שתף קטע נבחר
 

העיוורים וכלבי הנחייה מבקשים: פתחו לנו דלת

מאות משתתפים צעדו בטיילת בתל אביב כדי להעלות את המודעות ליחס המפלה בו נתקלים עיוורים עם כלבי נחייה במקומות ציבוריים ובתי עסק פרטיים. "הגיע הזמן שלאדם העיוור יהיה חופש להיכנס לכל מקום", אמרו המשתתפים

המקרים החוזרים ונשנים של עיוורים המסתייעים בכלבי נחייה, ונתקלים בכל זאת ביחס מפלה והתנגדות מצד רשויות הממשל, מפעילי אתרים ציבוריים או בתי עסק פרטיים, עמד אתמול (א') ברקע הצעדה המסורתית של המרכז להכשרת כלבי נחייה. מאות משתתפים - אך רק חלקם עיוורים - הגיעו לטיילת של תל אביב לקחת חלק באירוע, שהתקיים תחת הסיסמא "דלתנו פתוחה לכלבי נחייה".

 

איציק בן-דוד, האחראי על קשרי הקהילה במרכז בבית עובד, הסביר כי מטרת הצעדה היא לעורר את המודעות לעובדה שבישראל בשנת 2007 עדיין לא זוכים עיוורים המלווים בכלבי נחייה לכניסה חופשית למקומות ציבוריים. "בתור עיוור שנעזר בכלב, וגם תורם את חלקי בהכשרת העיוורים לחיים משותפים עם הכלב, ככל שיהיו לנו פחות התנגדויות להיכנס למקומות ציבוריים עם הכלבים שלנו, כך נרגיש פחות שונים והתפקוד שלנו יהיה הרבה יותר יעיל", אומר בן-דוד.

 

עוד בנושא:

 

שמוליק דה-פילוסוף (43), עיוור מלידה, הגיע לצעדה מבת-ים עם נטי, כלבת הנחייה המלווה אותו בשנתיים האחרונות והתרגש ממפגן התמיכה. "לפני שנטי נכנסה לחיי הייתי הולך ברחוב עם מקל נחייה. גם אם לא ראיתי את האנשים סביבי, שמעתי והרגשתי את המבטים המרחמים. אנשים מסתכלים עליך אחרת וזו האמת", הוא סיפר. "אני אוהב בעלי חיים והסתדרתי מצוין בלי כלב, אבל רק שהרגשתי בשל מבחינה נפשית למהלך, הגשתי בקשה למרכז לכלבי נחייה לעיוורים".

 


כלבי נחייה בצעדה (צילום: ירון ברנר)

 

"הכלבים הם העיניים שלנו"

דה-פילוסוף ציין כי לאחר תהליך הסתגלות קצר וקורס בן שלושה שבועות במרכז בבית עובד, הוא החל להבין את השינוי הגדול שאירע בחייו. "זה עולם אחר לגמרי. היא העיניים שלי. למרות שהייתי עצמאי קודם לכן, ברגע שאני הולך איתה ברחוב והיא מובילה אותי, האנשים ברחוב מתנהגים אחרת כלפיי", הוא אומר. "פתאום כולם עוצרים, מדברים איתי, מלטפים את הכלבה וכל ההתייחסות אלי משתנה לטובה".

 

הווטרינר ד"ר אבי ליליאן, שהתלווה לצעדה מטעם מפלגת "הירוקים", מצוי בקשר עם המרכז בעשור האחרון במטרה לחשוף אותו לתלמידים ואנשים רבים ככל האפשר. "מבחינתי הם פורצי דרך. עבודתם החלוצית בהקמת ותפעול בית הספר, 'פקחה את העיניים' לאנשים רבים, פשוטו כמשמעו", הוא אומר. "זוהי הציונות ברמתה הבסיסית ביותר. עיוורים ולקויי ראייה רבים בישראל יכולים לתפקד בחברה בצורה עצמאית יותר בעזרת כלב הנחייה המשמש להם לעיניים".

 

באירוע השתתפו עשרות עיוורים עם כלבי נחייה, משפחות אומנות המגדלות את גורי הכלבים בשנה הראשונה לחייהם ומאות בני נוער מנס ציונה. במהלך הצעדה חילקו מתנדבי המרכז מדבקות לעוברים ושבים הנושאות את הסיסמא "דלתנו פתוחה לכלבי נחייה".

 

השבוע החל המרכז בקמפיין, בשיתוף עם ארגוני נגישות מקומיים, היוצא בקריאה לבתי עסק לאפשר כניסה לעיוורים עם כלבי נחייה. "הגיע הזמן שלאדם העיוור יהיה חופש התבטאות וכניסה חופשית לכל מקום", הבהיר בן-דוד.

 

"לצערי, התקשורת תמיד חושפת את המקרים השליליים בהם לא מאפשרים לעיוורים כניסה עם כלבי הנחייה שלהם למקומות ציבוריים ולכן החלטנו שהגיע הזמן לתת פידבק לכל בתי העסקים שכן באים לקראתנו באמצעות המדבקה שמעבירה מסר פשוט וחיובי".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הכלבים הם העיניים שלנו"
צילום: ירון ברנר
מפגן תמיכה להולכים על שתיים וארבע
צילום: ירון ברנר
גם הכלבים התרגשו לפגוש מכרים עם זנב
צילום: ירון ברנר
"מסר פשוט וחיובי"
עיצוב: ג'ירף תקשורת חזותית בע"מ
מומלצים