שתף קטע נבחר

העוף הצלוי הכוכב שלי

בטעם של תחילת הקיץ, פריך ונהדר, בזכות טעמי הרוזמרין והטימין והחמיצות הנפלאה של הלימונים

השיטה פשוטה, וארומטית להפליא: בין בשר העוף לעור שלו נתחבים עשבי תיבול ולימונים, והם נותנים את כל מה שיש להם גם לזה וגם לזה. הכל נצלה, במעט נוזלים, בתנור, ובסוף מתקבלת תבנית גדולה עם נתחים פריכים שזה לא ייאומן מבחוץ, ועסיסיים מבפנים.

 

 

עוף צלוי בעשבי תיבול, לימונים ושום

 

8-6 מנות

 

המרכיבים 

2 לימונים בשלים בינוניים

6 כרעי עוף, חצויות לשוק ולירך, עם עור שלם ויפה, ללא קרעים

1 צרור טימין טרי

1 צרור רוזמרין טרי

3-4 ראשי שום, אם יש, בשארית העונה שעוד נותרה, כדאי להשתמש בשום ירוק טרי ורך

2/3 – 1 כוס שמן זית

מלח, פלפל שחור

2/3- 1 כוס יין לבן (למשל ריזילינג)

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).

2. פורסים את הלימונים לפרוסות בעובי בינוני. קוצצים את הטימין לקטעים באורך 3-4 ס"מ. מסירים את עלי הרוזמרין מהגבעולים. מרימים את שולי העור של חלקי העוף ותוחבים ברווחים בזהירות גבעולי טימין ורוזמרין ופרוסות לימון.

3. מסירים את החלק העליון מראשי השום וקולפים מהם את הקליפות החיצוניות.

4. מסדרים את העוף ואת ראשי השום בתבנית תנור, יוצקים מלמעלה את שמן הזית ומסדרים את פרוסות הלימונים הנותרות על חלקי העוף. זורים מלח ופלפל שחור על חלקי העוף וראשי השום, מפזרים עוד טימין ורוזמרין על נתחי העוף ועל הלימונים ויוצקים לתבנית את היין.

5. צולים 10 דקות, עד שחלקי העוף מזהיבים קלות והנוזלים מתאדים קצת. מכסים ברדיד אלומיניום, מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות) וצולים עוד 30-40 דקות. איך יודעים שהעוף מוכן? הוא רך למגע וכאשר נועצים בו מזלג, הנוזלים הניגרים ממנו שקופים ולא ורודים .

6. מסירים את רדיד האלומיניום וצולים עוד כ-5 דקות, עד שהעוף צלוי מאוד והעור פריך, וכך גם עשבי התיבול שמתחתיו. מגישים.

 

לכל כתבות הווידאו של איילת הקליקו כאן

 

לכל הכתבות ממגזין "שף" באתר מגזין "לאשה" הקליקו כאן

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוף צלוי בלימון ועשבי תיבול
צילום: יוסי סליס
צילום: רן גולני
הכותבת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" ב"לאשה"
צילום: רן גולני
מגזין "שף", מצורף חינם למגזין "לאשה"
לאשה בפייסבוק
מומלצים