שיעור בכפר בלום: כמה זה שתיים כפול ארבע?
לא פחות מארבעה זוגות תאומים, החלו הבוקר את לימודיהם בכיתה א' בבית הספר "הגומא" בכפר בלום. מורה: "לא מדובר כאן בתופעה שכיחה, ארבעה זוגות במחזור קטן גורמים לתחושה מיוחדת". הזוגות הופרדו לכיתות שונות, בכדי שייצרו מערכות קשרים נוספות, מלבד אחיהם. תלמידה תאומה על אחיה: "הוא תמיד יישאר האח שלי בבית"
התרגשות רבה היתה הבוקר (א') בבית הספר היסודי "הגומא" בכפר בלום שבגליל העליון. מבין 40 התלמידים שאמרו לראשונה בחייהם "שלום כיתה א'" - היו לא פחות מארבעה זוגות אחים תאומים: שירה ואלה בן אור מקיבוץ כפר בלום, ליבי ורון פלדמן משדה נחמיה, נטלי וניק בינאשוילי מכפר בלום, ויונתן ועופר אילת מקיבוץ גונן.
כחלק מהשתלבותם במערכת החינוך, הוחלט להפריד את ארבעת הזוגות ולחלקם בין שתי הכיתות בשכבה, כאשר רק קיר מפריד בין האחים שמאז ומעולם גדלו יחדיו. המחנכת בכיתה א', אופירה אבואב, חוותה חוויה מאוד דומה כאשר לפני 14 שנה בדיוק ליוותה לאותו בית ספר את שלושת ילדיה לכתה א': "אני מכירה את התחושה של ההורים הנרגשים, לי זה קרה ביום אחד שלוש פעמים. ההפרדה בין הילדים מאפשרת להם ליצור מערכות קשרים נוספות, מעבר למערכת שמוכרת להם".
"זה מאוד מרגש להגיע לבית הספר ולפגוש חברים חדשים", אמר אחד התאומים, עופר אילת. "באים עם תיק שיש בו מחברות, ספרים וסנדביץ' גדול עם גבינה שאמא הכינה, גם לי וגם לאח שלי". תאומה נוספת, ליבי פלדמן: "זה כיף להגיע ולהכיר חברים חדשים. את רון אני פוגשת בעיקר בהפסקות ובחלק מהשיעורים המשותפים. אם אני ארצה - אני גם יכולה לצאת מהכתה ולהכנס לכתה שלו, וחוץ מזה הוא תמיד יישאר האח שלי בבית".
מורה בכתה המקבילה, צפנת שטרית סיפרה ל-ynet: "לא מדובר כאן בתופעה שכיחה, ארבעה זוגות במחזור קטן זה גורם לתחושה מיוחדת גם להורים וגם לצוות החינוכי. כדי להקל על המעבר מהגן לכתה, הוחלט על ידי הצוות החינוכי בראשות המנהלת מירה יניב, להקים סדנת משחקים בין שתי הכיתות, בהפסקות ובין השיעורים, כדי לאפשר לילדים לנווט במערכת החדשה".
מתברר שילדי כתה א' "מודל 2007" שונים מקודמיהם. התלמידים הקטנים מודעים היטב לנושא הסביבתי. בבית הספר, שזכה ב"תו ירוק" מטעם המשרד להגנת הסביבה, מקיימים החל מכתה א' שיעורים העוסקים בנושאי מחזור נייר, בקבוקים, דיו של מדפסות, סוללות וכן עורכים סיורים בחיק הטבע, על מנת להכיר את הסביבה ולהילחם באלה שמאיימים על עתידה.
גם המהפכה התקשורתית לא פסחה על התלמידים החדשים, כאשר מכיסיהם של חלקם בצבץ מכשיר טלפון נייד כדי שיהיו בקשר עם ה"הורים המודאגים".