שתף קטע נבחר

סקרנו: Live SkyDrive, שירות האחסון של מיקרוסופט

שירות האחסון המקוון אינו פורץ דרך ומתקמצן על הנפח וגודל הקבצים, אך הממשק הנוח והגיבוי של חברה כמו מיקרוסופט הופכים אותו ראוי בכל זאת

אחסון קבצים ברשת הוא תחום שענקיות כמו אפל, גוגל ומיקרוסופט פוזלות אליו, אך עד כה אף אחת מהחברות האלה לא באמת סומנה כמובילה בתחום. למעשה, משתפי קבצים מכירים בעיקר את RapidShare, שירות קיקיוני, המציף את המחשב בפרסומות מטרידות ובדרישות תשלום.

 

לאחרונה השיקה מיקרוסופט את שירות האחסון שלה, לשעבר Live Folders (שהיה בבטא פתוחה וסגורה לסירוגין) בגירסת ניסוי לכלל המשתמשים (אם רק תצהירו בעת מילוי הפרטים שאתם מארה"ב) תחת שם חדש, Live SkyDrive, בתוספת כמה שיפורים. בבלוג המפתחים של השירות הגדירו אותו כסוג של "דיסק קשיח אישי באינטרנט".

 

שמועות עקשניות רמזו כי גוגל עתידה להשיק שירות אחסון חלומי בשם Platypus ("ברווזן"), שיאפשר לאחסון קבצים בנפח גבוה במיוחד או אינסופי - ולמעשה לגבות את כל הדיסק הקשיח על הרשת, בחינם. מאז עברה יותר משנה, אך השירות עדיין לא הושק.

 

נוסף על כך, החלומות על איחסון אינסופי בגוגל, חינם אין כסף, התנפצו - החברה החלה החודש לגבות 20 דולר לשנה ממי שחצה את מגבלת ה-2.88 גיגה בייט בשירותים Gmail ו-Picasa, תמורת 6 גיגה בייט נוספים.

 

באופן מפתיע ממש, מיקרוסופט הקדימה את גוגל בתחום שירותי האחסון המקוונים, אך ההבדלים בין חברות האלה תהומיים. כאשר גוגל משיקה שירותים חדשים היא יכולה לשנות את פני הרשת (למשל, Gmail), אך מיקרוסופט מתקשה לרוב לרגש. כך גם במקרה הזה. מיקרוסופט מציעה שירות איחסון ל-500 מגה בייט בלבד, המתאים למסמכים קלים. מהפכה כבר לא תהיה כאן.

 

קבצים קטנים ובינוניים בלבד

בסך הכל מדובר בשירות פשוט לשימוש, נקי, אינטואיטיבי ומוכר לכל מי שאירגן ספריות ב-Windows בבית בעבר. כדי להעלות קובץ לשירות, יש להיכנס לאחת מהספריות

הקיימות או ליצור חדשה, לבחור את הקובץ ולחכות שייטען. אין תוכנה שמסנכרת בין ספריות במחשב לספריות ב-SkyDrive, בדומה ל-Gmail Drive. מהלך הטעינה ילווה במשחק פלאש של כדור צבעוני, שמטרתו להעביר את הזמן.

 

עם זאת, משתמשי Internet Explorer יכולים להעלות קבצים ל-SkyDrive גם באמצעות כלי ActiveX שמאפשר גרירה וזריקה (drag & drop).  

 

תהליך העלאת קבצים, כך יודע כל מי שאי פעם קיטר ובצדק, על ה-upload המוגבל בישראל, יכול להיות ארוך ומייגע. ב-SkyDrive חסר מאוד progress bar, סרגל המתמלא בצבע, שידווח על ההתקדמות ההעלאה.

 

מכיוון שהמגבלה לכל קובץ מגבילה למדי - 50 מגה בייט - קבצים גדולים באמת, כמו סרטים או קבצי התקנה של תוכנות כבדות, אי אפשר להעלות לשם. בבדיקה הצלחנו להעלות גם קבצים עם סיומות רגישות, כמו exe, שנחסמות לעתים בשירותי איחסון אחרים - פתרון מוצלח למפתחי תוכנה.

 

אם בחרתם להעלות תמונה, למשל, SkyDrive יאפשר לשבץ אותה בבלוג או באתר אישי, באמצעות הדבקת פיסת קוד מוכנה. ניתן לראות thumbnail ממוזער של התמונה בתצוגת ספריה. חבל שאי אפשר לערוך מסמכי טקסט פשוטים שיצרנו ב-notepad במסגרת השירות, בלי להורידם למחשב.

 

הספריות והקבצים שמועלים לשירות יכולים להיות מגודרים כפרטיים או ציבוריים. ניתן לשתף אותם עם כלל גולשי האינטרנט, או עם משתמשים ספציפיים. המשתמש הזה חייב להיות ברשימת אנשי הקשר ב-Live Hotmail, Live Spaces או Live Mesenger - כלומר, צריך לעבור הליך ביורוקרטי מציק של רישום נוסף של החבר באחד השירותים האלו כדי לשתף עימו מסמך אחד בודד.

 

לא שווה את הזמן והמאמץ. ברור שמטרת המהלך היא לפתות את הגולשים להעמיק את השימוש בהם בשירותי Live (שלא מצליחים להמריא), אבל שיטת הגן הנעול הזו רק תרחיק אותם.

 

סיכום

שירותי אחסון חינם ברשת יש הרבה, מוצלחים יותר ופחות, אבל דווקא בתחום הזה כדאי להעדיף שירות של גוף גדול, ותיק ומוכר כמו מיקרוסופט. אף אחד לא רוצה להדליק את המחשב ביום בהיר אחד, ולגלות שהסטארט-אפ עם ממשק ה-Web 2.0 החלק שאיחסן את סרטי הבר-מצווה שלו נסגר, האתר נעלם ואין גיבוי.

 

השירות של מיקרוסופט דל בנפח במונחים מודרניים והמגבלה פר קובץ קמצנית במקצת, אבל מי שמעדיף לישון בשקט יכול למצוא בו שימוש. למסמכי טקסט, מצגות, קובצי אודיו וכדומה זה מספיק, אבל "דיסק קשיח באינטרנט" זו היסחפות רצינית.

 

מאז שנות ה-90 לא ראינו דיסקים קשיחים בנפח חצי גיגה בייט. כשמיקרוסופט תוציא כלי שמסנכרן אוטומטית בין ספריות על המחשב לבין SkyDrive, הוא יהיה אטרקטיבי קצת יותר.

 

בכל מקרה, המשתמשים בשירותי אחסון ברשת, גדולים או קטנים, חייבים לגבות כל מסמך יקר ערך גם מחוצה להם. ראו הוזהרתם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים