שתף קטע נבחר

העבודה תתנגד לרפורמה של השר פרידמן

יו"ר העבודה, השר אהוד ברק, הודיע שמפלגתו תתנגד לשינויים שהציע שר המשפטים, דניאל פרידמן. "לא נאפשר פגיעה בבית המשפט העליון", הודיע ברק. העבודה תתנגד גם להקמתו מחדש של משרד הדתות

שרי מפלגת העבודה החליטו הבוקר (יום ה') להתנגד להצעתו של שר המשפטים, דניאל פרידמן, לשנות את הרכב הוועדה למינוי שופטים. "לא נאפשר פגיעה בבית המשפט העליון", אמר יו"ר העבודה, אהוד ברק, בישיבת שרי המפלגה בבית המפלגה בתל-אביב. בנוסף, החליטו שרי העבודה להתנגד להצעה להקים מחדש את משרד הדתות.

 

לדברי ברק, "אזרחי המדינה מצפים מאיתנו לשמור על מעמדו העצמאי של בית המשפט ולשמור על האיזון העדין בינו לבין המערכת הפוליטית. יש פתיחות לשינויים בהסכמה לאחר קיום דיון מעמיק ורציני, אך לא לכיפופי ידייים".

 

יו"ר ועדת הפנים, ח"כ אופיר פינס (עבודה), אמר כי בכוונתו לכנס את הוועדה לדיון חירום בשל הכוונה להקים מחדש את משרד הדתות. "כל תפקידו של משרד הדתות הוא להעביר שלמונים על מנת לתחזק את הקואליציה של אולמרט. הקמתו היא פשע פוליטי". בתוך כך, החליטו שרי העבודה להתנגד להצעה להקים מחדש את משרד הדתות. 

 

יו"ר סיעת העבודה, ח"כ איתן כבל, אמר ל-ynet: "אני העליתי את הנושא בישיבה. מבחינתנו, הנושא עלול להוביל למשבר קואליציוני. לא נאפשר בשום פנים באופן פגיעה בבית המשפט ובנשיאת העליון, כיוון שזה נוגד באופן ברור וחד-משמעי את קווי היסוד של הממשלה ואת ההסכמים הקואלציוניים. נושא מסוג זה חייב שיבוא בהידברות, בשיח ציבורי, ולצערי - שר המשפטים לא מחפש לא שיח ציבורי, ולא הידברות, ואם הוא מוביל מהלך של פגיעה. הציבור במדינת ישראל חייב שיהיה לו עוגן שהוא יכול לסמוך עליו - ולאורך שנים זה היה בית המשפט העליון. בהתנהלותו, פרידמן יוצר לצערי כרסום במעמדו של בית המשפט".

 

בתזכיר חוק שהציג אתמול השר פרידמן, הוא הציע שינויים במספר השופטים בוועדה לבחירת שופטים, הרחבה, ביטול המינויים הזמניים בבית המשפט העליון, בחירת נשיאי בתי משפט וסגנים בוועדת איתור ולא על ידי נשיאת בית המשפט העליון ושר המשפטים. פרדימן מבקש לשנות את הרכב הוועדה לבחירת שופטים. במקום תשעה חברים היא תורכב מ-11. מספר נציגי בית המשפט העליון - כיום שלושה - יופחת לשניים בלבד וישווה למספר נציגי הממשלה והכנסת. הממשלה תבחר שני נציגים: איש ציבור ושופט בדימוס. נציג נוסף ימונה מהעולם האקדמי.

 

משמעות היוזמה היא הענקת משקל רב יותא להחלטות הממשלה, שבפועל תשלוט על חמישה מינויים בתוך הוועדה. "השקפת עולם צריכה לבוא לידי ביטוי בבחירה לבית המשפט העליון, אבל אסור שתהיה זכות וטו. זה נכון שבאופן עקיף, לממשלה יהיה יותר כוח פוליטי, אבל השקפת עולם של פוליטיקאים משקפת יותר את הציבור מאשר השקפתם של שופטים". 

 

נשיאת בית המשפט העליון, דורית ביניש, תקפה את שר המשפטים: "הצעות החוק גורמות להחלשת מעמדו של בית המשפט העליון והנשיאה העומדת בראשו. זו פגיעה במקצועיותה של הוועדה ובעצמאות השיפוטית ולמעשה יתר פוליטיזציה בהליך מינוי השופטים".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"לא נאפשר פגיעה". ברק
צילום: דניאל בר און - סוכנות ג'יני
"פשע פוליטי". פינס
צילום: ירון ברנר
מומלצים