שתף קטע נבחר

דייג אכל דג רעיל ואיבד את הכרתו; חייו ניצלו

בדראן ג'ורבן, דייג מג'יסר א-זרקא, הביא את שלל הדיג לביתו וסעד את ליבו. אחרי שהתמוטט והובהל לבית החולים התברר שהדג אותו אכל, אבו נפחא, מכיל רעלן החזק יותר מציאניד. רופאי בית החולים הלל יפה הצילו את חייו

זהירות, דג רעיל: חייו של בדראן ג'ורבן (33) דייג מג'יסר א-זרקא ניצלו לאחר שאכל דג מסוג "אבו נפחא", שאבריו הפנימיים רעילים ועלולים לגרום למוות.

 

ג'ורבן הגיע לבית החולים "הלל יפה" בחדרה ביום שישי בשעות הצהריים כשהוא במצב קשה, לאחר שהתמוטט ואיבד את ההכרה. הרופאים ביצעו בו החייאה ונתנו לו טיפול ראשוני ובמקביל תיחקרו את קרובי משפחתו, שדיווחו שאכל כמה שעות מוקדם יותר דג מסוג "אבו נפחא".

 

אחיו של בדראן, חאלד ג'ורבן שיצא עמו באותו בוקר לדוג סיפר: "זה דג שנדיר שתופסים אותו ולא ידענו שהוא מורעל. הוא הביא את הדג הזה ופתח אותו הוציא את העור והבשר ואפילו לקח את העור כדי לפחלץ אותו לאחר מכן עם צמר גפן. הוא רצה לנסות ולאכול את הכבד של הדג. אחרי עשר דקות הוא הרגיש שהשפתיים שלו רדומות, הוא נהיה כחול וגם הקיא פעמיים".

 

בדראן מאושפז עדיין במחלקה לטיפול נמרץ ב"הלל יפה", אבל מצבו השתפר, הוא נמצא בהכרה ונושם בכוחות עצמו.

 

ד"ר ג'לאל אשקר, מנהל המחלקה לרפואה דחופה ב"הלל יפה" סיפר כי בדראן אכל חלקים פנימיים של הדג, בהם הכבד והמרה, הנחשבים למסוכנים בדג מסוג אבו נפחא.

 

"בעולם מתרחשים מידי שנה מספר לא מועט של מקרי הרעלה עקב אכילת דג מסוג זה, אך בארץ זהו אירוע נדיר", מסביר ד"ר אשקר. "עם זאת, רצוי להבין ולהכיר את ההשלכות של אכילת דג זה, במידה ונתקלים בו או דגים אותו".

 

פרופסור פלטיאל וינר, מנהל מחלקה פנימית א', שסייע באבחון הייחודי, סיפר כי לאחר שעלה חשד שמדובר בהרעלה הוצגו לאחיו של בדראן תמונות של הדג והוא אישר ב"מסדר זיהוי", שאכן מדובר באבו נפחא.

 

פרופ' וינר מדגיש כי דג האבו נפחא הוא דג שאינו נפוץ במי הים התיכון, ולכן מקרה זה הינו יחסית נדיר. "מדובר בדג המכיל רעלן חזק הפוגע במערכת העצבים, החזק יותר מציאניד ומצוי בדרך כלל במרה ובכבד של הדג. זהו דג הנחשב למעדן יקר ערך ביפן, אך הכנה לא נכונה שלו יכולה להסתיים במוות ולכן גם ביפן יש אישור רק לשפים שעברו התמחות לעניין להכינו למאכל".

 

לדברי האח חאלד ג'ורבן, המקרה לא ירתיע את המשפחה מלהמשיך ולאכול דגים בהנאה גם בעתיד ואחיו מוסיף: "אני דייג הרבה שנים ולא שמעתי על הסכנה בדג הזה. לא תיארתי לי שזה כל כך מסוכן. אני אעדיף לא להתקרב יותר לדג הזה. יש הרבה דגים אחרים בים"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדג הכיל רעלן מסוכן
צילום: סי די בנק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים