שתף קטע נבחר

הציוד שודרג: "לכל לוחם ממתין ציוד מלא"

חסל סדר חגורים ממלחמת השחרור, לא עוד קסדות בסגנון הצבא המצרי של ששת הימים. בצה"ל השלימו בימים האחרונים את השלב הראשון בשיפור מחסני החירום של לוחמי המילואים בחטיבות החי"ר וחבילת הציוד האישי עוברת שדרוג משמעותי. בין החידושים: מכשיר אישי לטיהור מים ו"קיצוץ" אלפי רובים בעלי קנה ארוך

בימים אלו, כשלושה חודשים לפני המועד המתוכנן, הושלם בצה"ל החלק הראשון והמרכזי בתוכנית שדרוג מחסני החירום של חיילי המילואים - הכנת ציוד החירום לכלל חטיבות החי"ר, ההנדסה, היחידות המיוחדות, כוחות המודיעין וסיירות השיריון. התוכנית - "אשד הנחלים" שמה - צפויה להסתיים בעוד ארבע שנים ובמסגרתה יעבור מהפך הציוד של כלל מערך המילואים.

 

בצה"ל רואים בסיום השלב הראשון של התוכנית - שנה אחרי מלחמת לבנון השניה - ציון דרך חשוב בכל הקשור לשיפור מערך הציוד של אלפי חיילי המילואים במערך החי"ר. "לכל לוחם, על פי המקצוע שלו, יש ציוד אישי שכבר ממתין לו במחסני החירום", אמר קצין בכיר ל-ynet. הציוד כולל מספר שידרוגים שלא היו בעבר, בהם קסדה חדשה, מצנפת, משקפי מגן, שכפ"צ קל או קרמי, אפוד לוחם, שקית שתיה בנפח 3 ליטר ועוד.

 

בצה"ל גם הגבירו לאחרונה באופן ניכר את הליך הפיכתם של אלפי רובי אמ-16 מארוכים למקוצרים. "אנו מבצעים זאת במרכז השיקום והאחזקה וחוסכים באופן זה מליוני שקלים", עדכן הקצין הבכיר.

 

במסגרת לקחי המלחמה נערכו דיונים רבים בנושא ציוד אנשי המילואים, בין זרוע היבשה (שקבעה את הצרכים המבצעיים) לבין חטיבת הלוגיסטיקה באלר"ם (אגף לוגיסטיקה, רפואה ומרכזים), בראשות תא"ל ניסים פרץ, זאת על מנת לאפיין את הציוד החדש לרבות צרכי המפקדים השונים במערך החי"ר. בין היתר נעזרו בדיונים ברשימות ציוד הנוגעות לשרשרת הפיקוד, החל ממפקד כיתה, דרך מפקד מחלקה ועד מפקדים בכירים יותר. גם כיתות השונות אופיינו על פי צריכהן כדי להתאים להם את הציוד הנחוץ.

 

"בחודש הבא, לאחר סיום הכנת הציוד למערך החי"ר במילואים, נמשיך לחטיבות המרחביות, השיריון ותותחנים, פיקוד העורף ויתר צה"ל", הסביר הקצין הבכיר, "כאשר לאורך כל הדרך העקרון שמוביל אותנו הוא תיאום ציפיות בינינו לבין חיילי המילואים, כך שידעו בדיוק מה יש להם, כדי שביום פקודה לא תהיינה אכזבות או הפתעות".

 

במסגרת לקחי המלחמה, בוחנת חטיבת הלוגיסטיקה בצה"ל גם טכנולוגיה שתאפשר הצנחת ציוד ללוחמים בשדה הקרב באמצעות GPS, ואף מטהר מים שיוכל להפוך בתוך דקות מי שלולית למי שתיה טהורים. "אין לנו כוונה להתחמש באמצעים אלה באופן רחב, אלא רק לכוחות שיש סיכוי שיהיה עימם נתק מוחלט. יתר הכוחות יקבלו את הציוד באופן רגיל ולכך הם מתאמנים מאז המלחמה".

 

במהלך שנת 2007 השקיע צה"ל 410 מיליון שקל ו-42 מיליון דולר (מכספי הסיוע האמריקניים) בתוכנית ההתחדשות, בשנה הבאה יעמוד הסכום על 275 מיליון שקל ו-15 מיליון דולר, ובסך הכל עד סיום התכנית  - כשני מיליארד שקלים. אגב, לאחר שלמרבית חיילי המילואים יהיה את הציוד הנחוץ, הם ייקראו להשיב את הציוד הצבאי הנמצא בביתם לצה"ל. "אחרי מה שקרה במלחמה, אפשר להבין שיהיו כאלה שישמרו בבית ציוד כזה או אחר", אומר הקצין. "כעת, במסגרת שדרוג הציוד והרכש שאנו עושים, תוך החזרת האמון לחיילי המילואים, לא צריכה להיות סיבה שאנשים יחיזיקו בבית ציוד צבאי שרק יכול לגרום לאסון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
חיילי מילואים בלבנון. הלקחים הופקו
צילום: דובר צה"ל
מומלצים