שתף קטע נבחר

עוגת אגסים הפוכה

בדיוק מה שצריך לסוף שבוע של כירבולים: עוגה חמימה של אגסים בקרמל ודובדבנים, שמכינים בקלות ובסוף הופכים

 

 

שני סודות צופנת העוגה הזאת: ראשונים הם הדובדבנים החמוצים, שטעמם מתאזן היטב עם מתיקות הקרמל. חוץ מזה יש את הריוויון, אותו מוצר עתיק יומין וחמצמץ שלא מש מהמקררים בסופר, מחליף שמנת בעוגות, עוזר בהתפחתן ומעניק את אותה תוספת טעם חמצמצה וחמקמקה שהופך אותן, בשבילי, להרבה יותר מענייינות.

 

 

תבנית בקוטר 20 ס"מ

 

המרכיבים

לאגסים בקרמל

1 כוס (140 גרם) סוכר

2 כפות (40 גרם) חמאה

4 אגסים בשלים, קלופים וחצויים

לעוגה

2 ביצים גדולות

100 גרם סוכר

200 מ"ל ריוויון

50 גרם חמאה, מומסת 

200 גרם קמח תופח

1/2 כוס דובדבנים משומרים בסירופ, מסוננים

אפשרויות להגשה

קצפת, שמנת חמוצה, גלידת וניל

 

 

ההכנה

 

1. מחממים את התנור לחום גבוה (180 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

 

2. האגסים בקרמל: שמים את הסוכר למחבת ומחממים על להבה בינונית, עד שהוא נמס, כ-5 דקות. מבשלים בלי לערבב עוד כמה דקות, רק עד שהוא הופך לקרמל בצבע ענברי כהה. מוסיפים את החמאה, מחכים קצת עד שהיא נמסה, מוסיפים את האגסים, מכסים את המחבת ומבשלים אותם בקרמל 5 דקות מכל צד, או עד שהם מתקרמלים היטב, כלומר נספגים בקרמל. מסירים מהכיריים.

 

3. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים כמה דקות, לקרם תפוח. מוסיפים את הריוויון והחמאה המומסת ומקציפים עוד דקה. מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים ידנית רק עד שהוא נטמע בעיסה והיא אחידה.

 

4. מסדרים את האגסים בתבנית במעגל, עם הצד העגול כלפי מטה. מפזרים ביניהם את הדובדבנים. יוצקים מלמעלה את העיסה ומורחים אותה במרית כדי שתהיה בשכבה אחידה. אופים 20-25 דקות, עד שהעוגה יציבה למגע וזהובה.

 

5. מוציאים מהתנור ומשהים כמה דקות. הופכים בזהירות, מצננים קלות, ומגישים - אפשר עם קצפת, שמנת או גלידה, או פשוט ככה, וזה מספיק. שמחים. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
להפוך ולאכול
צילום: יוסי סליס
צילום: רן גולני
המחברת איילת הירשמן
צילום: רן גולני
לאשה בפייסבוק
מומלצים