שתף קטע נבחר

פרס: תומך בפעולות כלכליות בלבד נגד איראן

המשנה לראש הממשלה מנסה למתן את ההתבטאויות סביב הגרעין האיראני, אך תוקף את הממשל בטהרן: "מדובר בשילוב קטלני של מנהיג פנאטי קיצוני ומסוכן, הרוצה לאחוז בידיו נשק גרעיני". פרס, המבקר ביפן, שיבח את האיפוק שהפגינו מארחיו כלפי האיום הגרעיני הנשקף מצפון קוריאה

האם ישראל מנסה להנמיך להבות בנושא האיראני? המשנה לראש הממשלה, השר שמעון פרס, סירב להתייחס לפעולה צבאית אפשרית נגד איראן אמר כי הוא "מצדד בפעולות כלכליות בלבד". פרס, המבקר ביפן, שיבח את מארחיו וציין כדוגמה את המדיניות שהם נוקטים כלפי האיום הגרעיני הנשקף מצפון קוריאה: "יפן נוהגת איפוק. היא דוגמא ומופת".

 

דבריו של פרס נחשבים כהדגשה של של מדיניות האיפוק של ישראל. זאת, בעקבות התבטאויות של אישי ממשל בישראל ובהם סגן ראש הממשלה אביגדור ליברמן וסגן שר הביטחון אפרים סנה, שדיברו על מוכנותה של ישראל להתמודד עם האיום האיראני, אם תדרש לכך.

 

השר פרס ציין עוד כי "הבעיה הגרעינית האיראנית הינה בעיה עולמית. מדובר בשילוב קטלני של מנהיג פנאטי קיצוני ומסוכן, הרוצה לאחוז בידיו נשק גרעיני. שילוב זה של מנהיגות פנאטית ונשק גרעיני הוא סכנה לא רק לישראל אלא לעולם כולו". פרס שב וחזר על המדינית ה"מסורתית" של ישראל בנושא הגרעין וציין כי ישראל לא תהיה הראשונה שתחזיק נשק גרעיני במזרח התיכון.

 

פרס טען שרוב תושביה של האיראן בעד פיתוח הכלכלה ונגד הגרעין. "כמעט מאה אחוז מתושבי איראן רוצים לחזור לאחריות לאומית ולרווחה כלכלית, במקום חוסר האחריות, העוני והשחיתות שמגלים האייטולות באיראן", אמר השר.

 

"אין אחדות ביחס הפלסטינים לישראל"

בהתייחסו לממשלת האחדות העתידה לקום ברשות הפלסטינית אמר פרס כי אינו רואה כיצד תוקם ממשלה ללא אחדות דעות בין הפלסטינים. "להכיר בישראל, להכיר בהסכמים שהיו, לדבר עם ישראל, לעצור את הטרור ולשחרר את השבויים. -לכל אלה אבו-מאזן אומר כן, והחמאס אומר לא. החמאס לא רוצה לדבר, לא מכיר בהסכמים, תומך בטרור, על מה נדבר?", שאל פרס.

 

פרס אמר כי ישראל תמשיך לדבר עם כל מי שמכיר בה. "אם החמאס מוכן לשנות את פניו ולהכיר בישראל ולכבד את ההסכמים ולשחרר את החיילים, אנו מוכנים לדבר גם עם החמאס". לדבריו, "אנחנו לא לוחמים במפלגת החמאס, אלא במדיניות קנאית קיצונית דתית שלא מכירה בנו".

 

שמעון פרס יצא ליפן בראש משלחת ישראלית. לטוקיו הגיעו גם חברי משלחת פלסטינית בראשות סאיב עריקאת וחברי משלחת ירדנית גדולה. המשנה לראש הממשלה צפוי להיפגש עם ראש ממשלת יפן, העתידה להכריז על מעורבות כלכלית יוצאת דופן בפרויקט 'עמק השלום'. הכוונה של היפנים היא להפוך את יריחו למיזם חקלאי, כולל שדה תעופה לייצוא תוצרת חקלאית. פרס הודה לממשלת יפן על מעורבותה המשמעותית בפרוייקט. הוא קרא לכל חברות הענק של יפן לקחת מעורבות ולהיות שותפים מלאים לעמק השלום.

 

בנושא הכלכלי אמר פרס כי "בזבזנו יותר מדי זמן על אסטרטגיה ודיפלומטיה ולא מספיק על כלכלה. יש הסכם בין ירדן לפלסטינים וישראל להפוך את הגבול בינינו לאזור כלכלי. הנושאים הסביבתייים הפכו לפוליטיים בעידן שלנו. מאז מלחמת העולם השנייה הכל סובב סביב הכלכלה. מדינות משתנות לא בגלל פלישת צבאות או דיפלומטיה אלא בגלל שאימצו מוטיבים כלכליים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השר פרס בטוקיו
צילום: איי פי
מומלצים