שתף קטע נבחר

קדרת עוף ביין ודבש עם צימוקים, שקדים וצנוברים

עיקרית מענגת לליל הסדר

פשוט כל כך להכין, אבל עמוק טעם וחגיגי ומשמח  - בזכות טעמי הדבש והקינמון, והפריכות של הצנוברים והשקדים. והכי כיף: אפשר להכין בשקט הרבה שעות לפני שרוצים להגיש בארוחת החג, ולפניה פשוט לחמם בסיר (ואם אין לכם מקום על הכיריים, בתבנית עטופה ברדיד אלומיניום בתוך התנור). הטעם יישאר חלומי.

 

 

המרכיבים ל-6 מנות

לרוטב היין

1 בקבוק (750 מ"ל)  יין אדום (למשל קברנה סוביניון או מרלו)

1 כוס דבש

2 מקלות קינמון

לעוף

מלח

פלפל שחור גרוס

4 כרעיים, חצויות (כך שיתקבלו 8 נתחים)

1/4 כוס שמן זית איכותי

2 בצלים גדולים, קלוף וקצוצים דק

2 גזרים, פרוסים  לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ

1/3 כוס צימוקים

1/3 כוס צנוברים קלויים

1/4 כוס שקדים פרוסים קלויים

להגשה

צנוברים קלויים

פטרוזיליה קצוצה

 

ההכנה  

1. רוטב היין: שמים בסיר את היין, הדבש והתבלינים ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה לקטנה ומבשלים ברתיחה קלה, תוך בחישה מדי פעם, כרבע שעה, עד שהכמות מצטמצמת לכוס בערך. מכבים את הלהבה ומצננים קצת.

 

2. העוף: מתבלים את העוף במלח ובפלפל. מחממים את השמן בסיר גדול עד שהוא חם מאוד ומטגנים בו את נתחי העוף מעל להבה בינונית גבוהה, עד שהם זהובים מכל צדדיהם, כמה דקות בכל צד. מוציאים ומעבירים לצלחת. מנמיכים את הלהבה לבינונית, מוסיפים לסיר את הבצל והגזר, ומבשלים, תוך ערבוב תכוף, כמה דקות עד שצבעם הופך זהוב עמוק.

 

מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים את הצימוקים, הצנוברים והשקדים ומערבבים היטב. מוסיפים את רוטב היין, מערבבים והופכים את חלקי העוף כך שיכוסו ברוטב עד למחציתו לפחות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לנמוכה מאוד ומבשלים ארבעים דקות-שעה, עד שהעוף ספוג ברוטב ורך מאוד.

 

3. ההגשה: מעבירים את נתחי העוף עם הגזר לצלחות, מפזרים מלמעלה את הצנוברים והפטרוזיליה, אם רוצים מקשטים במקלות קינמון, יוצקים מהרוטב ומגישים.

 

 


פורסם לראשונה 29/03/2007 12:21

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עיקרית מושלמת לחג
צילום: יוסי סליס
המחברת איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים