שתף קטע נבחר

בעקבות סיבוך: עובר נותח בעודו בבטן - ונולד בריא

לאחר שנמצא נוזל בריאת העובר, מה שמעיד על סיכונים חמורים לבריאותו, התלבטו ההורים אם ללכת על הטיפול הנהוג - הכנסת נקז קבוע עד לסוף ההריון, הליך מסוכן לעובר ולאם. הישועה הגיעה ממנהל יחידת האולטראסאונד בבי"ח רבין שניתח את העובר בעודו בבטן אימו. הניתוח הצליח, וכשכשיצא מהרחם, היה התינוק בריא

ההריון שנשאה ג'ולייט קצ'נובסקי (31) מירושלים היה בסכנה: בסקירת מערכות בשבוע ה-15 נמצא נוזל בריאה השמאלית של העובר. מדובר במום שעלול לגרום לכך שהריאות לא יתפתחו באופן תקין והוא עשוי להעיד על מום בלב, על בעייה בריאות או על הפרעה בהתפתחות מערכת הלימפה.

 

"היה ספק אם להמשיך את ההיריון או לא", מספרת ג'ולייט על הקשיים שליוו את הריונה הראשון. מיד לאחר תוצאות הבדיקה היא הופנתה למעקב רפואי בבית החולים הדסה. "הציעו לי להמתין ולראות אם הנוזל ייספג עד השבוע ה-23 להריון ואם לא, נאמר לי שצריך להוציא את הנוזל באמצעות החדרת נקז משום שאחרת הריאה לא תוכל להתפתח".

 

בני הזוג סרבו לטיפול הקונבנציונלי בבעיה שכולל החדרה של נקז קבוע שמוביל את הנוזל מבית החזה של העובר לתוך מי השפיר. "זה דבר גדול ועבה שיכול לזוז או להיסתם ולהיות עם נקז משבוע כל כך מוקדם עד לסוף ההיריון זה נראה היה מאוד בעייתי. זה היה מייאש, אבל שמענו שפרופסור מייזנר טיפל בתינוק עם אותה בעייה ולכן פנינו אליו".

 

פרופסור ישראל מייזנר, מנהל יחידת האולטראסאונד במרכז הרפואי רבין (בילינסון) היה הרופא שטיפל בסופו של דבר בעובר, שנולד בשבוע שעבר בריא ושלם בבית החולים בילינסון.

 

"יש בתי חולים שמציעים לנשים במצב כזה להפסיק את ההיריון", הוא אומר. במקרים אחרים בתי החולים מציעים טיפול באמצעות החדרת נקז לבית החזה של העובר. "הבעיה היא שהנקז הזה יכול להיסתם או שהעובר עלול לתלוש אותו וזו פרוצדורה פולשנית ומסובכת הרבה יותר מאשר דיקור פשוט".

 

פרופסור מייזנר ביצע לאישה שלושה דיקורים חוזרים תחת אולטראסואנד, כאשר המחט מוחדרת דרך בטן האם לתוך חלל הריאה של העובר. "אחרי הדיקור הראשון הנוזל חזר, אחרי הדיקור השני חזר מעט נוזל ואחרי הדיקור השלישי הכל נעלם. בסופו של דבר נולד ילד בריא לגמרי ואנחנו ממש מאושרים".

 

זה המקרה השלישי מסוג זה שבו מטפל מייזנר בשיטה זו והוא יוצג בקרוב בכנס רופאי נשים בתל-אביב ואולי שיטת הדיקורים תהפוך לשיטת טיפול מקובלת בענף הרפואה. "בספרות הרפואית ממליצים לעשות דיקור אחד ואם זה לא עוזר להכניס נקז. אבל אי אפשר להתווכח עם העובדות. יכול להיות שלאור סדרת המחקרים שלנו ילכו אחרים בעקבותינו. שינינו פרוטוקול רפואי פולשני באחד פשוט יותר ועם פחות סיכונים", הוא אומר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרופ' מייזנר עם הזוג קצ'נובסקי והתינוק שנולד בריא
צילום: ביה"ח בילינסון
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים