שתף קטע נבחר

בג"ץ לרבנות: ניתן להכשיר בארץ בשר מחו"ל

השופטים קיבלו את עתירת חברת "בלאדי" המבקשת להכשיר בשר מאוסטרליה במפעל בבת-ים, ולא במקום השחיטה. השופטת בייניש: "הדרישה שהציבה מועצת הרבנות למתן תעודת הכשר "פוגעת פגיעה בלתי מידתית בחופש העיסוק"

בג"צ קיבל אמש (יום ד') את עתירתה של חברת "בלאדי" נגד מועצת הרבנות הראשית וקבע, שבניגוד לעמדת הרבנות, ניתן יהיה לבצע הליך הכשרה של בשר מיובא מחו"ל בארץ, ולא רק במקום שחיטתו. זאת במסגרת עתירה שעסקה בבקשה לקבלת הכשר לבשר שמיובא לארץ מאוסטרליה והכשרתו נעשית במפעל בבת ים.

 

פסק הדין התקבל על פי החלטה שכתבה הנשיאה דורית בייניש, אליה הצטרפה השופטת איילה פרוקצ'יה, מנגד היתה עמדתה החולקת של השופטת דורית ברלינר, שסברה כי אין מקום להתערב בהחלטת הרבנות.

 

הנשיאה בייניש כתבה בפסק דינה כי "שאלת הזכות לחופש העיסוק מעוררת בעייתיות מיוחדת בהקשר של יבוא בשר ארצה". נשיאת בית המשפט העליון הוסיפה כי הדרישה שהציבה מועצת הרבנות למתן תעודת הכשר היא "פוגעת פגיעה בלתי מידתית בחופש העיסוק ודינה להתבטל".  

 

השופטת דורית ברלינר סברה מנגד כי החוק נותן תשובה מפורשת לשאלת השיקולים שעל הרבנות לשקול וכי תכליתו של חוק איסור הונאה בכשרות אינו דתי והחוק נועד למנוע הטעיה של מי שמבקשים לשמור על כשרות המזון אותו הם אוכלים. עוד הוסיפה ברלינר כי נראה כי דווקא במקרה זה התנהגות הרבנות "עשויה להעיד דווקא על קו אחראי ושקול, בהבדל מכירסום המסד עליו יושבת ההחלטה". בסופו של דבר, כאמור, העתירה נתקבלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בייניש. "פגיעה בחופש העיסוק"
צילום: דודי ועקנין
הבשר. להכשיר בארץ?
מומלצים