שתף קטע נבחר

אולמרט: אנחנו מצדיעים לחיילי המילואים

בישיבת הממשלה נדונו מספר הצעות בנושא חוק המילואים החדש. ראש הממשלה, אהוד אולמרט, הבטיח: "ביום הזה עם ישראל כולו מצדיע לחיילי המילואים שלנו, על מסירותם, הקרבתם ואומץ ליבם מתוך אסירות תודה עמוקה שאין כמוה". מאוחר יותר ייפגש עם השרה ציפי לבני

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, פתח הבוקר (יום א') את ישיבת הממשלה בדברים לרגל יום ההוקרה לחיילי המילואים: "נדמה לי שבראש בראשונה בלי חס וחלילה להמעיט בערך הטענות והתלונות שהושמעו והליקויים שנחשפו וצריכים תיקון, ביום הזה עם ישראל כולו מצדיע לחיילי המילואים שלנו, על מסירותם, הקרבתם ואומץ ליבם מתוך אסירות תודה עמוקה שאין כמוה".

 

לדברי אולמרט, "העובדה הנחרצת היא שכשעם ישראל נקרא לשירות מילואים - הוא מתייצב לשירות מילואים. כשחיילי שירות המילואים מתבקשים לעזוב את ביתם, את עבודתם, הדבר הראשון הוא שהם רצים לבסיס הקרוב שלהם, כי זה מה שנדרש למען עם ישראל". הוא הבטיח: "נשתדל לעשות הכל כדי שהפעלת המילואים תהיה בתנאים טובים יותר, נכונים יותר מאשר אי פעם".


ישיבת הממשלה (צילום: גיל יוחנן)

 

עוד הוסיף ראש הממשלה בעניין זה: "היום יעלו כמה הצעות חוק בעניין המילואים. נעשה הכל, נבקר בבסיסים, נוודא שהתנאים שאנו מעמידים לשרות חיילי המילואים עונים באופן אמיתי על הצרכםי והדרישות, כדי שנוכל להבטיח את המקסימום הנדרש בתחומים האלה, במיוחד בתקופה שבה יש הפעלה מאסיבית והתכוננות מאסיבית ושיפור מאסיבי של מערך המילואים של צה"ל, כחלק מהפקת הלקחים שאנו מבצעים כבר במשך תשעת החודשים האחרונים. תהליך הפקת הלקחים הוא מתמשך. עכשיו בוודאי נבצע אותו תוך התייחסות למסקנות ועדת וינוגרד". 

 

הממשלה תדון באישור הצעת חוק שירות המילואים החדש, שהגיש שר הביטחון עמיר פרץ. על פי ההצעה, הרמטכ"ל יחויב לקבוע את כשירות מערך המילואים, והמילואימניקים ישרתו גם בתעסוקה מבצעית. בניגוד להצעת חוק הנוגעת למילואים שהוגשה לפני המלחמה, מספר ימי המילואים לצורך אימונים והכשרה יוגדל, וגיל הפטור עבור קצינים יהיה 45, בעוד שחוגרים יסיימו את השירות בגיל 40.

 

על פי ההצעה החדשה, הסמכות להוצאת צווי שמונה תוחזר לידי שר הביטחון, והצווים יאושרו בהקדם על ידי ועדת חוץ וביטחון - זאת בניגוד לחוק הקודם, לפיו הממשלה היתה אמורה לאשר גיוס בצווי חירום.

 

שר הביטחון עמיר פרץ אמר בדיון בממשלה כי "המציאות הביטחונית מחייבת שינוי בחקיקה. אי אפשר לבצע את תוכנית האימונים של הצבא בלי לשמר את היקף הכוחות. אנו נתקלים בתופעות חמורות של מעסיקים המפטרים אנשי מילואים ובנושא זה צריך להחמיר את הענישה. אנשי המילואים ראויים לכול הגנה. אנו חייבים גם להגדיל את הגמול הבסיסי על שירות מילואים. חלק גדול מהמילואימניקים הם סטודנטים. צריך להקפיץ את הרף ולקבוע רף מינימלי לתגמול".

 

לבני: רק נושאים מדיניים מעניינים אותי 

אבל אפילו הדברים החמים הללו, לא הצליחו להשכיח את המשבר בין אולמרט לממלאת מקומו, השרה ציפי לבני. השניים ייפגשו בארבע עיניים כדי ליישר את ההדורים. עדיין קיימת אפשרות שלבני תתפטר, או שאולמרט יפטר אותה.

 

אולמרט לא התייחס בדבריו לשרים ולתקשורת למחלוקת עם ציפי לבני. לבני אמרה לכתבים שהשיחה ביניהם נועדה לצרכי עבודה ולא לליבון הנושאים האישיים: "כל מה שמעניין אותי זה הנושאים המדיניים שעל הפרק. יחסי חוץ אינם דבר אישי, לא שלי ולא של ראש הממשלה. על כל הנושאים האלה יש לדבר בפגישה בינינו".

 

סגן ראש הממשלה ושר התמ"ת, אלי ישי (ש"ס), התייחס לפני ישיבת הממשלה למשבר: "המצב בלתי נסבל ומכביד מאוד. במקום להיערך ולתקן ליקויים, האחד עוזר לשני לפגוע בשלישי. אני מצטער על ההתנהלות הזאת מאוד".  

 

שר הקליטה זאב בוים אמר כי "ההסטוריה של מדינת ישראל רצופה ממשלות שבהן היו חילוקי דעות אישיים בין אישים גדולים כמו אולמרט ולבני, ואף יותר. מבן-גוריון ושרת עד דוד לוי וביבי נתניהו. האנשים האלה יודעים גם להתמודד ולהסיר הצידה עניינים אישיים, כאשר מדובר בנושאים כבדים של מדינת ישראל".

 

שר הבינוי והשיכון מאיר שטרית: "אפשר להתגבר על המחלוקת ואפשר להמשיך לעבוד ביחד. בישיבת שרינו לפני הישיבה שוחחו על נושאים ביטחוניים ומדיניים ובהם מעקב אחרי ביצוע מסקנות וינוגרד". השר להגנת הסביבה, גדעון עזרא: "אני בטוח שהשניים יוכלו לעבוד יחד". שר התשתיות הלאומיות, בנימין בן אליעזר, הגיב בחצי חיוך למשבר: "מה אתם רוצים ממני, זו לא המשפחה שלי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט בפתח ישיבת הממשלה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים