שתף קטע נבחר

גורם מדיני: "פסגת שארם - רק תחילת התהליך"

בירושלים מנמיכים ציפיות לקראת פסגת שארם א-שייח ביום שני ואומרים שלא יעסקו ב"בעיות הליבה" מול הפלסטינים: "המטרה - ליצור דינמיקה שתחזק את אבו מאזן בטווח הקצר ותאפשר המשך דיאלוג עם הכוחות המתונים". הבוקר צפויה הממשלה בישיבתה השבועית הפשרת כספים לממשלתו של סלאם פיאד

שבוע מדיני בסימן חיזוקו של אבו מאזן. ראש הממשלה אהוד אולמרט יכנס הבוקר (א') את שריו הבכירים, שר הביטחון אהוד ברק ושרת החוץ ציפי לבני, כדי לדון במהלכים מול הפלסטינים.

 

אולמרט: "נכיר בממשלתו של פיאד". הצעת ההחלטה שתידון הבוקר

 

השלושה ידונו עוד לפני ישיבת הממשלה במסרים שיועברו בפסגה המרובעת בשארם א-שייח עם נשיא מצרים מובארק, מלך ירדן עבדאללה ונשיא הרשות מחמוד עבאס (אבו מאזן).

 

לקראת תיאום העמדות ביניהם - ראש הממשלה, שרת החוץ ושר הביטחון סבורים שיש להמשיך בקו שאותו תיאמו ישראל וארה"ב, בתמיכת הקוורטט, לפיו יש לפעול לחיזוקו של אבו מאזן. עם זאת, לצד תחילת התהליך המדיני, ברור לצמרת הממשלה שבעיית החמאס בעזה נותרה על כנה ומאיימת על ביטחון תושבי ישראל. כמו כן ברור לירושלים שאין לבדל בין רצועת עזה ליהודה ושומרון.

 

בידול בין הרצועה לגדה, לפי גישת ראש הממשלה, צריך להיעשות בין ממשלת החירום של הפתח לממשלת החמאס של הניה, הפועלת ברצועת עזה. העמדה הישראלית קובעת שאת פיאד ואבו מאזן יחזקו - ובחמאס יילחמו.

 

ראש הממשלה מתכוון להעלות בפני השרים שלוש החלטות הנוגעות להמשך הפעולות מול הפלסטינים. החלטה ראשונה נוגעת להכרה המחודשת בממשלת החירום של הפתח, שהוקמה ברמאללה על ידי אבו מאזן בראשות סלאם פיאד. על פי החלטה זו, תמשיך ישראל לקיים מגעים שוטפים על-פי רוח מפת הדרכים עם ממשלת הפתח, בתנאי שממשלה זאת תודיע על הכרה בישראל, חזרה מדרך הטרור ועמידה בהסכמים קודמים.

 

הממשלה צפויה לאשר בנוסף שחרור כספי מיסים לפלסטינים והמשך החרמת ממשלת החמאס וכוחות החמאס בעזה. כמו כן צפויה ישראל לתבוע מממשלת פיאד להילחם בארגוני הטרור ובראשם החמאס.

 

"לא יהיו סיכומים בשארם"

עם סיום ישיבת הממשלה היום ובעקבות ההחלטות שיתקבלו בה, יופנו הזרקורים אל שארם א-שייח, שם תיערך ביום שני הפסגה המרובעת בין מנהיגי האיזור. גורמים בלשכת אולמרט בירושלים הבהירו כי הפגישה ביום שני הקרוב נועדה להשיק את תחילתו של תהליך מדיני מול ממשלת הפתח. "אין המדובר בסיכומים וקביעות סופיות, אלא בפתיחת תהליך ארוך, שמטרתו היא לאפשר דיאלוג בין ישראל לפלסטינים", מסבירים בירושלים. "דיאלוג זה ייערך בחסות המדינות הערביות המתונות ובראשן ירדן ומצרים כמעטפת".

 

על-פי אותם גורמים מדיניים, אין כל כוונה בשלב זה לעסוק בבעיות הליבה של הסכסוך הישראלי-פלסטיני: "בעיות אלה לא תידונה בפסגת שארם. המטרה היא בעיקר להציב את הציפיות ההדדיות לכל אחד מארבעת הצדדים המשתתפים להמשך התהליך, זאת כדי ליצור דינמיקה שתחזק את אבו מאזן בטווח הקצר ותאפשר המשך דיאלוג עם הכוחות המתונים".

 

בירושלים יודעים היטב שלאחר שובו מפסגת שארם - מצפה לראש הממשלה גם שבוע פוליטי עמוס. אולמרט החליט שלא ידון בחלוקה מחודשת של התיקים בממשלה עד שובו מהפסגה. על הפרק עומד מינוי שר אוצר במקום אברהם הירשזון, השר לפיתוח הנגב והגליל והמשנה לראש הממשלה במקום שמעון פרס והשר הממונה על רשות השידור, במקומו של איתן כבל.

 

"נחזור משארם א-שייח ואז ראש הממשלה ייפגש עם המועמדים הרלוונטיים ועם ראשי סיעות הקואליציה ואז תתקבלנה החלטות. אין המדובר בפתיחת משא ומתן קואליציוני", הדגישו בלשכת אולמרט.


פורסם לראשונה 23/06/2007 22:52

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט. תיאום עמדות לפסגה
צילום: גיל יוחנן
אבו מאזן. צעדים לחיזוקו
צילום: איי פי
פיאד. יקבל כספי מיסים
צילום: איי אף פי
מומלצים