שתף קטע נבחר

המתנחלים שפשטו על הבית לא יפונו בינתיים

בצה"ל, במינהל האזרחי ובמשטרה בודקים את מסמכי הבעלות על בית המריבה בחברון, ובינתיים מבהירים: "לא נפנה משם את המתנחלים". הוועד הפלסטיני להגנה על הבתים והאדמות בחברון תיעד אשתקד שני מקרים של השתלטויות על בתי פלסטינים, שש פלישות לבתים, עשרות מקרי אלימות, הצתת בתי עסק ועקירת עצים

גורם בכיר במשטרה אומר הבוקר (יום ג') ל-ynet כי "איננו מתכוונים בשלב זה לפנות את המתנחלים מהבית שאליו נכנסו בחברון. בשלב זה אין לנו שום בסיס חוקי לפנות אותם". בכל שעות הלילה וגם היום שומרים חיילים על הבית, ונראה כי הם ימשיכו לאבטח אותו עד שתיגמר הבדיקה המשפטית למי שייך הבית. המתנחלים מצדם מבטיחים לתגבר את נוכחותם במקום.

 

חבר הכנסת אופיר פינס (עבודה) קרא לשר הביטחון, עמיר פרץ, לפעול לאלתר לפינוי המתנחלים שפלשו לבית בחברון, עד שיוחלט למי שייך הבית. "הגיע הזמן ששר הביטחון יתחיל לעשות ויפסיק להצהיר הצהרות ריקות מתוכן. מדינת ישראל היא מדינת חוק ואותו יש להחיל על כולם", אמר פינס.

 

 

המתנחלים הרבים מקריית ארבע וחברון, בגיבוי צעירים רבים מכל רחבי הארץ, לא נרתעו מהקור המקפיא וכ-200 מהם בחרו להעביר את הלילה בבית הפלסטיני הנטוש עליו השתלטו בשעות הערב. כוחות גדולים של משטרה וצבא איבטחו אותם. הבית עליו ניטש המאבק הוא בן ארבע קומות, ובנייתו טרם הושלמה.  

 

צה"ל, המינהל האזרחי והמשטרה בודקים את המסמכים שהעבירו המתנחלים, שלטענתם רכשו את הבניין כחוק. ומנגד הם בוחנים את המסמכים שהציג הפלסטיני שטוען כי הוא בעל הבניין. לפי שעה, השקט במקום נשמר.  

 

גורם בכיר במשטרה אמר ל-ynet: "בשלב זה אין שום דבר חריג במקום. המתנחלים מתחילים להתמקם במקום ולהכין אותו למגורים. אני רוצה להבהיר, אנחנו לא נערכים לפינוי. הדבר עוד צריך להתברר ולהיבדק על ידי יועצים משפטיים על-מנת לוודא מי מבין הצדדים צודק בדבריו. זה ייקח יותר מכמה ימים, ועד אז יוכלו המתנחלים להישאר שם".  

 

גורמי צבא אמרו ל-ynet שידעו שהמתחלים מתכוונים לרכוש את הבית, "אבל לא ידענו על הכניסה הגדולה שלהם אתמול בערב. בשלב זה אנחנו לא חוששים מעימות חריג עם הפלסטינים שלא ידענו עד היום".

 

הפלסטינים: התופעות הללו נמשכות זמן רב

הפלסטינים טוענים מצדם כי ההשתלטות על הבית הפלסטיני בחברון אינה חריגה בעיר. ב-2006 תיעדו אנשי הוועד הפלסטיני להגנה על הבתים והאדמות בחברון שני מקרים לפחות של השתלטויות על בתי פלסטינים, בנוסף לשש פלישות לבתים שמהם הוצאו המתנחלים, ו-18 ניסיונות אחרים שלא צלחו.

 

כמו כן דיווחו הפלסטינים על מקרה של שריפת בית פלסטיני ועל 430 מקרים של תקיפת בתים באמצעות יידויי אבנים וחפצים נוספים ושימוש באלימות נגד הדיירים הפלסטינים - וכל זאת אשתקד.

 

ואולם לא רק בעלי בתים פרטיים סבלו מנחת זרועם של המתנחלים. גם בעלי עסקים פרטיים נאלצו להתמודד עם השכנים היהודים. 39 מקרים של אלימות, ניסיונות השלטות והצתת עסקים נרשמו בחברון, בנוסף להשתלטות על אלפי דונמים של קרקע ולעקירה והצתה של 1,480 עצים.

 

עורך הדו"ח הנוגע להתנכלויות המתנחלים, עבד אל האדי חנקאש, אמר ל-ynet כי פעולות המתנחלים בחברון הן מציאות יום-יומית, וכי "ממשלת ישראל משקרת לעצמה ולעמהּ לנוכח מעשי המתנחלים וצה"ל בשטחים, ובחברון בפרט".

 

לדברי חנקאש, הישראלים והתקשורת הישראלית מדברים על שלטון חוק ועל שלום, אבל המציאות סותרת את טענותיהם. לדבריו, "לא קיים בישראל מנהיג אחד אמיץ מספיק כדי להודות בפשעים המתרחשים בחברון ובשטחים הפלסטינים ולהיאבק במתנחלים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבית שעליו השתלטו המתנחלים
צילום: גיל יוחנן
לילה בקור המקפיא בחברון
צילום: גיל יוחנן
של מי הבית הזה?
צילום: גיל יוחנן
בינתיים, נשארים בבית
צילום: גיל יוחנן
מומלצים