שתף קטע נבחר

חדש: אתרי היכרויות לבעלי מוגבלויות נפשיות

פרוייקט חדש של עמותת אנוש, לעזרה לבעלי מוגבלויות נפשיות, מאפשר היכרויות און-ליין למתחברים, בלי הסטיגמה הקיימת באתרים האחרים או בעולם האמיתי

תמיכה לנפגעי נפש, גם באמצעות האינטרנט: עמותת "אנוש" מפעילה שורה של פורומים לנפגעי נפש, לבני משפחותיהם ולאנשי מקצוע מהתחום, בהם ניתן להתייעץ עם נפגעי נפש אחרים, עם אנשי מקצוע או עם משפחות של נפגעי נפש ולקבל מידע. בין הפניות שמגיעות לפורומים ניתן למצוא בקשות להכיר בני/בנות זוג, פנייה של הורים שמתייעצים בנוגע לטיפול בילדיהם נפגעי הנפש ובקשות לסיוע במציאת עבודה.

 

כמו בכל פורום רגיל גם כאן ניתן למצוא איחולי מזל טוב לחברים הקבועים וברכות חג שמח ואפילו טרולים המנסים להרגיז ולהפריע למשתתפים. בפורומים ניתן גם למצוא מידע רב על קורסים שיקומיים תעסוקתיים או בפעילויות אחרות של אנוש, משרד הבריאות, הביטוח הלאומי וארגונים אחרים. באתר של אנוש ניתן בנוסף, לקבל מידע על כל אחד מ-52 הסניפים ברחבי הארץ ועל פעילויות העמותה, לקרוא מאמרים ולקבל מידע מקצועי על זיהוי מצוקות נפשיות ודרכי ההתמודדות איתן.

 

בעמותת אנוש מטפלים בכ-5,500 נפגעי נפש במסגרות מגוונות בהן מועדונים, הוסטלים, שיקום תעסוקתי ועוד.

 

 

מסגרת וירטואלית נוספת ואקסקלוסיבית יותר נמצאת באתר "מקשיבים", במסגרת עמותת אנוש. באתר, שפועל מתחילת החודש, חברים 40 משתתפים והוא פועל כמעין "מועדון וירטואלי". "גילינו שאחרי 8 בערב אין עם מי לדבר ועלה הרעיון לעודד התחברות בין אנשים בשעות שלאחר העבודה", מסביר סיני מיתקי, נפגע נפש הפעיל בסניף נתניה של "אנוש". "יש קבוצות של חברים שנפגשים בשלוש לפנות בוקר, למשל. ישנה בחורה שלא הצליחה להגיע פיזית למפגשים בסניף אנוש, כי היתה מרותקת לכיסא גלגלים ובאמצעות האתר היא יצרה קשר עם אנשים והצליחה לצאת לקולנוע".

 

יוזם הפרוייקט הוא איתן בן-יצחק קלוטש, מומחה לפיתוח מערכות אנוש ממוחשבות. לדבריו, הצורך במסגרת הוירטואלית נולד מהשטח. "היה משתתף באנוש שאמר שהוא לא רוצה להגיע למועדונים בגלל הסטיגמה ולא רוצה לחפש לעצמו חברה באינטרנט, כי אתה לא יכול לדעת עם מי אתה מתכתב שם", הוא מסביר, "הפרוייקט הוא בעצם חממה לנפגעי נפש". ההצטרפות לקהילה נעשית על ידי פנייה לבן-יצחק קלוטש והוא זה שמאשר השתייכות של חברים חדשים ומוודא שאכן מדובר במשתתף לגיטימי.

 

"ישנם נפגעי נפש שעובדים בשוק הפרטי וחיים בקהילה. הם לא רוצים קשר עם המסגרות המשקמות ולא רוצים להגיע למועדונים. הם פשוט לא רוצים את הסטיגמה. מצד שני, החברה הנורמטיבית מקשה עליהם והם חוששים ליצור קשרים חברתיים מפחד שיגלו שהם נפגעי נפש", הוא מסביר. הקהילה הוירטואלית נועדה לענות על הצרכים החברתיים האלו ומאפשרת לאותם נפגעי נפש כמעט נורמטיביים להכיר אנשים כמוהם.

 

בין החברים בקהילה הוירטואלית ניתן למצוא נפגעי הלם קרב, חולים בסכיזופרניה, מאניה דיפרסיה או דיכאון כרוני, שמטופלים תרופתית ומחלתם לא באה לידי ביטוי באופן בולט בחיי היום-יום. לצד מפגשים בבתי קפה או בקולנוע, יוזמים החברים בקהילה גם פעילויות נוספות כמו קורס צלילה או קורס טיסנאות. כמה מהמשתתפים ייסדו לעצמם "מועדון סרט" פרטי.

 

הפרוייקט הוא סוג של מועדון חברתי, אבל התמיכה שנותנים חבריו חורגת רק מבילויים מושתפים. "היה מקרה שבו היו בעיות גדולות בבית של אחד הגולשים", מספר בן-יצחק קלוטש, "אותו בחור היה חייב לצאת מהבית. השעה היתה חצות או אחת בלילה והוא פנה בצ'ט לאחד המשתתפים וממש באו לקחת אותו מהבית", סיפר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
מועדון וירטואלי. היכרויות לאנשים עם בעיות נפשיות
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים