שתף קטע נבחר

מאסר עולם לרוצחו של החייל אולג שייחט

בית המשפט המחוזי בנצרת גזר מאסר עולם על מוחמד ענבתאווי, בן 23 מכפר כנא, שהורשע ברצח החייל אולג שייחט ב-2003. בתום הקראת גזר הדין פרץ עימות בין משפחות הנאשם והנרצח. אחותו של ענבתאווי: "זו מדינה של גזענים, הם ביקשו רק לסגור את התיק"

בית המשפט המחוזי בנצרת גזר היום (ב') מאסר עולם על מוחמד ענבתאווי, בן 23 מכפר כנא, שהורשע ברצח החייל אולג שייחט ב-2003. בתום הקראת גזר הדין פרצה באולם הדיונים מהומה בין משפחתו של ענבתאווי לבין משפחת הנרצח שייחט.

 

ענבתאווי, חבר בארגון "חופשיי הגליל" הורשע גם בחטיפה, פעילות וחברות בארגון טרור ובארבעה מקרים שונים של ניסיון לחטיפת חיילים. על עבירות אלה נגזרו עליו עשר שנות מאסר, אותן יירצה במקביל למאסר העולם, ו-15 שנות מאסר במצטבר.


העימות באולם. "מדינה גזענית", צעקה משפחת ענבתאווי (צילום: חגי אהרון)

 

זמן קצר לפני הדיון היה האולם מלא מפה לפה. בצדו האחד נכחו בני משפחתו של ענבתאווי, ובצדו האחר בני משפחתו של שייחט. לדיון הגיעה גם שמחה גפסו, שהיתה המחנכת של שייחט בתקופת התיכון. "זהו יום של הקלה גדולה אחרי כל השתלשלות האירועים שקרו מאז הרצח, אנחנו מברכים על כך שסוף סוף הרוצח האמיתי יושב מאחוריי סורג ובריח", אמרה גבסו.

 

מנגד, טענו בני משפחתו של ענבתאווי כי בנם לא ביצע את הרצח. "זו מדינה של גזענים, הם ביקשו רק לסגור את התיק. אחי זכאי, הוא לא רצח אותו. אנחנו לא יודעים מי רצח אבל זה לא עבודה שלנו, זה עבודה של השב"כ והמשטרה" אמרה אחותו יסמין. כאשר נכנס ענבתאווי לאולם, אמר לעיתונאים: "אני לא עשיתי את זה, אני לא רוצח, הודיתי תחת לחץ אני לא רצחתי אותו".

 

מיד לאחר הקראת גזר הדין פרצה באולם בית המשפט מהומה. קרוב משפחתו של ענבתאווי  צעק אל עבר השופטים "זו מדינה של גזענים, מתי יהיה צדק במדינה הזו?". אמו ואחיותיו החלו לבכות ולהשתולל והוצאו בכוח מהאולם. הדיון הופסק והשופטים עזבו את האולם. חלק מבני משפחת שייחט הגיבו בחריפות ואחד מהם קם וגידף את אחותו של ענבתאווי.


בני משפחתו של הרוצח בבית המשפט (צילום: חגי אהרון)

 

לעומתו, ישבה אמו של שייחט בצד האולם ומיררה בבכי. לדברי אחיו, "אמא מבקשת לעכל את הדברים, יבוא היום שהיא תדבר". בסוף הדיון הוציאו אותה המאבטחים מאחת היציאות הצדדיות.

 

פרקליטו של ענבתאווי, עו"ד רמי מסאלחה, אמר בתגובה לגזר הדין: "לא ציפינו לעונש כל כך חמור ואנו נשקול לערער עליו לבית משפט עליון גם על חומרת העונש וגם על עצם ההרשעה".

 

ירו בשייחט במטע זיתים וקברו אותו

שייחט נרצח ביולי 2003 על-ידי ארגון חברי הארגון, שנלכדו באפריל 2004, לאחר שביצעו שורה של פיגועי ירי לעבר רכבי ביטחון. במהלך תקרית ירי בצומת בית רימון, בה השתמשו חברי הארגון בנשקו של שייחט, נורה ונהרג מוחמד חטיב, שהיה מעורב בחטיפת החייל.

 

בזמן חטיפת שייחט, ענבתאווי נהג ברכב הסובארו ומאחור ישב חטיב. שייחט הוכנס אל הרכב ובמהלך הנסיעה חנק אותו חטיב. אז לקחו אותו השניים אל מטע זיתים סמוך לכפר כנא, ירו בו וקברו אותו.

 

לצורך ביצוע פיגועים, הצטיידו חברי הארגון ברובה מסוג אם-16, אקדח וכלי נשק מאולתרים. בנוסף הם ייצרו ויידו בקבוקי תבערה כמה פעמים לעבר כלי-רכב והתכוונו לחטוף חיילים נוספים - אך תוכניות החטיפה לא יצאו אל הפועל.

 

במהלך המשפט התברר כי שלושה ערבים-ישראלים שהואשמו ברצח כלל אינם מעורבים בפרשה. מעצרם של השלושה הפך ברבות הימים לאחת הפרשות המביכות בתולדות הפרקליטות במחוז הצפון ומערכת המשפט הישראלית כולה.

 

לאורך כל המשפט כפר ענבתאווי בהאשמות שהועלו נגדו וטען כי לא הוא האיש אשר רצח את שייחט, אולם השופטים לא קיבלו את גרסתו והרשיעו אותו ברצח.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ענבתאווי בדיון בנצרת. כפר בהאשמות
צילום: חגי אהרון
צילום: רפרודוקציה
שייחט. נרצח ביולי 2003 (צילום רפרודוקציה: חגי אהרון)
צילום: רפרודוקציה
מומלצים