שתף קטע נבחר

אחת ולתמיד: בבריטניה עדיין מלמדים על השואה

הקץ למכתבי השרשרת האינטרנטיים המצהירים כי בריטניה השמיטה את השואה מתוכנית הלימודים שלה. מבירור שערך ynet עולה כי לימודי השואה בבריטניה מעולם לא הוסרו מתוכנית הלימודים - והם ממשיכים ביתר שאת

באפריל שעבר דיווח הצהובון הבריטי "דיילי מייל" כי בתי הספר בבריטניה הפסיקו להעביר לתלמידים שיעורים על השואה כדי שלא לפגוע ברגשותיהם של תלמידים מוסלמים. הדיווח הסתמך על דו"ח ממשלתי, ומאז, שוגרו ברשת מאות - אם לא אלפי - מכתבי שרשרת נזעמים בנושא.

 

ואולם, מבדיקת ynet עולה כי לדיווח אין כל בסיס, והדו"ח שעליו הוא נסמך מעולם לא קבע כי השואה הושמטה מתוכנית הלימודים במדינה. הדבר היחיד שגילה אותו דו"ח היא כי ישנם נושאים שנויים במחלוקת שאותם המורים הבריטים אינם ששים ללמד. בין אלה - השואה, העבדות בארצות הברית, ומסעות הצלב של הנוצרים בימי הביניים. 

 

היום (ג') שבו גורמים במערכת החינוך בבריטניה והבהירו ל-ynet כי הדיווח שגוי - ופסקו כי לימודי השואה בבריטניה נמשכים כסדרם. "אין כל ראיות לכך שבתי הספר בבריטניה אינם מלמדים על השואה", מסרה אורלה דלרגי, דוברת משרד החינוך הבריטי. "הבהרנו בעבר כי ישנם כמה נושאים שאינם פתוחים למשא ומתן שיכללו בתוכנית הלימודים - והשואה היא אחד מהם", כתבה. לדבריה, משרד החינוך הבריטי גם משקיע מיליוני ליש"ט בשנה בסבסוד תוכניות שבמסגרתם מבקרים תלמידים בריטים באושוויץ.

 

"הטענה כי השואה הוצאה מתוכנית הלימודים הלאומית בבריטניה היא שקרית לחלוטין", הוסיפה קרן פולוק, מנהלת העמותה לשימור זכרון השואה בבריטניה. לדברי פולוק, כל התלמידים בגילאים 11 עד 14 באנגליה ובוויילס חייבים ללמוד על השואה, ומוקדם יותר השנה, חזר אד בול, אחד השרים הממונים על תחום החינוך במדינה, על מחויבותו לנושא. מהלך השנתיים האחרונות, העביר משרד החינוך הבריטי 3 מיליון ליש"ט כדי לממן את מסעות התלמידים לאושוויץ שאותם מקיימת העמותה.

 

"לבריטניה יש ניסיון מצוין בקידום לימודי השואה ומודעות לשואה. מכתבי שרשרת שטוענים ההפך המשוללים כל בסיס, כלל אינם מועילים. קשה לנו לעצור את זרם מכתבי השרשרת שרצים באינטרנט בנושא - ואנחנו מבקשים מכל מי שמקבל מכתב

שרשרת לוודא ראשית שהמידע המופיע בו נכון ומדויק, לפני שהוא מעביר זאת הלאה", ציינה פולוק.

 

שגריר ישראל בבריטניה, רון פרושאור, אישר אף הוא כי למכתבי השרשרת המופצים ברשת אין יסוד. "אני מעריך מאוד את מדיניותה של ממשלת בריטניה, התומכת בהמשך הכללת לימודי השואה בתוכנית הלימודים של בתי הספר בבריטניה. אך טבעי שבריטניה, כאחת המדינות המובילות את קידום ערכי הדמוקרטיה והשוויון, ואשר מודעת לחשיבות שבמאבק באנטישמיות ובכל צורה אחרת של שנאת זרים, תעמוד בחזית המאבק כנגד תופעות אלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פולוק. מכתבי השרשרת לא מועילים
צילום: אלי אלגרט
פרושאור. בריטניה בחזית המאבק באנטישמיות
צילום: אלי אלגרט
מומלצים