, "כמו אמריקה, צרפת, ישראל ורוסיה". לדברי אנשי לשכתו, "דבריו של ראש הממשלה לא הובנו כראוי"

בקרת נזקים: לאחר שראש הממשלה, אהוד אולמרט, אמר בראיון לרשת הטלוויזיה SAT1 כי איראן שואפת להשיג נשק גרעיני, "כמו ישראל", הגיעה שעת ההסברים. בלשכת אולמרט דחו הלילה (יום ג') מכל וכל את הטענות כאילו ראש הממשלה אמר שישראל שייכת למועדון הגרעין שבו נכללים ארה"ב, צרפת ורוסיה.

 

בראיון ששודר ערב בואו של אולמרט לברלין, אמר: "מעולם לא איימנו על אף מדינה בהשמדה, איראן באופן גלוי, מאיימת למחוק את ישראל מהמפה. האם אתה יכול להשוות את זה כשהם שואפים להשיג נשק גרעיני כמו אמריקה, צרפת, ישראל ורוסיה?"   

 

 

בלשכה מבהירים שראש הממשלה התכוון בדבריו שישראל אינה משתייכת למדינות המאיימות על מדינות אחרות, כפי שאיראן עושה, זאת כאשר איראן אומרת במוצהר שהיא רוצה למחוק את ישראל מהמפה. "דבריו של ראש הממשלה לא הובנו כראוי. יתרה מזאת, גם אנשי רשת הטלוויזיה הגרמנית התקשרו והודיעו שראש הממשלה לא דיבר על יכולותיה הגרעיניות של איראן", אמרו אנשי הלשכה.

 

בעקבות הדברים, ביקשו להבהיר בלשכת ראש הממשלה ש"יש מי שמבקש לעשות הון פוליטי מטענות שאינן מבוססות". לדבריהם, אולמרט לא חרג בדבריו מדברים שאמרו ראשי ממשלות קודמים בישראל. "אולמרט דיבר נגד מדיניות הגרעין של איראן ולא על היכולות הגרעיניות של ישראל".

 

לאחר הנחיתה הקשה בברלין, קפצה הקנצלרית אנגלה מרקל לביקור פרטי עם אולמרט במלונו. בפגישה שארכה שלוש שעות דנו השניים בנושא הגרעין האיראני ובהתקדמות במשא ומתן עם הפלסטינים. מרקל הגיעה עם עוזרת אחת בלבד. השניים דנו בבקשתה של ישראל מגרמניה לעמוד על מימוש תנאי הקוורטט והמצור על ממשלת חמאס, כאשר גרמניה תקבל את נשיאות האיחוד האירופי בחודש הבא. 

 

הרביעיה הבינלאומית דורשת ממשלת חמאס להתנער מאלימות, לפרק את המיליציות החמושות, להכיר בישראל ולקבל על עצמה את ההסכמים שעליהם חתמה הרשות הפסלטינית עם ישראל. באחרונה התגלו בקיעים בעמדה הבינלאומית, ומדינות ערב כבר חידשו את הזרמת הכספים לרשות הפלסטינית.

 

אולמרט אמור להיוועד שוב בבוקר עם הקנצלרית ויוועד גם עם נשיא גרמניה, הורסט קוהלר, וכן ישתתף בטקס זיכרון ברציף 17 בתחנת הרכבת בגרוונולד.

 

מתקפה מימין ומשמאל: אולמרט לא ראוי לתפקידו 

בראיון ששודר ברשת SAT1 זעם אולמרט כשנשאל האם העובדה שלישראל יש יכולת גרעינית מחלישה את העמדה המערבית נגד איראן. "ישראל היא דמוקרטיה, ואינה מאיימת על אף אחד. מעולם לא איימה. הדבר היחיד הוא שניסינו לחיות בלי טרור, אך מעולם לא איימנו על אומה אחרת בהשמדתה. איראן מאיימת באופן מפורש ופומבי למחוק את ישראל מהמפה". 

 

אולמרט ציין שגם לארה"ב, לרוסיה, צרפת ובריטניה יש נשק גרעיני, אך הן אינן מאיימות בו על אף אחד. "אתה מדבר על מדינות מתורבתות שאינן מאיימות על יסודות העולם, שלא מאיימות על מדינות אחרות בהשמדתן בנשק גרעיני. יש כאן הבדל גדול".

 

דבריו של ראש הממשלה בדבר היכולות הגרעיניות של ישראל עוררו סערה. ח"כ יובל שטייניץ מהליכוד, שכיהן כיו"ר ועדת החוץ והביטחון, קרא לו להתפטר מתפקידו, "בעקבות שורה של פליטות פה בעייתיות בתחום הביטחוני". לדבריו, "התבטאותו האומללה של אולמרט בגרמניה פוגעת ב-50 שנות מדיניות העמימות של ישראל ומצטרפת לפליטות פה חסרות אחריות, כגון ההודעה האומללה בדבר גורלם של החיילים בלבנון".

 

שר הביטחון לשעבר, בנימין בן אליעזר, אמר ל-ynet כי "ישראל תמיד דגלה במדיניות של עמימות". יו"ר מרצ, יוסי ביילין, אמר כי "התבטאותו המדהימה של אולמרט בנושא הגרעין מעידה על חוסר זהירות הגובל בהפקרות ומציבה ספק גדול האם מדובר באדם הראוי לכהן כראש הממשלה".

 

בהכנת הידיעה השתתף אטילה שומפלבי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צפריר אביוב
אולמרט מתגונן
צילום: צפריר אביוב
צילום: עמוס בן גרשום לע"מ
עם הגעתו לגרמניה
צילום: עמוס בן גרשום לע"מ
אפשר לדבר על זה? הכור בדימונה
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
מרקל קפצה לביקור
צילום: רויטרס
צילום: איי אף פי
אבטחה סביב המלון
צילום: איי אף פי
מומלצים