שתף קטע נבחר

"הרקטות שנמצאו לא מאיימות על ירושלים"

לאחר בדיקת חבלנים של צה"ל - משדרים בצבא מסר מרגיע לגבי ה"רקטות" שתפסו הפלסטינים באזור בית לחם. תושבים בשכונת גילה לא נכנסו לבהלה בעקבות הדיווחים, אך הביעו תקווה שלא יהפכו ל"שדרות מספר 2"

"הטילים' שטענו הפלסטינים שנמצאו באזור בית לחם - הם כלל לא טילים, אלא צינורות חלולים שכלל לא היוו איום על ירושלים". כך אמרו בצהריים (ד') ל-ynet גורמים בצה"ל, אחרי שבחנו את אמצעי הלחימה שאותרו בידי כוחות הביטחון הפלסטינים בבית ג'אלה.

 

גורמים בצה"ל אמרו כי לארגוני הטרור ביהודה ושומרון יש נכונות לבצע ירי "תלול מסלול", אך אין להם את היכולת לכך. בעבר כבר היו ניסיונות להכין טילים כאלו אך ללא הצלחה. צה"ל אף עצר בעבר כמה פלסטינים שתיכננו לירות רקטות מכיוון טול כרם.

 

עוד אומרים בצבא כי בשונה מעזה - ביהודה ושומרון יש לצבא את היכולת לפעול בתוך הכפרים ולעצור ניסיונות שכאלה עוד בראשיתם. ראש עיריית ירושלים, אורי לופוליאנסקי, אמר בתגובה לתפיסת הרקטות כי "הדיונים והסיסמאות חסרי השחר על חלוקת בירת ישראל מהווים כוח מניע לגורמים קיצוניים. חובה על הממשלה לשמור על ביטחונם ושלומם של תושבי ירושלים".

 

הבוקר הודיעה סוכנות הידיעות הפלסטינית כי כוחות הביטחון הפלסטינים מצאו באזור בית ג'אלה רקטות מוכנות לשיגור, וכן כמות של חומר נפץ. על פי הדיווח - הרקטות שנתפסו בין מחנה הפליטים עאידה לבין בית ג'אלה היו באורך מטר וחצי ובקוטר של כ-20 ס"מ. על הרקטות נכתב "אללה הוא אכבר".

  

תושבי בגילה: לא רוצים להפוך לשדרות השנייה

בינתיים, בשכונת גילה, השוכנת צפונית לבית ג'אלה, לא עוררו הרקטות שהתגלו פחד, אך תושבים מקווים שהתסריט הרע מדרום הארץ לא יחזור על עצמו גם בבירה. חלק מתושבי השכונה כבר שמעו על הרקטות, אך במרכז המסחרי הקניות לקראת ערב החג נמשכות כרגיל והרחוב סואן. 

 

אלון אברמוביץ', בן 27, שחקנה של קבוצת הכדורגל בני לוד המתגורר בגילה, אמר ל-ynet: "הייתי פה כשהיו יריות, וגם אז נשארנו. אין סיבה להיכנס לפאניקה. לא היינו רוצים שהמקום יהפוך לשדרות השנייה, כאן צריך לטפל בנושא הזה עוד לפני שהם מתחילים בכלל לשגר".

 

אברמוביץ' מוסיף כי גילה היא "שכונה חזקה". לדבריו, אף אחד לא יעזוב אותה. "בינתיים, אף אחד לא נכנס לפאניקה, אבל הדריכות תמיד גבוהה".

 

גם אילנה כהן, תושבת השכונה ואמא לשניים, לא חשה חרדה כששמעה את הידיעה, אך בהחלט הביעה דאגה לילדיה. כהן, הגרה סמוך לרחוב האנפה שהיה בקו החזית עם פרוץ אינתיפאדת אל אקצה, אמרה: "אני לא רוצה לחזור לתקופה שהיו פה יריות, אז פחדתי לצאת לרחוב. 

 

"יש לי שני ילדים. אם יהיו פה קסאמים, אני לא יודעת מה אני אעשה. אני גם לא יודעת גם מה רמת המיגון פה ואם יש פה בכלל מערכות התרעה כמו 'שחר אדום' שיכולות להסייע לנו".

 

בתור לקופת הסופרמרקט בגילה הרקטות הפכו לשיחה החמה. אחד הקונים אמר ל-ynet: "אני לא יודע מה יהיה פה, אני רוצה לראות שהממשלה עושה הכל כדי להעיף את האיום הזה. שימחקו את בית ג'אלה מבחינתי. הילדים שלי לא יכולים לחיות בסכנה.

 

"בפעם שעברה שירו לכיוון שלנו השבנו בכל הכוח, והיה שקט כמה שנים. הם צריכים להבין בבית ג'אלה שהם יכולים לבחור בין לחיות לצידנו בשקט או שנמחוק אותם". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פיצוץ הרקטה סמוך לי-ם
צילום: איי אף פי
צילום: יעקב סער, לע"מ
שכונת גילה. "להשיב בכל הכוח"
צילום: יעקב סער, לע"מ
צילום: חגי אהרון
אברמוביץ'. בדריכות גבוהה
צילום: חגי אהרון
מומלצים