שתף קטע נבחר

מחאת המורים הגיעה לחוצה ישראל

המורים השובתים מבית הספר חוף-הכרמל החליטו לעשות מעשה. הבוקר הם יצאו למסע מחאה בן ארבעה ימים, בו יצעדו מצפון הארץ ועד לכיכר רבין, על שביל חוצה ישראל. המטרה: למחות על היחס המזלזל במקצוע ההוראה בישראל: "לא מעריכים אותנו כמורים"

שביתת המורים עוברת לצעדות. מורים מבית הספר חוף הכרמל, השובתים בימים אלה, בחרו בדרך מקורית למחות כנגד הפגיעה המתמשכת במעמד המורה בישראל. הבוקר (א') הם יצאו למסע בן ארבעה ימים, בו יצעדו מצפון הארץ ועד לכיכר רבין בתל אביב על שביל חוצה ישראל, תחת הכותרת - "צועדים בשביל ישראל". "לצעדה זו יש חשיבות גדולה, הרבה יותר משביתה או מההפגנה מחר בתל אביב", אמר ל-ynet עופר פלג, אחד הצועדים.

 

כשבידיהם שלטים וסטיקרים, אותם הם מחלקים לעוברי אורח מזדמנים, יצאו המורים לצעדת מחאה על מעמדם בשביל חוצה ישראל. בצעדה יעברו המורים בין היתר בחדרה ובשפיים. "יצחק רבין היה האחרון שהשקיע בחינוך, ומאז התקציבים רק הולכים ומצטמצמים", הם מסבירים. בדרכם, הם זוכים לתגובות מעודדות מצד העוברים ושבים, שתומכים במאבקם.

 

פרג, מורה לקולנוע בבית הספר חוף הכרמל, מסביר כי מטרת הצעדה היא להדגיש את חשיבותו של החינוך במדינת ישראל. "המדינה זרקה הצידה את כל החינוך וכחברה, כהורים לילדים, אנחנו משקיעים הרבה פחות ממה שצריך. החינוך לא נמצא במקום שהוא צריך בסדר העדיפויות של המדינה. אנחנו מצפים שעוד אנשים יצטרפו בימים הקרובים וגם אם הפעם פקידי האוצר יצליחו שוב למעוך אותנו ויגרמו לנו להיכנע, הנושא יעלה לסדר היום ובסופו של דבר ננצח".

 

יעקב לדור, מחנך ומורה לפיסיקה, טוען כי יצא לצעדה כדי למחות על היחס המזלזל במקצוע ההוראה בישראל. "לא מעריכים אותנו כמורים - לא ההורים, לא התלמידים ולא הממשלה. במשכורת של היום, קשה להקים משפחה וקשה לתת מעצמך הכל כמורה. אני מלמד שיעורים פרטיים ומקבל עבורם כסף טוב,אבל הייתי מעדיף שאת הזמן הזה אקדיש לבניית מערכי שיעור כדי להשקיע יותר בתלמידים".

 

לדברי אורלי פרלשטיין, מורה לאנגלית, קולם של ההורים בישראל צריך להישמע במאבק הנוכחי, משום שילדיהם הם אלו שייפגעו מכך. "יש הרבה אנשים טובים שבסופו של דבר יעשו את השיקולים שלהם. כוח אדם טוב עובר לעבוד חצי משרה ושליש משרה, ומשתכר במקומות אחרים. אם ההורים רוצים שאותם מורים ישארו וימשיכו ללמד את ילדיהם, הם גם צריכים לומר את דברם".

 

טניה כהן, אחת הצועדות, מסבירה כי בחרה להישאר במקצוע ההוראה למרות שאילו היתה עובדת במקצועה האחר, היתה מרוויחה שכר גבוה הרבה יותר. "אני אופטימטריסטית ויכולתי להרוויח את מה שאני מרוויחה כמורה ב-3 שעות, אבל החינוך הוא שליחות עבורי. אלא, שאנשים צריכים לזכור שאמנם לא על הלחם לבדו יחיה האדם, אבל הלחם הוא הראשון".

 

עם זאת מוחה כהן על הניסיונות למקד את המאבק בנושא השכר הנמוך. "נכון שהרבה מורים יצטרכו לחפש פרנסה נוספת, כי אי אפשר להתפרנס ממשכורת שכזו. העתודה שמגיעה היום לחינוך מורכבת מצעירים שרבים מהם החינוך הוא ברירת מחדל עבורם. הטובים יילכו ללמד במקומות פרטיים וירוויחו הרבה יותר. אולם, זה לא רק השכר שמשרד החינוך והאוצר דואגים להבליט - זה החינוך ועתיד ילדינו. אנחנו לא יכולים להגיע אל הילדים בכיתה בגלל הכמות של התלמידים בכיתות ולא מסוגלים לתת לכולם את מה שמגיע להם". 

 

עוד פגישת מו"מ ללא תוצאות

גם הבוקר נישארו בבית כ-400 אלף תלמידי התיכונים וחלק מחטיבות הביניים, בעקבות המשך שביתת המורים העל-יסודיים שפרצה ביום רביעי שעבר. ביישובי עוטף עזה ושדרות למדו כרגיל.

 

גורם בכיר במשרד האוצר מסר ל-ynet שעד כה הפסידו המורים 24 מיליון שקלים  ממשכורותיהם בשל השביתה. משרד האוצר הודיע כי לא יחזיר למורים השובתים את הכסף שהפסידו. עם הימשכות השביתה היום, טיפס סכום המשכורות שהפסידו המורים ללמעלה מ-30 מיליוני שקלים.

 

היום בצהריים התחדש המשא ומתן בין ארגון המורים העל-יסודיים למשרדי החינוך והאוצר. בסיום הדיונים, שנמשכו כשלוש שעות, דיווחו הצדדים שלא היתה כל התקדמות. ממשרד האוצר נמסר עם סיום הפגישה כי "יושב ראש ארגון המורים, רן ארז, המשיך להתבצר בעמדתו ומסרב להיכנס לדיון על הרפורמה במערכת החינוך העל-סודית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"שההורים יתערבו". צעדת המחאה
צילום: אוהד קינר
מומלצים