שתף קטע נבחר

עוף במרטיני (עם שום ורוזמרין)

קלאסי וקל עד מאוד להכין, ומשכין בבית ניחוח שמשגע את כל הנוכחים

   

איזה כיף, מבשלים קלאסיקה אמיתית, ואפילו לא צריך לקלף בשבילה את שיני השום. מכניסים אותן ככה, בקליפתן, וזה עובד. בזמן האכילה, כל אחד פשוט מחלץ מהן מה שיש להן לתת. זוהי למעשה גרסה קלה יותר למנה קלאסית, עוף ביין ריזלינג, אלא שאני מחליפה את הריזלינג בוורמוט (הנמכר תחת השמות המסחריים "מרטיני" או "צינזאנו"), שהכנתו דומה לזו של יין אבל מתווספים לו תבלינים והתוצאה היא משקה מתובל ומתקתק. אני מוצאת שהוא מעניק לעוף טעם מרגש יותר. הרוטב שנוצר סביב העוף הוא בעצם תמצית רוב חלומותיי, וכן - יש להודות מראש: אני מכינה את העוף הזה, בפירוש, בשביל לטבול ברוטב שלו לחם.

 

המרכיבים

מלח, פלפל שחור

5 כרעי עוף, חצויות

1/4 כוס שמן זית

3 פרוסות חזה אווז מעושן

2 בצלים, קלופים ופרוסים לפרוסות בינוניות

1/2 כוס "מרטיני רוסו" (אדום)

עלים בלבד מ-2 ענפי רוזמרין

שיניים לא קלופות מ-3 ראשי שום

אפשרות להגשה

לחם טרי לספיגת הרוטב שבסיר

אורז לבן, קוסקוס

ההכנה

מתבלים את נתחי העוף במלח ובפלפל. מחממים את השמן בסיר רחב או במחבת בעלת שוליים גבוהים ותחתית עבה, ומטגנים את נתחי העוף עד הזהבה משני הצדדים, מעל להבה בינונית-גבוהה. מוציאים את נתחי העוף מהמחבת  ומניחים על צלחת בצד. מוסיפים למחבת את פרוסות חזה האווז ומטגנים קלות, מוסיפים את הבצל ומטגנים בשמן 12-10 דקות, מעל להבה בינונית, עד שהוא שקוף ורק מתחיל להזהיב. מחזירים פנימה את העוף, יוצקים פנימה את המרטיני, מביאים לרתיחה, מוסיפים את הרוזמרין, גרגרי הפלפל, המלח ושיני השום, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 40 דקות עד שעה, או פשוט עד שהעוף שחום ורך, והנוזלים (המעטים, וזה בסדר) שיש שבסיר מצטמצמים מאוד ומתקבל רוטב חלומי. מגישים מיד, עם הרוטב, אפשר על אורז או על קוסקוס, אבל הכי חשוב - עוברים על הסיר עם פרוסת לחם טרי. חייבים.

 

 


השבוע ב"מיני שף" בעיתון "לאשה": ארבעה רעיונות מהירים למאכלים קלים שעושים חם בסתיו; מתכונים: ניוקי פטריות עם כרשה ואגוזי ברזיל; גרטן קישואים ביוגורט; אורז ירוק; עוגת השבוע: טארט שוקולד ובננות


בשבוע הבא בווידאו שף: עוגת אגסים ביין (צילום: יוסי סליס)  


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוף במרטיני. אל תשכחו להביא לחם
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת "שף"
צילום: אוהד רומנו
מגזין האוכל "שף" מבית "לאשה"
לאשה בפייסבוק
מומלצים